![]() |
|
![]() |
|
Meslektaşların Soruları Hukukçu meslektaşların hukuki nitelikte sorularını birbirlerine yöneltecekleri mesleki yardımlaşma forumu. SADECE hukuk fakültesi mezunları ile hukuk profesyonellerinin (bilirkişi, icra müdürü vb.) yazışmasına açıktır. [Yeni Soru Sorun] |
![]() |
![]() |
#1 |
|
![]() Adli yardım görevlendirmesi neticesinde aldığım genel vekaletname ile başka bir meslektaşımızı bazı duruşmalara girmesi için yetkilendirebilir miyim?
|
![]() |
#2 | |||||||||||||||||||||||
|
![]()
Hayır. Adli Yardım Yönetmeliği'ni hatta görevlendirme kağıdını okursanız, yetkilendiremeyeceğinizi anlarsınız. ![]() |
![]() |
#3 |
|
![]() Adli yrdım yönetmeliğinde aksi yönde hüküm yok avukatlık kanunu uyarınca görevini yapar deniyor. Bence yetkilendirebilirsiniz.iyi çalışmalar
|
![]() |
#4 |
|
![]() Baro tarafından şahsıma gönderilen görevlendirme yazılarında başka bir avukata yetki verilemeyeceği bu konudaki yetkinin baroya ait olacağı yazmaktadır meslektaşım.
Baronuzun adli yardım bürosuna başvuru yapınız. |
![]() |
#5 |
|
![]() Baro tarafından o yönde bir karar alınmış olabilir, yoksa ne avukatlık kanununda ne de yönetmelikte öyle bir madde yok. Dolayısıyla baro tarafından alınan bir karar, yönerge vs. yok ise yetkilendirme yapılabilir. İyi çalışmalar
|
![]() |
#6 |
|
![]() Yönetmeliği okudum. Fakat dayanak maddeyi bulamadım.
|
![]() |
#7 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
![]()
![]()
|
![]() |
#8 |
|
![]() Başka bir avukatın yetkilendirilmesi zorunluluğu doğduğunda, bir hafta kadar önce, Adli Yardım Bürosuna bilgi vermek koşulu ile adli yardımdan görevlendirildiğimiz dosyalarda, başka bir avukata, duruşmaya girebilmesi açısından yetki verebiliyoruz.
Aksi hal ve durum, müvekkilin aleyhine sonuçlar doğurabilir. ( Özellikle, birden fazla dava dosyasının duruşmasının çakıştığı durumlarda ) ( Aynı durum CMK Bürosundan görevlendirildiğimiz dava dosyaları açısından da geçerli) |
![]() |
Şu anda Bu Konuyu Okuyan Ziyaretçiler : 1 (0 Site Üyesi ve 1 konuk) | |
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıt | Son Mesaj |
adli yardım,6100 hmk,adli tatil,süre işlemesi | egemen48 | Meslektaşların Soruları | 13 | 09-08-2012 22:48 |
yetki belgesi ile yetki belgesi verilebililir mi? | av.cancan | Meslektaşların Soruları | 10 | 09-03-2011 11:51 |
K2 yetki belgesi | Arif Aydın | Meslektaşların Soruları | 2 | 13-10-2010 16:16 |
k2 yetki belgesi | Arif Aydın | Meslektaşların Soruları | 3 | 02-04-2009 08:35 |
yetki belgesinden yetki belgesi (ACİL) | miss_lawyer | Meslektaşların Soruları | 2 | 15-05-2008 10:05 |
Türk Hukuk Sitesi (1997 - 2016) © Sitenin Tüm Hakları Saklıdır. Kurallar, yararlanma şartları, site sözleşmesi ve çekinceler için buraya tıklayınız. Site içeriği izinsiz başka site ya da medyalarda yayınlanamaz. Türk Hukuk Sitesi, ağır çalışma şartları içinde büyük bir mesleki mücadele veren ve en zor koşullar altında dahi "Adalet" savaşından yılmayan Türk Hukukçuları ile Hukukun üstünlüğü ilkesine inanan tüm Hukukseverlere adanmıştır. Sitemiz ticari kaygılardan uzak, ücretsiz bir sitedir ve her meslekten hukukçular tarafından hazırlanmakta ve yönetilmektedir. |