Ana Sayfa
Kavram Arama : THS Google   |   Forum İçi Arama  

Üye İsmi
Şifre

Kadınlara Hukuki Destek Merkezi (KAHDEM) Kadınlara Hukuki Destek Merkezi (KAHDEM), THS Kadın Hakları Çalışma Grubu projesidir. Bu foruma siteye üye olmadan soru gönderilebilir ancak forum sadece kadın haklarına ilişkin konulara açık olup, diğer hukuki soru ve sorunlar alanda yayınlanmaz. [Kahdem Portalı]

Hakime mağduruyum

Konuyu Kilitleyin
Konuyu Değerlendirin Konu İçinde Arama Konu Araçları  
Old 17-10-2024, 13:35   #1
Konuk

Varsayılan Hakime mağduruyum

10 yıldır evli olduğum insan boşanmak istedi. 2 çocuk, 1 ev, 1 araba, 2 dükkan ve 35 bin civarı evde tuttuğumuz dolar birikimimiz var. İkimiz de devlet memuruyuz. Kendisi protokol hazırlamış. Nafaka ve tazminattan feragat etmem karşılığında çocukların velayetini ve sadece yaşadığımız evin yarısını veriyor. Zorlasa da imzalamadım ve ertesi gün gidip eve şerh koydurdum. Sonra da bir avukata gittim. Avukat dilekçemi yazıp sundu. Evin tahsisi, nafaka ve evlilik birliği içinde edinilen tüm mal ve dövizlere tedbir istedi. 1 hafta sonra ara karar geldi. Sadece eve tedbir konulmuş. Avukatım hemen gerekçeli ikinci bir talep dilekçesi yazdı. Bu 10 gün önceydi. Bu sırada eşim önce evde olmadığım bir esnada dolarları almış. Evden sürekli tv, bilgisayar gibi ederi olan eşyalar gidiyor. Bunları tutanak altına aldı avukatım ancak giden gitti. Korkarım araba ve dükkanlar da el değiştirdi. Avukat sonradan bunlar için ayrı bir dava açmamız gerektiğini söyledi ki ayrı masraf ayrı bir süreç. Kendisi de bir kadın olan hakimimiz gerekçe olarak eşimin ticari hayatının engellenmesini sunmuş ki eşim devlet memuru. Bir ticari hayatı yok. Mağdur edildiğimi düşünüyorum. Ya hakim ya da avukatım tarafından. Ne yapacağımı bilemiyorum. Adalete güvenim kalmadı. Kıymetli fikirlerinizi sunup yardımcı olabilir misiniz?
Old 17-10-2024, 17:00   #2
Av.Habibe YILMAZ KAYAR

Sn.Katılımcı,

1-Eğer boşanma davası ile beraber mal rejimi davası açmışsanız mahkemenin dava konusu mallarla ilgili alacak menfaatleriniz ile orantılı olarak tedbir kararı verilmesi beklenir.

2-Eğer Boşanma davası olmaksızın evlilik birliğinin korunması kapsamında konut tahsisi ve " aile mallarının korunması davası olarak da bilinen tasarruf yetkisinin sınırlandırılması davası açmış ve tedbir istemiş iseniz mahkemece yerine getirilmeyen yükümlülükler oranında tedbir kararı verilebilecektir.

3- Eşinizin evdeki para ve diğer malları elden çıkartması halinde bu mallar ve para eklenecek değer kapsamında mal rejimi tasfiyesi davasında sanki mevcutmuş gibi hesaba alınacaktır.

Mahkemece tedbir konan taşınmaz alacağınızı karşılamıyorsa eşinizin malları devrettiği kişilere karşı da eşiniz tarafından ödenmeyen borç miktarında sorumlu olmak üzere dava açabilirsiniz.

Her aşamada bir avukattan hukuki destek almanız yararınızadır.
Old 17-10-2024, 17:20   #3
Konuk

Boşanmayla birlikte mal paylaşımı davası açıldı ancak hakime hanım sadece eve tedbiri uygun buldu. Çünkü devlet memuru olan eşimin ticari hayatı etkilenirmiş. Hakimenin taraflı olduğunu veya en iyi haliyle dava dilekçesini okumadan bu yargıya vardığına inanıyorum. Mağduriyetim için nasıl bir yol izlemeliyim keza avukatım bu noktada yapabileceğimiz bir şeyin olmadığını söylüyor
Old 26-10-2024, 19:27   #4
Av.Habibe YILMAZ KAYAR

Sn. Katılımcı,

Tedbirin reddi kararına karsı istinaf yasa yoluna başvurma hakkınız bulunmaktadır.

HMK MADDE 391- (1) Mahkeme, tedbire konu olan mal veya hakkın muhafaza altına alınması veya bir yediemine tevdii ya da bir şeyin yapılması veya yapılmaması gibi, sakıncayı
ortadan kaldıracak veya zararı engelleyecek her türlü tedbire karar verebilir.(...)
(3) (Değişik:22/7/2020-7251/40 md.) İhtiyati tedbir talebinin reddi kararı gerekçeli olarak verilir ve bu karara karşı kanun yoluna başvurulabilir. Yüzüne karşı aleyhine ihtiyati
tedbir kararı verilen taraf da kanun yoluna başvurabilir
Old 26-10-2024, 23:23   #5
Konuk

Avukatım ilk boşanma dilekçesinin yanında iki dilekçe daha yazarak evin tahsisi, çocukların velayeti, iştirak nafakası ve tüm mallara tedbir istedi. Fakat ilk boşanma dilekçesine karşılık sadece eve tedbir kondu. Ne tahsis, ne tedbir, ne nafaka. İki dilekçe daha sonradan yazıldı ve halen cevap bile gelmedi bunlara. Eşim eve kafasına göre gelip gidiyor. Canı sıkılınca çocukların okullarına gidip onları alıyor götürüyor. Gezdirip getiriyor. Sırf eziyet olsun diye uyuduğum odaya gelip yatağa vurarak uyandırıyor. Daha neler neler. Günlerdir uyku yok, huzur yok. Aynı evde yaşıyoruz. O bazen başka bir yerlerde kalıyor. Kilidi değiştiremiyorum tahsis olmadığı için. Can güvenliğim yok.Ne yapabilirim?
Konuyu Kilitleyin

Şu anda Bu Konuyu Okuyan Ziyaretçiler : 1 (0 Site Üyesi ve 1 konuk)

Forum Listesi