![]() |
|
![]() |
|
Meslektaşların Soruları Hukukçu meslektaşların hukuki nitelikte sorularını birbirlerine yöneltecekleri mesleki yardımlaşma forumu. SADECE hukuk fakültesi mezunları ile hukuk profesyonellerinin (bilirkişi, icra müdürü vb.) yazışmasına açıktır. [Yeni Soru Sorun] |
![]() |
![]() |
#1 |
|
![]() sayın meslektaşlar merhaba,
davacı olduğumuz kira tespit dosyasında davalı taraf yargılama sürerken vefat etmiş; davalının hayatta bulunan tüm çocukları (eş yok) mirası reddetmişlerdir. tmk 611 ve 612.maddeler biraz kafamı karıştırdı. davayı reddedenlere karşı sürdüremiyorum o halde mirasın tasfiyesi için ayrı bir dava mı açmak gerekiyor yoksa bu reddedenlerin alt soyları hak sahibi oldu da onlara yöneltme şansım var mı? |
![]() |
#2 |
|
![]() Meslektaşım merhabalar;
Neden sürdürme derdindesiniz; reddetmişler mirası madem kiralananı da kullanmamaları lazım. Ben olsam karşı yanı arar; "taşınmazı boş olarak tahliye ve teslim edin yoksa bu mirası kabul anlamına gelir, bende bunu diğer alacaklılara söylerim" benzeri bir konuşma yapar çözerim dosyayı. |
![]() |
#3 | |||||||||||||||||||||||
|
![]()
meslektaşım öncelikle yanıtınız için teşekkür ederim. esasında mahkeme her türlü bu kira tespitini sonuçlandıracaktır ve tahliye konusunda da bir sıkıntımız yok, ölen müvekkilin akrabası idi. sıkıntım şu ki bu tespit dosyasında karar verildiğinde, ben alacağımın tahsili anlamında taraf teşkilini düşünüyorum. tmkda 612.madde uygulanır ise, terekenin tasfiyesi mi gerekli bunu ayrıca bir değişik iş dosyası üzerinden mi talep etmeliyim ne yapmalıyım daha önce böyle bir durum yaşamamıştım. |
![]() |
Şu anda Bu Konuyu Okuyan Ziyaretçiler : 1 (0 Site Üyesi ve 1 konuk) | |
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıt | Son Mesaj |
Reddedilen Adli Yardım Talebine Yapılan İtirazın da Reddedilmesi Durumunda Asıl Yargılama Devam Ederken AYM'ye Başvuru Yapılabilir mi? | Avukat679 | Meslektaşların Soruları | 1 | 01-07-2019 13:33 |
Davacının boşanma davasının reddedilmesi, davalının boşanma davası açma istemesi,3 yıllık süre | Göktürk SAĞLAM | Meslektaşların Soruları | 3 | 29-06-2016 16:03 |
yurt dışında ölen davalının veraset ilamı | av.songül cumalı | Meslektaşların Soruları | 5 | 14-06-2012 17:45 |
Boşanma Davası Sırasında Davalının Ölmesi | Kemosabe | Meslektaşların Soruları | 11 | 03-01-2012 16:44 |
Türk Hukuk Sitesi (1997 - 2016) © Sitenin Tüm Hakları Saklıdır. Kurallar, yararlanma şartları, site sözleşmesi ve çekinceler için buraya tıklayınız. Site içeriği izinsiz başka site ya da medyalarda yayınlanamaz. Türk Hukuk Sitesi, ağır çalışma şartları içinde büyük bir mesleki mücadele veren ve en zor koşullar altında dahi "Adalet" savaşından yılmayan Türk Hukukçuları ile Hukukun üstünlüğü ilkesine inanan tüm Hukukseverlere adanmıştır. Sitemiz ticari kaygılardan uzak, ücretsiz bir sitedir ve her meslekten hukukçular tarafından hazırlanmakta ve yönetilmektedir. |