![]() |
|
![]() |
|
Kadınlara Hukuki Destek Merkezi (KAHDEM) Kadınlara Hukuki Destek Merkezi (KAHDEM), THS Kadın Hakları Çalışma Grubu projesidir. Bu foruma siteye üye olmadan soru gönderilebilir ancak forum sadece kadın haklarına ilişkin konulara açık olup, diğer hukuki soru ve sorunlar alanda yayınlanmaz. [Kahdem Portalı] |
![]() |
![]() |
#1 |
|
![]() merhaba eski erkek arkadasıma 2012,2013 yılları arasında özel hayatın gizliliği ihlaliyle (hakkımda sosyal medya hesabı acıp kişişel bilgi fotoğraf yayınlaması) dava açmıştım mahkemede şikayetimden vazgeçip tekrar rahatsız etmeyeceğine söz almıştım ama ertesı gun yıne mesaj attılıp rahatsız edılmıstım her yazılan mesajda özür ve bır daha rahatsız etmecegını kendı kendıne yazmasına ragmen o yıllardan bu zamana 13 14 yıl oldu ısrarla her yıl ınstagram uzerinden aynı şekilde rutin 1 ,2 mesaj atıyor hıc bir mesajına cevap vermeden direk engelliyorum her mesajı haliyle yeni hesap açarak atıyor son yıllarda cocugunun eşinin adına olan hesaplardan mesaj attı hıc bırını kaydetmedim silip engelledim gecen yıl ailemden birinin sosyal medyasına istek yollamıs ben gördüm ve sildim ailem huzursuz olmasın dıye söylemedim en son ocak ayında yıne mesaj aldım bu sefer ekran görüntüsünü alıp engelledim. artık yaşım ilerlediği ıcın hala buna devam edıyor olması psikolojık olarak streslı ve guvensız hısssettırıyor.sosyal medyamdan ısmımı fotografımı kaldırdım zaten yıllardır gızlı hesap kullanıyorum ama neden hayatımı bu sekılde gızlı kacamak bulunma korkusuyla yasayayım kı diyorum suan dırek dava açmak istemedim elımde sadece son gönderdıgı mesaj var çünkü tekrar mesaj attıgında danışman tarafında hukukı bır dılle yazılmıs rahatsız edıldıgımı belırten cevap yollarsam sıkayetcı olcagımı söylersem belki vazgeçer ve davaya gerek kalmaz diye düşündüm sızce hangı adımı ızlemelıyım yıllardır cevap vermedıgımden bu konuda yardım alabılır mıyım yaptığı suç teşkil eder mi? Teşekkürler
|
![]() |
#2 |
|
![]() Merhaba,
Anlattığınız fiiller ceza hukuku açısından suç teşkil etmekle birlikte, zamanaşımı, fiilin/suçun kanıtlanması burada tartışılacak olup , bu nedenle öncelikle 6284 sy yasa kapsamında tedbir alınması yoluna başvurmanız mümkün. Sizin hiçbir şekilde iletişime geçmeden ,bir avukat desteği ile 6284 sy yasadan yararlanarak,tedbir kararı almanızın yararlı olabileceğini düşünüyorum. Kolaylıklar dilerim. |
![]() |
Şu anda Bu Konuyu Okuyan Ziyaretçiler : 1 (0 Site Üyesi ve 1 konuk) | |
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıt | Son Mesaj |
Rahatsız olmak | Konuk | Kadınlara Hukuki Destek Merkezi (KAHDEM) | 1 | 20-11-2024 11:32 |
İstanbul Sosyal Güvenlik il Müdürlüğü Gaziosmanpaşa Sosyal Güvenlik Merkezi'nden gelen ödeme emrine karşı hangi iş mahkemesine başvurmamız gerekir | eersoz | Meslektaşların Soruları | 4 | 08-12-2015 14:47 |
Sosyal Hizmet Sempozyumu 2010 " Sosyal Kalkınma ve Sosyal Hizmet" | Doç. Dr. Özge Yücel | Kadın Hakları Çalışma Grubu | 0 | 29-11-2010 21:13 |
rahatsız edilme | Konuk | Kadınlara Hukuki Destek Merkezi (KAHDEM) | 1 | 15-07-2009 09:13 |
Rahatsız | Av.Zeynep | Site Lokali | 2 | 23-03-2006 22:00 |
Türk Hukuk Sitesi (1997 - 2016) © Sitenin Tüm Hakları Saklıdır. Kurallar, yararlanma şartları, site sözleşmesi ve çekinceler için buraya tıklayınız. Site içeriği izinsiz başka site ya da medyalarda yayınlanamaz. Türk Hukuk Sitesi, ağır çalışma şartları içinde büyük bir mesleki mücadele veren ve en zor koşullar altında dahi "Adalet" savaşından yılmayan Türk Hukukçuları ile Hukukun üstünlüğü ilkesine inanan tüm Hukukseverlere adanmıştır. Sitemiz ticari kaygılardan uzak, ücretsiz bir sitedir ve her meslekten hukukçular tarafından hazırlanmakta ve yönetilmektedir. |