![]() |
|
![]() |
|
Meslektaşların Soruları Hukukçu meslektaşların hukuki nitelikte sorularını birbirlerine yöneltecekleri mesleki yardımlaşma forumu. SADECE hukuk fakültesi mezunları ile hukuk profesyonellerinin (bilirkişi, icra müdürü vb.) yazışmasına açıktır. [Yeni Soru Sorun] |
![]() |
![]() |
#1 |
|
![]() Meslektaşlarım merhaba,
İmalathane olarak kullanılan bir taşınmaz için ilgili yerde imalat yapan şahıs firmasının sahibi ile değil de babasıyla kira sözleşmesi yapılıyor. Ayrıca imalat yapan firma sahibinin babası tahliye taahhüdü de veriyor. Ben de işbu tahliye taahhüdüne istinaden icra takibi (örnek no:14) başlattım. Takip sonrası firma sahibi önce babasıyla sözleşme yapıldığını ve tahliye taahhüdünün kendisini bağlamayacağını söyledi. Ben de haksız işgal ya da babası için sözleşmeye aykırılıktan başkaca davalar açacağımı; maliyeye ve savcılığa durumu bildireceğimi söyledim. Bunun üzerine kendisi tahliye için nisan ayına kadar süre verilmesini istedi. Benim sorum şu; Kira sözleşmesini, ilgili taşınmazda halihazırda imalat yapan firmanın babasıyla yapıyor müvekkil ancak ödemeleri firma sahibi yapıyor. aslında müvekkil firma sahibinin kiracı olduğunu kabul ediyor. Dolayısıyla İcra takibinde olumsuzlukla karşılaşırsam (itiraz gibi) haksız işgal ya da sözleşmeye aykırılık sebebine dayanamayacağım. Bu sebeple kiralananı kullanan firma sahibiyle 4 aylık yeni bir kira sözleşmesi yaparak noter nezdinden tahliye taahhüdü almayı düşünüyorum. Kısa süreli yapılan işbu kira sözleşmesi ve taahhütte ne gibi sorunlarla karşılaşabilirim, icra aşamasında herhangi bir sorun yaşar mıyım? Diğer bir sorum ise; Yeni bir kira sözleşmesi yapmasam (mevcut icra takibine de herhangi bir itiraz da olmaz ise) nisan ayına kadar tahliye için beklesem, çıkmaz ise icra memuruyla tahliye için taşınmaza gittiğimde, fiziken kullananların kiracı değil de firma olduğu anlaşılırsa icra aşamasında sıkıntı yaşar mıyım? |
![]() |
#2 |
|
![]() Meslektaşım merhabalar;
En mantıklı çözümü bulmuşsunuz zaten. Firma ile yeni kira sözleşmesi yapıp, nisan ayına noterden tahliye taahhüdü almak en hızlı yol. Ek olarak; firma sahibinin babası ile yapılan sözleşmenin de feshedildiğine yada sona erdiğine dair ortak bir protokol yapın, bunu da tüm taraflara imzalatın bence |
![]() |
#3 |
|
![]() İhtiyari arabuluculuk yapın.
Taraf olarak hem babayı, hem firmayı gösterin. Babayı asıl kiracı yapın, firmayı da onun alt kiracısı olarak arabuluculuk anlaşmasına geçirin. Sonra aynı anlaşma içinde X tarihinde tahliye konusunda anlaşma sağlandı şeklinde her ikisinden de imza alın. Bence en sağlıklı yol bu olur. Yeni sözleşme yapar ve yeni tahliye taahhüdü alırsanız, o tahliye taahhüdünün hukuki geçerliliği tartışılır hale gelir, zira biliyorsunuz ilk sözleşme ile alınan taahhüt geçerli değildir. Mevcut takibe itiraz etmezlerse bence o takiple de çıkarabilirsiniz. Orada bulunan üçüncü kişi kiracı olduğunu ispat etmekte zorlanacaktır ve İcra Müdürü yazılı sözleşme sunmadan onun itirazını dikkate almayacaktır düşüncesindeyim. Ama riske girmemek adına, ilk yol daha iyi bence... |
![]() |
Şu anda Bu Konuyu Okuyan Ziyaretçiler : 1 (0 Site Üyesi ve 1 konuk) | |
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıt | Son Mesaj |
6 + 6 aylık kira sözleşmesi - Kira artış hesaplama | norrinradd | Meslektaşların Soruları | 1 | 06-01-2024 10:43 |
Tahliye Tehiri icra 3 aylık kira parası takibin kesinleşmesi durumunda 3 aylık teminatın akıbeti | Av.3 | Meslektaşların Soruları | 0 | 22-01-2021 12:11 |
Kira Sözleşmesi - Fesih - 6 Aylık Kira Döneminin Sonu İçin 3 Aylık Fesih Bildirim Süresi | hülya er | Meslektaşların Soruları | 2 | 18-03-2015 14:06 |
3 Aylık Depozito / Kira Sözleşmesi / Tahliye Davası / Temerrüt / itirazın İptali | tiryakim | Meslektaşların Soruları | 7 | 11-12-2012 10:19 |
tahliye taahhüdü yazılı kira sözleşmesi yerine geçer mi?? | dsahutoglu | Meslektaşların Soruları | 2 | 31-07-2008 12:23 |
Türk Hukuk Sitesi (1997 - 2016) © Sitenin Tüm Hakları Saklıdır. Kurallar, yararlanma şartları, site sözleşmesi ve çekinceler için buraya tıklayınız. Site içeriği izinsiz başka site ya da medyalarda yayınlanamaz. Türk Hukuk Sitesi, ağır çalışma şartları içinde büyük bir mesleki mücadele veren ve en zor koşullar altında dahi "Adalet" savaşından yılmayan Türk Hukukçuları ile Hukukun üstünlüğü ilkesine inanan tüm Hukukseverlere adanmıştır. Sitemiz ticari kaygılardan uzak, ücretsiz bir sitedir ve her meslekten hukukçular tarafından hazırlanmakta ve yönetilmektedir. |