![]() |
|
![]() |
|
Meslektaşların Soruları Hukukçu meslektaşların hukuki nitelikte sorularını birbirlerine yöneltecekleri mesleki yardımlaşma forumu. SADECE hukuk fakültesi mezunları ile hukuk profesyonellerinin (bilirkişi, icra müdürü vb.) yazışmasına açıktır. [Yeni Soru Sorun] |
![]() |
![]() |
#1 |
|
![]() Merhaba değerli meslektaşlarım.
Sanık müdafi olarak bulunduğum bir ceza dosyasında gerekçeli karar açıklandı. Müvekkilin 2 ayrı suçtan yargılandığı dosyada tehdit suçundan beraat verildi. Hakaret suçundan ise "sanığın eylemini karşılıklı olarak işlediği anlaşılmakla" denilmek suretiyle ceza verilmesine yer olmadığı kararı verildi. Yaptığım araştırma neticesinde; aynı sanık hakkında beraat ve düşme kararı verilmesi halinde vekalet ücretine hükmedilemeyeceğine ilişkin kararlar bulsam da, beraat ve ceza verilmesine yer olmadığına karar verilmesi halinde vekalet ücreti konusunda ne karar verileceği hakkında bir karar bulamadım. Yerel mahkeme vekalet ücretine hükmetmedi. Bu sebeple ilgili kararı vekalet ücreti yönünden istinafa taşımayı düşünüyorum. Daha önce benzer bir durumla karşılaşan meslektaşlarımız olmuştur diye düşünüyorum. Sizlerin bu konudaki görüşü nedir? |
![]() |
#2 |
|
![]() Merhabalar meslektaşım;
Ceza verilmesine yer olmadığı kararında fiil suçtur ancak faile belli nedenlerle ceza verilememektedir. Düşme kararında; sanığın suç işlediği yönünde bir kanaat belirtilmez, zaten beraat asıldır. Bu kertede; aynı anda beraat ve düşme kararı verildiğinde; vekalet ücretine hükmedilemeyeceğinden bahseden kararlar varken, aynı anda beraat ve ceza verilmesine yer olmadığına dair kararda da vekalet ücretine hükmedilmeyecektir. Diye düşünüyorum. Ancak müspet yada menfi bir karar bulamadım. Siz yine de sadece vekalet ücreti yönünden kararı istinaf edin bence meslektaşım |
![]() |
#3 | |||||||||||||||||||||||
|
![]()
Teşekkür ederim meslektaşım. Dediğiniz gibi istinaf yoluna başvurdum. Başvurumda; hem ceza verilmesine yer olmadığı kararı yerine beraat kararı verilmesi gerektiği, hem de vekalet ücretine hükmedilmesi gerektiği hususlarına değindim. |
![]() |
#4 | |||||||||||||||||||||||
|
![]()
Rica ederim. Sonucu buradan paylaşırsanız, biler de faydalanırız meslektaşım |
![]() |
Şu anda Bu Konuyu Okuyan Ziyaretçiler : 1 (0 Site Üyesi ve 1 konuk) | |
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıt | Son Mesaj |
Akıl hastası hakkında ceza verilmesine yer olmadığı kararı | Av.m.elif | Meslektaşların Soruları | 1 | 21-12-2020 06:15 |
"Karar verilmesine yer olmadığı" hükmü sonucu müvekkil ile yaşanan vekalet ücreti problemi | granma | Meslektaşların Soruları | 3 | 21-09-2019 17:04 |
Ceza Hukukunda Görevsizlik Kararı Verildiğinde Vekaletnameli Müşteki Vekiline Avukatlık Ücretine Hükmedilmesi Gerekir mi ? | tiryakim | Meslektaşların Soruları | 3 | 16-03-2016 10:31 |
Beraat kararı verilmesine rağmen,Usulden bozulup gelen kararda,Mahkeme beraat yerine kararını değiştirerek ceza verebilir mi? | Avukat halil | Meslektaşların Soruları | 14 | 23-05-2012 17:06 |
Uzaklaştırma Cezasının Azaltılması Nedeniyle Karar Verilmesine Yer Olmadığı Kararı | Av.Gizem | Meslektaşların Soruları | 2 | 03-05-2009 20:00 |
Türk Hukuk Sitesi (1997 - 2016) © Sitenin Tüm Hakları Saklıdır. Kurallar, yararlanma şartları, site sözleşmesi ve çekinceler için buraya tıklayınız. Site içeriği izinsiz başka site ya da medyalarda yayınlanamaz. Türk Hukuk Sitesi, ağır çalışma şartları içinde büyük bir mesleki mücadele veren ve en zor koşullar altında dahi "Adalet" savaşından yılmayan Türk Hukukçuları ile Hukukun üstünlüğü ilkesine inanan tüm Hukukseverlere adanmıştır. Sitemiz ticari kaygılardan uzak, ücretsiz bir sitedir ve her meslekten hukukçular tarafından hazırlanmakta ve yönetilmektedir. |