Ana Sayfa
Kavram Arama : THS Google   |   Forum İçi Arama  

Üye İsmi
Şifre

Meslektaşların Soruları Hukukçu meslektaşların hukuki nitelikte sorularını birbirlerine yöneltecekleri mesleki yardımlaşma forumu. SADECE hukuk fakültesi mezunları ile hukuk profesyonellerinin (bilirkişi, icra müdürü vb.) yazışmasına açıktır. [Yeni Soru Sorun]

TOKİ Tarafından İlan Edilen Sözleşme Bedellerinin Enflasyonun Üzerinde Olması

Yanıt
Konuyu Değerlendirin Konu İçinde Arama Konu Araçları  
Old 01-09-2025, 12:15   #1
Toy Avukat

 
Varsayılan TOKİ Tarafından İlan Edilen Sözleşme Bedellerinin Enflasyonun Üzerinde Olması

Meslektaşlarım merhabalar, müvekkillerimden birinin yaşadığı şehirde TOKİ tarafından 2022 yılında işyeri projesi duyurulmuş. Rakamları net bilmiyoruz fakat farazi olarak söylemek gerekirse projeye başlanılan fakat herhangi bir sözleşmenin imzalanmadığı 2022 yılında 500.000-TL'den başlayan fiyatlarla satış yapılacağı duyurulmuş; günümüzde ise satış bedeli olarak, yıllar içerisinde yapı yaklaşık maliyetlerinde gerçekleşen artıştan çok daha fazlası yapılarak başlangıç fiyatları belirlenmiştir.

1- Konuyu çok araştırdım fakat net bir sonuca varamadım. Bu durumda proje duyurulduğunda herhangi bir sözleşme imzalanmamış olsa da ilan edilen ve kampanyası yürütülen fiyatlarla günümüz satış bedelleri arasında olması gerekenden çok daha fazla fark bulunması sebebiyle dava açabilir miyiz?

2- Dava açtığımızı ve hak sahipliği kazandığımız bağımsız bölüme ilişkin sözleşme işlemlerini öngörülen süre içerisinde gerçekleştirmediğimizi varsayarsak. Bu durum herhangi bir hak kaybı yaşatır mı? Davamız devam ederken kurada hak kazandığımız bağımsız bölüm TOKİ tarafından ihale ile satılabilir mi?
Yanıt


Şu anda Bu Konuyu Okuyan Ziyaretçiler : 1 (0 Site Üyesi ve 1 konuk)
 

 
Forum Listesi

Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıt Son Mesaj
Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ve TOKİ arasındaki sözleşme , İcra Takibi Av.AdnanEsad Meslektaşların Soruları 0 03-10-2016 01:43
Kiracının taşınması ve halen kira bedellerinin ödeniyor olması Av.Selma Eker Karakuş Meslektaşların Soruları 3 13-01-2010 12:48
haksız olarak tahsil edilen ecrimisil ve kira bedellerinin iadesi cicero* Meslektaşların Soruları 0 30-07-2009 15:34
Belediyece Yeşil Alan İlan Edilen Yerin 10 Yıldır İşlem Görmemesi bekir Hukuk Soruları Arşivi 1 01-03-2002 23:21


THS Sunucusu bu sayfayı 0,02637506 saniyede 13 sorgu ile oluşturdu.

Türk Hukuk Sitesi (1997 - 2016) © Sitenin Tüm Hakları Saklıdır. Kurallar, yararlanma şartları, site sözleşmesi ve çekinceler için buraya tıklayınız. Site içeriği izinsiz başka site ya da medyalarda yayınlanamaz. Türk Hukuk Sitesi, ağır çalışma şartları içinde büyük bir mesleki mücadele veren ve en zor koşullar altında dahi "Adalet" savaşından yılmayan Türk Hukukçuları ile Hukukun üstünlüğü ilkesine inanan tüm Hukukseverlere adanmıştır. Sitemiz ticari kaygılardan uzak, ücretsiz bir sitedir ve her meslekten hukukçular tarafından hazırlanmakta ve yönetilmektedir.