Ana Sayfa
Kavram Arama : THS Google   |   Forum İçi Arama  

Üye İsmi
Şifre

Aktif Makale 2/b Yasası

Yazan : Eyyüp Tekin [Yazarla İletişim]
Avukat

Makale Özeti
6292 sayılı yasa.Bilinen adıyla 2/B yasası.Uygulamadaki karışıklıkları giderme adına faydalı olacağına inandığım kısa ve öz hukuki bilgiler.

ORMAN KÖYLÜLERİNİN KALKINMALARININ DESTEKLENMESİ VE
HAZİNE ADINA ORMAN SINIRLARI DIŞINA ÇIKARILAN
YERLERİN DEĞERLENDİRİLMESİ İLE HAZİNEYE
AİT TARIM ARAZİLERİNİN SATIŞI
HAKKINDA KANUN

Kamu oyunda 2/B yasası olarak bilinen 6292 sayılı kanun, adı gibi içeriği açısından da bir çok açıdan netlik kazanmamıştır.Türkiye’nin bir çok yerinde vatandaşlar orman vasfını yitirmiş arazilerin satılacağından bahisle Kamu Kurumlarını dilekçe yağmuruna tutmuşlardır.İş bu yazımızla uygulamadaki bu karışıklıklara bir nebze de olsa katkı sunması açısından ilgili kanunun dayanağı, amaç ve kapsamının ne olduğu hususu değerlendirilecektir.

2/B diye herkesin diline pelesenk olmuş kavram, 6831 sayılı Orman Yasasının 2. maddesinin B bendidir.Dayanağını Anayasanın 169/4 maddesinden almaktadır.Anayasanın bu maddesinde Orman alanlarında daraltma yapılabilecek istisnalar genel hatlarıyla belirtilmiştir.6831 sayılı yasanın birinci maddesinde öncelikle orman sayılan yerler ve nitelikleri belirtilmiş.İkinci maddesinde ise Anayasaya paralel olarak Orman Sınırları dışına çıkartılabilecek yerler belirtilmiştir.6831 sayılı yasanın 2/B bendine göre; 31.12.1981 tarihinden önce bilim ve fen bakımından orman niteliğini tam olarak kaybetmiş yerlerden tarla, bağ, bahçe, meyvelik, zeytinlik, fındıklık, fıstıklık gibi çeşitli tarım alanları veya otlak, kışlak, yaylak gibi hayvancılıkta kullanılmasında yarar olduğu tespit edilen araziler ile şehir, kasaba, köy yapılarının toplu olarak bulunduğu yerleşim alanları orman sınırları dışına çıkartılır.Bu çıkarma işlemi Hazine adına yapılır.Şahıslar adına çıkarma işlemi yapılamaz.6292 sayılı yasa da orman vasfını yitirerek hazine adına tescil edilmiş bu arazilerin satışına ilişkindir.Nitekim 6292 sayılı yasanın 1. maddesinde de belirtildiği üzere Hazine adına Orman sınırları dışına çıkarılan yerler ile hazineye ait tarım arazilerinin satış usulünün belirlenmesi amaçlanmıştır.

6292 sayılı yasanın 6. maddesinde satışı yapılacak taşınmazlara ilişkin başvuru usulüne yer verilmiştir.İlgili madde genel olarak değerlendirildiğinde öncelikle bir hak sahipliğinin varlığı aranmaktadır.Hak sahipliği de 6. maddenin 1. ve 2. fıkrasıyla kanunun yürürlük tarihine göre ikili bir ayrıma tabi tutulmuştur.Hak sahipliği için güncelleme listelerinde veya kadastro tutanaklarına ya da kesinleşmiş mahkeme kararlarına göre oluşturulan tapu kütüklerinin beyanlar hanesine göre; bu taşınmazın 31.12.2012 tarihinden önce kullanıcısı ve/veya üzerindeki muhdesatın sahibi olma şartı getirilmiştir.Yani öncelikle bir Orman dışına çıkartılma işleminin gerçekleşmiş olması gerekmektedir.Buna en belirgin örnek Kullanım Kadastrosuyla tespit edilen taşınmazlardır.Türkiye’de birçok bölgede Orman Vasfını yitirmiş arazi bulunmasına rağmen hak sahipliği açısından henüz tespit yapılamadığından satış işlemleri de gerçekleştirilememiştir.Bir diğer hak sahibi belirleme yöntemi ise Orman Bölge Müdürlükleri Bünyesinde görev yapacak Orman Kadastro Komisyonlarının çalışmalarıdır.Kanaatimce ilerleyen zamanlarda bu komisyonlara çok iş düşecektir.

Yukarıda belirtmiş olduğumuz şartları taşıyan hak sahipleri;

a)6292 sayılı yasanın yürürlüğünden yani 26.04.2012 tarihinden önce belirlenen hak sahipleri açısından(birinci fıkra için) yürürlük tarihinden itibaren altı ay ,
b)Yürürlük tarihinden sonra belirlenen hak sahipleri açısından(ikinci fıkra için) ise hak sahipliklerinin belirlendiği tarihten itibaren (örneğin kullanım kadastrosunun tescil edildiği tarih) sekiz ay içinde,
bu taşınmazların bedeli karşılığında kendilerine doğrudan satılmasını isteyebilirler.Bu bedel taşınmazın rayiç bedelinin yüzde yetmişidir.Ayrıca başvurular belirli tarifelere göre ücretlendirilmiştir.Satış bedeli peşin veya taksitle ödenebilir.Peşin ödenmesi halinde yüzde yirmi, en az yarısının ödenmesi halinde yüzde on oranında indirim uygulanır ve bu bedeller idarece yapılan yazılı tebligat tarihinden itibaren en geç üç ay içinde ödenir.Bu yasada belirtilen idare kavramı 2. maddedeki tanımlar kısmında belirtilmiş olup, illerde defterdarlıklar, ilçelerde malmüdürlükleridir.

Aynı yasanın 13. fıkrasında; hak sahiplerinden idarenin teklifini kabul etmeyenler doğrudan satış hakkından yararlanamazlar, başkaca talepte bulunamazlar, hak ve tazminat talep edemezler ve dava açamazlar hükmüne yer verilmiş olup, bedel konusunda yargı yolu kapatılmıştır.Ayrıca 2/B kapsamında kalan alanlar hakkında yapılan işlemler sonuçlanıncaya kadar, bu alanların aynına yönelik olarak dava açılmasına ilişkin hak düşürücü süreler işlemez.

2/B alanları açısından satış usulü, 6292 sayılı yasaya göre belirttiğimiz usuller çerçevesinde uygulanmaktadır.Aslında önemli olan satış usulünden ziyade 2/B alanlarının belirlenmesidir.İlerleyen süreçte bu konuda Orman Kadastro Komisyonları tarafından yapılacak çalışmalar neticesinde bölgemizde ve tüm ülke genelinde 2/B alanları tespit edilecektir.Ancak bu belirlemeler yapılırken orman vasfını yitiren arazilerin doğal ve gerçek anlamda niteliğini kaybettiğinin anlaşılması gerektiği, her isteyenin ormanlarda doğal olarak bulunan ağaçları kesmesi, bina yada eklentiler inşa etmesi, erozyona sebep olacak şekilde araziyi teraslaması ya da orman bitkilerini kökleyip tarım arazisine çevirmesi veya 6831 sayılı yasanın 17/2 maddesi gereğince işgal ve faydalanmaya sebebiyet vermesi yasa metninde belirtilen bilim ve fen bakımından nitelik kaybı olmayıp, zorla ve ormanın tahribi sonucu niteliğinin kaybettirilmesidir.2/B alanları belirlenirken toprak erozyonu, ormanların ortadan kalkması, doğanın ve çevrenin bozulup yok olacağı neticeler doğurmamasına dikkat ve özen gösterilmelidir.Bu dikkat ve özen gösterilirken Orman Köylülerinin de sosyal ve ekonomik durumlarının korunması ve gözetilmesi gerekmektedir.



Av. Eyyüp TEKİN



Bu makaleden kısa alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir :

"2/b Yasası" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Eyyüp Tekin'e aittir ve makale, yazarı tarafından Türk Hukuk Sitesi (http://www.turkhukuksitesi.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.

Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak yazarının izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.


[Yazıcıya Gönderin] [Bilgisayarınıza İndirin][Arkadaşa Gönderin] [Yazarla İletişim]
» Makale Bilgileri
Tarih
04-03-2013 - 10:46
(4076 gün önce)
Yeni Makale Gönderin!
Değerlendirme
Şu ana dek 1 okuyucu bu makaleyi değerlendirdi : 1 okuyucu (100%) makaleyi yararlı bulurken, 0 okuyucu (0%) yararlı bulmadı.
Okuyucu
5990
Bu Makaleyi Şu An Okuyanlar (1) :  
* Son okunma 17 saat 17 dakika önce.
* Ortalama Günde 1,47 okuyucu.
* Karakter Sayısı : 8153, Kelime Sayısı : 929, Boyut : 7,96 Kb.
* 5 kez yazdırıldı.
* 3 kez indirildi.
* Henüz yazarla iletişime geçen okuyucu yok.
* Makale No : 1593
Yorumlar : 1
Karışık yasayı anlaşılır bir şekilde özetleyen faydalı bir makale, teşekkürler.(...)
Makalelerde Arayın
» Çok Tartışılan Makaleler
» En Beğenilen Makaleler
» Çok Okunan Makaleler
» En Yeni Makaleler
THS Sunucusu bu sayfayı 0,03619003 saniyede 14 sorgu ile oluşturdu.

Türk Hukuk Sitesi (1997 - 2016) © Sitenin Tüm Hakları Saklıdır. Kurallar, yararlanma şartları, site sözleşmesi ve çekinceler için buraya tıklayınız. Site içeriği izinsiz başka site ya da medyalarda yayınlanamaz. Türk Hukuk Sitesi, ağır çalışma şartları içinde büyük bir mesleki mücadele veren ve en zor koşullar altında dahi "Adalet" savaşından yılmayan Türk Hukukçuları ile Hukukun üstünlüğü ilkesine inanan tüm Hukukseverlere adanmıştır. Sitemiz ticari kaygılardan uzak, ücretsiz bir sitedir ve her meslekten hukukçular tarafından hazırlanmakta ve yönetilmektedir.