Ana Sayfa
Kavram Arama : THS Google   |   Forum İçi Arama  

Üye İsmi
Şifre

EskiBK. MADDE 487

     
 
818 S.lı Borçlar Kanunu (Eski) MADDE 487
II:MÜTESELSİL KEFALET:
Kefil, borçlu ile beraber müteselsil kefil ve müşterek müteselsil borçlu sıfatı ile veya bu gibi diğer bir sıfatla borcun ifasını deruhde etmiş ise alacaklı asıl borçluya müracaat ve rehinleri nakde tahvil ettirmeden evvel kefil aleyhinde takibat icra edebilir.

Bu babın hükümleri, bu nevi kefalete de tatbik olunur.
 1  İçtihat    1 Bilgi    (Madde son güncelleme Av. Can DOĞANEL, 27-10-2009 ) [Bu madde güncel değil mi?]
 
     
[Bu Maddeye Yeni Şerh Ekleyin]
Bu Maddeye İçtihat Girin

EskiBK. MADDE 487 İçtihatları

BK.nun 487. maddesi uyarınca borçla ilgili rehinlerin paraya çevrilmesini istemeden müteselsil kefiller aleyhine takip yapılabilir. Bu bağlamda itirazın iptali davası kefiller(genel haciz) ve asıl borçlu(rehnin paraya çevrilmesi) hakkında başlatılan iki ayrı takip dosyasına yönelik açıldığına göre, hüküm fıkrasında takip dosyası açıkça belirtilerek, hangi dosya için ne karar verildiği açıklanmalıdır.
(Şerh No: 6546 - Ekleyen: Mehmet KARAUSTA - Tarih : 03-09-2010)

Bu Maddeye Not Girin

EskiBK. MADDE 487 Şerhler, Notlar, Yorumlar

Borçlar Kanunu Tasarısı m.586 ve Gerekçesi
2. Müteselsil kefalet MADDE 586- Kefil, müteselsil kefil sıfatıyla veya bu anlama gelen herhangi bir ifadeyle yükümlülük altına girmeyi kabul etmişse alacaklı, borçluyu takip etmeden veya taşınmaz rehnini paraya çevirmeden kefili takip edebilir. Ancak, bunun için borçlunun açıkça ödeme güçsüzlüğü içinde olması veya borçlunun ifada gecikmesi ve ihtarın sonuçsuz kalması gerekir. Alacak, teslime bağlı taşınır rehni veya alacak rehni ile güvenceye alınmışsa, rehnin paraya çevrilmesinden önce ...
(Şerh No: 9319 - Ekleyen: Av.Nevra ÖKSÜZ - Tarih : 26-12-2010)

Bu Maddeye Değişiklik Önerisi Girin

EskiBK. MADDE 487 Değişiklik Önerileri

Bu Maddeye Çeviri Girin

EskiBK. MADDE 487 Yabancı Dil Çevirileri

Bu Maddeye Türkçeleştirme Önerisi Girin

EskiBK. MADDE 487 Türkçeleştirme Önerileri

[Bu Maddeye Yeni Şerh Ekleyin]
THS Sunucusu bu sayfayı 0,04146194 saniyede 10 sorgu ile oluşturdu.

Türk Hukuk Sitesi (1997 - 2016) © Sitenin Tüm Hakları Saklıdır. Kurallar, yararlanma şartları, site sözleşmesi ve çekinceler için buraya tıklayınız. Site içeriği izinsiz başka site ya da medyalarda yayınlanamaz. Türk Hukuk Sitesi, ağır çalışma şartları içinde büyük bir mesleki mücadele veren ve en zor koşullar altında dahi "Adalet" savaşından yılmayan Türk Hukukçuları ile Hukukun üstünlüğü ilkesine inanan tüm Hukukseverlere adanmıştır. Sitemiz ticari kaygılardan uzak, ücretsiz bir sitedir ve her meslekten hukukçular tarafından hazırlanmakta ve yönetilmektedir.