![]() |
|
![]() |
|
Kadınlara Hukuki Destek Merkezi (KAHDEM) Kadınlara Hukuki Destek Merkezi (KAHDEM), THS Kadın Hakları Çalışma Grubu projesidir. Bu foruma siteye üye olmadan soru gönderilebilir ancak forum sadece kadın haklarına ilişkin konulara açık olup, diğer hukuki soru ve sorunlar alanda yayınlanmaz. [Kahdem Portalı] |
![]() |
![]() |
#1 |
|
![]() Eşim evlendiğimizde bana kredi çektirdi ve o krediyi ödemedi daha sonrasında kızımız oldu ve 3 senelik evliyim beni takribi 2-3 ay önce kendisi mutsuzum diye terketti akabinde bi kaç gün içinde instagram açıp kadınları ekledi alkollü mekanlara hergün gidip ona askerlik için biriktirdiğim kendime harcama hiç yapmadığım parayı harcadı beni mağdur etti düğündeki takıları alıp kendine kullandı işi gereği evliliğimizin ilk ayı ve delillerle sabit hepsi beyanlarda kabul ediyor yazışmalarımızda akabinde kumar bağımlılığıda var bazı aylar maaş alamadım diyip eve para veremedi ailem destek oldu yüklü aylık giderlerimize kendisi aylardır eve gelmiyor çocuğu görmüyor bana iş yeri izin vermiyor diye yalanlar atıyormuş halbuki velhasıl kendisi gemi mak mühendisi 100 bin üstü geliri var sigortalı tam maaş yatıyor sgk bana çocuğumuzu almakla benim annemin evine gitmemle boşa kira ödediği yönünde tehtidi var ve ben evlilik birliği içerisinde hiç aldatmadım kendisine kusurum asla hiçbir konuda olmadı evlendim evleneli borçlarını ödedim kumarlarını yakaladım ev geçim paramı harcadı mağdur etti kadınsal yönde gerek fiziksel gerek sözlü hep eksik bıraktı ben dava açmaya kalktığımda çocuğun görüşü konudunda evrakta yazan yazıyı devletin belirlediği standart ibareyi beğenmedi avukata savcıya küfür etti dava açamadım anlaşmalı bi dilekçeydi keza ve ben sen aç yeter artık sana beğendiremiyorum dilekçe dedim bıraktım ama dava açmıyor çekişmeli açacağını beyan ediyor aldatma var evlilik birliği içerisinde maddi mağduriyet var eve gelmeme çocuğu ve beni yoksun bırakma duygusal vs var psikolojik şiddet var tehtid var ve ben cidden yoruldum. Benim ailem beni istemiyor devletten sosyal yardım alıyorum oda cüzzi eşim bilmiyor kredi borcum olduğundan çocuğumda kreşte mağdur edildi şiddet gördü bırakacak kimsem yok çalışamıyorum. Kira bez mama market giderleri vs kanıtlanacak şekilde takribi 60 bini buluyor bu adam bana ev taşıttı yeni 1. Ayda terketti ben nafaka 60 bin bağlatabilirmiyim boşanma davası açmadan daha sonrasında boşanma açıp kendisinden benden aldığı altın kredi borcunu ödeyeceğini mesajlarda kabul etmişti delillerle sabit onlarıda icrayla talep edebilirmiyim malı yok ama annesinden miras kalacak maaşından alabilir miyim tazminat ve kendime nafaka bağlatabilir miyim ? Tazminatıda maaştan alabiliyor muyuz ? Kendisi sigortasız çalışırım diyor bi yaptırımı var mı ? Bu adam elini kolunu sallıyor elinden geleni yap vermezsem alamazsın diyor . Yardımcı olur musunuz?
Ayrıca 2 yaşında kızımı alabilir mi ? Görme engelini nasıl sağlayabilirim burnu sürtüp görmek için çabalasın istiyorum benim kızıö baba diye ağlıyor aylardır eve gelmedi yeni yeni geleceğim diyor ama yasak tatlı olur ya engel koydurursam belki kıymete biner yoksa babasıdır görsün isterim . Teşekkürler |
![]() |
#2 |
|
![]() Sn.Katılımcı,
Eşinizin evlilik birliğinden doğan sorumluluklarını yerine getirmediğini, ortak yaşama son verme iradesi gösterdiğini beyan etmektesiniz. TMK 197. maddesi gereğince; Eşlerden biri, haklı bir sebep olmaksızın diğerinin birlikte yaşamaktan kaçınması veya ortak hayatın başka bir sebeple olanaksız hale gelmesi üzerine eşlerden birinin istemi üzerine birinin diğerine yapacağı parasal katkıya, konut ve ev eşyasından yararlanmaya ve eşlerin mallarının yönetimine ilişkin önlemleri alır.Eşlerin ergin olmayan çocukları varsa hakim, ana ve baba ile çocuklar arasındaki ilişkileri düzenleyen hükümlere göre gereken önlemleri alır. İlgili kanun maddesinde görüleceği üzere boşanma davası açmadan Aile Mahkemesinden, haklı sebeple tedbir nafakası, ergin olmayan müşterek çocukla ilgili velayet ve kişisel ilişkinin düzenlenmesini talep ederek hakimin müdahalesini isteyebilirsiniz. Boşanma davası açarsanız, Aile Mahkemesi talep etmeniz durumunda size ve müşterek çocuğa dava süresince tedbir nafakası, tedbiren velayet konusunda karar verecek, dosyayı kusur yönünden inceleyerek davanı sonunda, daha az kusurlu olmanız durumunda size belli bir tazminat ödenmesine, velayet, iştirak ve yoksulluk nafakasına hükmedecektir. Nafaka miktarı tarafların mali gücü ve tarafların ve çocuğun ihtiyaçlarına göre belirlenecektir. Nafakaya dayanak olmak üzere harcama evraklarını dosyaya sunmanız yararınızadır. Düğünde takılan altınlar yönünden yine Aile Mahkemesinde takı alacağı davası davası açarak, takıların iadesini talep edebilirsiniz. Her durumda hukuki yardım almanızı tavsiye ederiz. Av. Tuçe Bildik |
![]() |
Şu anda Bu Konuyu Okuyan Ziyaretçiler : 1 (0 Site Üyesi ve 1 konuk) | |
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıt | Son Mesaj |
Boşanma kararının sadece gerekçesini istinafa götürmek boşanma kararını kesinleştirir mi? | AHMET01 | Meslektaşların Soruları | 7 | 18-09-2021 12:07 |
boşanma davası devam ederken bir başka boşanma sebebinin ortaya çıkması | av.cenal | Meslektaşların Soruları | 6 | 16-06-2017 09:32 |
Boşanma davası, yetki itirazı, karşı dava, terke dayalı boşanma | Av.Arzu Erkan | Meslektaşların Soruları | 6 | 10-01-2011 11:36 |
çifte vatandaşın hollandada kesinleşmiş boşanma kararı türkiyede boşanma davası | oguzate | Meslektaşların Soruları | 5 | 16-09-2008 13:06 |
Türk Hukuk Sitesi (1997 - 2016) © Sitenin Tüm Hakları Saklıdır. Kurallar, yararlanma şartları, site sözleşmesi ve çekinceler için buraya tıklayınız. Site içeriği izinsiz başka site ya da medyalarda yayınlanamaz. Türk Hukuk Sitesi, ağır çalışma şartları içinde büyük bir mesleki mücadele veren ve en zor koşullar altında dahi "Adalet" savaşından yılmayan Türk Hukukçuları ile Hukukun üstünlüğü ilkesine inanan tüm Hukukseverlere adanmıştır. Sitemiz ticari kaygılardan uzak, ücretsiz bir sitedir ve her meslekten hukukçular tarafından hazırlanmakta ve yönetilmektedir. |