Ana Sayfa
Kavram Arama : THS Google   |   Forum İçi Arama  

Üye İsmi
Şifre

Kadınlara Hukuki Destek Merkezi (KAHDEM) Kadınlara Hukuki Destek Merkezi (KAHDEM), THS Kadın Hakları Çalışma Grubu projesidir. Bu foruma siteye üye olmadan soru gönderilebilir ancak forum sadece kadın haklarına ilişkin konulara açık olup, diğer hukuki soru ve sorunlar alanda yayınlanmaz. [Kahdem Portalı]

Ayrılık davası, baş edemediğim eşe ve evliliğe hakim müdahalesi istemek

Yanıt
Konuyu Değerlendirin Konu İçinde Arama Konu Araçları  
Old 24-07-2025, 20:42   #1
Konuk

İnceleme Ayrılık davası, baş edemediğim eşe ve evliliğe hakim müdahalesi istemek

Merhabalar, eşim, ben hamileyken evi terk etti. Sürekli zaten sparta gidiyorum huzursuz ettinde gittim gibisinden diyerek gidiyordu. Ailesinede karım beni huzursuz etti yoksa hangi erkek evden gider deyip kendini haklı göstermeye çalışıyordu. Halbuki ayrı odada yatmalar, telefona şifre koymalar, telefonu kapatıp gizlemeler, ve daha birçok şey yani konuşmaya çalışarak halletmeye çalıştığım herşeyi eşim, kasıtlı olarak tartışmaya çeviriyordu,asla düzgün bir şekilde konuşup halledemiyordum. Sonradaesen benle kavga ettin huzursuzluk verdin diye bahane edip evden gidiyordu. Hamile kaldığımda da evden gitti ben haataneye vesaire taksiyle gittim. Pek bir desteğini göremedim ilk 3 ay evde tek geçirdim ve ailemde o şehirde yoktu. Sürekli kafanın dikine gitme,koca sözü dinle , ben benim sözümü dinlediğini göreyim. Ben maddi manevî kötü durumdayım sana bakamam git ailenin yanına memleketine diyordu bende gitmedim. Sonra kocamın ailesi dedi o zaman gel bizim yanımıza diye ısrar ettiler . Bayramlaşmaya eşimin ailesinin memleketine gittik, eşim beni orda doktora gideyim diye bıraktı 6 ay boyunca beni eve almadı. Doğumuma günler kala evimizi kiraya verdiğini, kendisininde bir arkadaşıyla başka bir yerde idareten kaldığını ilerde belki ev kurarsa götürebileceğini söyledi. Dogumumu onun memleketinde yaptım. Sonra beni lohusaydım annem yardımcı olsun diye ısrarla evlerinde istemeyerek annemin yanına memketime gönderdiler. 6 ay arayıp sormadılar. Eşim, şikayetçi olacağımı söylediğim için göstermelik olarak bankadan az bir miktar para gönderip açıklama kısmına bize gönderdiğini bebeğe gönderdiğini yazıyordu. 6 ay sonunda ben çocuk toparlaninca havalar biraz ısınınca, kiraya verdiğini söylediği. Bana kira sözleşmesi yaptığı kağıdıda gostermisti WhatsApptan. Kapıya gittim kapının üstünde başka ad soyad yazmisti. Komşum tesadüfen kapıyı açtı ve kocan içerde burda yaşıyor dedi. Eve bir erkek arkadaşında geliyor bir haç saat durup gidiyor. Eve kadın getirdi onla bir süre yaşadı el ele çıkıp giderlerken başka komşularda gördü. Kocanın arkadasida kadın getirdi. Senin kocan sen bebekle eve gelmeyesin onun keyfini bozmayasin diye yalan söyledi dedi. Kocam gerçekten de icerdeydi ben bir şekilde içeri girdim kapıyı çaldım açmadı sonra ya bu ev kira aslında deyip gitti. Sonra eve geldi bir gün sonra evde yaşadık. Ama sürekli ya kendi arada gidiyor ya beni göndermeye çalışıyor. Kendisi üniversite mezunu mesleği olan bir kurumda çalışan biri. Ben yüksek okul mezunuyum ev hanımıyım. Sürekli bana boş teneke vesaire ve diğer rencide edici hakaretleri sürdürüyor ayrı yatıyor. Bebeğim küçük Ben ayrılık davası açmak istiyorum acaba bir ev kiralasam bu evin kirasını giderini ödeyecek kadar bir miktarda nafaka ve bebeğe nafaka istesem. Hakim müdahalesi istesem olur mu? Beni memleketimden aldı getirdi. Ev hanımı olduğumu biliyordu. Sonra ezdi. Şimdi küçük bir bebeğim var. Sevgi, ilgi yok. Ameliyat oldum arayıp geçmiş olsun bile demedi. Aileme saygı duymaz gelemezler der bende gitmen der. Yani çok mutsuzum, çok haksızlıga uğruyorum daha bir çok böyle şey var. Madem evde bizi istemiyorsa ki göstermelik kirada. Ev tapusu babasının üstüne ama aslında eşim aldı ödüyor. Bazen babası yardımcı oluyordu. Önceki eşiyle boşanma davası varken bu evi almış zamanında o sırada eşinden imza istememek için babasının adına aldığını söyledi. Ben bebeğimle beraber ya bu evde ya da başka bir ev tutup yaşamak istiyorum. Evin kirasını ve bizim nafakalarimızı ödemesini istiyorum bu mümkün mü? Çünkü benim de hakkımdi sevmek,sevilmek ama sevmeden evlendiğini söyledi hâlbuki evlenmeden önce seviyorum diyordu. Evlendikten sonra seni aslında sevmeden evlendim dedi. Güzel bir söze hasret bıraktı. Çocuğiykada pek ilgili değil öyleyse bunu tazmin etsin istiyorum
Yanıt

Şu anda Bu Konuyu Okuyan Ziyaretçiler : 1 (0 Site Üyesi ve 1 konuk)

Forum Listesi