Ana Sayfa
Kavram Arama : THS Google   |   Forum İçi Arama  

Üye İsmi
Şifre

Kadınlara Hukuki Destek Merkezi (KAHDEM) Kadınlara Hukuki Destek Merkezi (KAHDEM), THS Kadın Hakları Çalışma Grubu projesidir. Bu foruma siteye üye olmadan soru gönderilebilir ancak forum sadece kadın haklarına ilişkin konulara açık olup, diğer hukuki soru ve sorunlar alanda yayınlanmaz. [Kahdem Portalı]

Ailem evi terketmemi istiyor

Yanıt
Konuyu Değerlendirin Konu İçinde Arama Konu Araçları  
Old 30-09-2025, 13:41   #1
Konuk e

Mutsuz Ailem evi terketmemi istiyor

Ben 25 yaşında öz annem ve beni nüfusuna alan üvey babamla birlikte benim öz babamdan annemle bana kalan evde ikamet ediyoruz. Son zamanlarda sürekli tehdit ve iftaraya maruz kalıyorum annem ve üvey babam tarafından konunun sonu herzaman evden gitmem mümkünse kendimi öldürürek onları rahat bırakmam gerektiğini söylüyor. Üvey babam olacak adamdan sürekli hakaret işitmekteyim. Kendimden başka şahidim yok mesajlar yok ne yapabilirim yol gösterin lütfen. Polise gidersem nasıl ispatlarım ya gittiğim icin hersey daha kötü olursa diye korkuyorum
Old 02-10-2025, 13:55   #2
Av.Ufuk Bozoğlu

Sayın Katılımcı,

Öz babanızdan miras yoluyla size intikal eden evin 3/4 payı size aittir. Annenizin sadece 1/4 payı var. Yani evin 4 parçasından 3 parçası sizin. Sadece 1 parçası annenizin.

Sizi evden atmaları mümkün değil. Sizin ölmenizi istemelerinin sebebi eve tek başına sahip olma arzusu sanırım.

Eğer çok fazla üzerinize gelip darp etmeye kalkarlarsa polisi arayın. Annenizin ve üvey babanızın evden uzaklaştırılmalarını isteyin.

Tehdit ve psikolojik taciz de aslında sizin onları evden uzaklaştırmanız için yeterli. 6284 sayılı kanun kanıt aramaz. Şiddete uğradığınıza ilişkin Beyanda bulunmanız yeterli.

Bir dilekçe ile en yakın Aile Mahkemesine gidebilirsiniz. Tehdit ve hakarete uğradığınızı ve bunun sürekli olduğunu, şiddet uygulayan kişilerin 6 ay süreyle uzaklaştırılmasını istediğinizi dilekçede belirtin. Bu kişilerin oturduğunuz konuta ve bulunduğunuz adreslere yaklaşmamaları, sizi iletişim araçlarıyla rahatsız etmemeleri, korku ve baskıya yönelik davranışlarına son vermeleri şeklinde koruma kararı alabilirsiniz.

Deneyin belki kendilerine çeki düzen verirler. Sessiz kalmanız onları güçlendiriyor olabilir.

Babanızdan miras kaldığını söylediğiniz için 3/4 payınız olduğunu yazdım. Farklı bir durum olup olmadığını bilmiyorum. Evde en çok hakkı olan sizsiniz. Siz neden evi terk edesiniz ki?

Evin kilidini değiştirirlerse suç işlerler, polise gidebilirsiniz. Tapu belgenizi yanınızda taşıyın. Evden gitmesi gerekenler onlar, siz değilsiniz.

Ev için ortaklığın giderilmesi davası açmak zorunda kalacağınızı söyleyebilirsiniz. Belki evin satılabileceğinden endişe edip size dokunmazlar.

Çok üzüldüm yaşadıklarınıza,

Saygılarımla,
Yanıt

Şu anda Bu Konuyu Okuyan Ziyaretçiler : 1 (0 Site Üyesi ve 1 konuk)

Forum Listesi