Ana Sayfa
Kavram Arama : THS Google   |   Forum İçi Arama  

Üye İsmi
Şifre

Kadınlara Hukuki Destek Merkezi (KAHDEM) Kadınlara Hukuki Destek Merkezi (KAHDEM), THS Kadın Hakları Çalışma Grubu projesidir. Bu foruma siteye üye olmadan soru gönderilebilir ancak forum sadece kadın haklarına ilişkin konulara açık olup, diğer hukuki soru ve sorunlar alanda yayınlanmaz. [Kahdem Portalı]

Reşit olan ben reşit olmayan biri tarafından tecavüze uğradım

Yanıt
Konuyu Değerlendirin Konu İçinde Arama Konu Araçları  
Old Dün, 23:15   #1
Konuk

Önemli Reşit olan ben reşit olmayan biri tarafından tecavüze uğradım

18 Ekim 2025 tarihinde tecavüze uğradım. Çok kez hayır, istemiyorum, dur, yapma dedim ve ayrıca elini çekip ittirdiğim de oldu. Bana bunu yapanın yaşananları kabul ettiği mesajlar ve izinsiz aldığım bir ses kaydı var. Kişi bana diyor ki rahatsız olduğunu hissettim fakat seni ikna etmem gerek diye düşündüm, senin naz yaptığını sandım ve sana tecavüz ettiğimin farkında olmadan tecavüz ettiğim için bu tecavüz sayılmaz. Ben bu kişiyle psikoloğumun bana açıkladığı üzere travma sonrası bir davranış bozukluğu olarak (literatürdeki adı reenactment) bir kez de kendi isteğimle olursa unutacağımı sanarak gerçekten istediğimi sanarak buluştum. Bu psikolojik durum rapor alınarak kanıtlanabilirmiş ve ikinci buluşmada da rızasız sayılabilirmişim. Benim smerak ettiğim şey ben reşit olmayanla cinsel ilişkiden yargılanır ve ceza alır mıyım, sicilim bozulur mu? Ve diğer merak ettiğim şey gerçekten bana danıştığım savcının dediği gibi boşa kendimi ortaya dökmüş mü olurum yani takipsizlik mi çıkar? Ben bu kişi şikayet etmek hakkımı aramak istiyorum. Fakat ailem şikayet sürecinde arkamda olmayacak bu yüzden ücretsiz avukat desteğine ihtiyacım var. Fail 2008 Şubat, ben 2007 Mayıs doğumluyum. Daha birçok detay var fakat çok da uzatıp sizi sıkmak istemem. Son olarak bana mail üzerinden kahdeme yazdığımda cevap veren avukat Habibe Yılmaza attığım maili kopyala yapıştır yapıyorum. Şimdiden teşekkür ederim.
Mail;
Merhaba o halde ben bir konuyu size danışmak istiyorum. En kısa zamanda yüzyüze görüşme ayarlama şansımız olur mu müsaitliğiniz var ise? Ve eğer yanlış bilmiyorsam ücretsiz avukat desteği sağlıyorsunuz, eğer ücretliyse daha doğrusu fahiş şeklinde nitelendirilebilecek ücretler söz konusu ise imkanlarımı zorlasam dahi elimden pek bir şey gelmez. Fakat şunu bilmenizi isterim ki ailem olayı bilmesine rağmen şikayet etmemi maddi veya manevi desteklemiyor. Ve ne yazık ki reşit olsam dahi hala aileme bağımlı yaşadığımdan dolayı çok bir miktarda ücret ödeme imkanım yok. Size çok kısaca olaydan bahsedeyim; 18 Ekim 2025 tarihinde bir cinsel saldırı, bir tecavüz yaşadım. Ben bunu birkaç ağır ceza avukatına ve avukatlardan biri aracılığıyla bir savcıya da danıştım. Fakat bana biri hariç hepsi takipsizlik çıkar dedi. O biri de fail reşit olmadığından dolayı benim reşit olmayanla cinsel ilişki suçundan yargılanıp ceza alma ihtimalimin çok yüksek olduğunu söyledi. Hatta savcı da demiş ki; kız hiç boşuna kendini ortaya dökmesin, uğraşmasın. Çünkü hiçbir şey çıkmaz. Fakat 27 Kasım günü "bu kalabalığı unutma gösterisi ve söyleşisi"ne katıldım. Ve orada Kadının İnsan Hakları Derneği'nden (.) Hanım ile tanıştım. O bana biraz da olsa umut verdi ve bana bu söylenenlerin etik olmadığını kesin bir şekilde takipsizlik çıkar demenin yanlış olduğunu belirtti. Ve bana Mor Çatı'yı aramamı önerdi. Mor Çatı'yı üç kez aramama rağmen hiçbir seferde müsait değillerdi, maalesef henüz görüşemedim. Bana KAHDEM'in ve başka birkaç yardım alabileceğim kuruluşun iletişim bilgilerini verdiler. Umarım bana yardımcı olabilirsiniz ve umarım en kısa zamanda yüzyüze görüşebiliriz. Şimdiden çok teşekkür ederim.
Saygılarımla
Yanıt

Şu anda Bu Konuyu Okuyan Ziyaretçiler : 1 (0 Site Üyesi ve 1 konuk)

Forum Listesi