Ana Sayfa
Kavram Arama : THS Google   |   Forum İçi Arama  

Üye İsmi
Şifre

TK. MADDE 21

     
 
6102 S.lı Türk Ticaret Kanunu (Yeni) MADDE 21
3. Fatura ve teyit mektubu
(1) Ticari işletmesi bağlamında bir mal satmış, üretmiş, bir iş görmüş veya bir menfaat sağlamış olan tacirden, diğer taraf, kendisine bir fatura verilmesini ve bedeli ödenmiş ise bunun da faturada gösterilmesini isteyebilir.

(2) Bir fatura alan kişi aldığı tarihten itibaren sekiz gün içinde, faturanın içeriği hakkında bir itirazda bulunmamışsa bu içeriği kabul etmiş sayılır.

(3) Telefonla, telgrafla, herhangi bir iletişim veya bilişim aracıyla veya diğer bir teknik araçla ya da sözlü olarak kurulan sözleşmelerle yapılan açıklamaların içeriğini doğrulayan bir yazıyı alan kişi, bunu aldığı tarihten itibaren sekiz gün içinde itirazda bulunmamışsa, söz konusu teyit mektubunun yapılan sözleşmeye veya açıklamalara uygun olduğunu kabul etmiş sayılır.
 2  İçtihat    1 Bilgi    (Madde son güncelleme Admin, 15-02-2011 ) [Bu madde güncel değil mi?]
 
     
[Bu Maddeye Yeni Şerh Ekleyin]
Bu Maddeye İçtihat Girin

TK. MADDE 21 İçtihatları

FATURANIN İSPAT GÜCÜNE İLİŞKİN DEĞERLENDİRMELER İÇERMEKTEDİR. Taraflar arasında akdi ilişki bulunduğuna göre, bedelin ispatına yönelik olarak faturaya dayanılması olanaklıdır. Davacı/alacaklı da iş bedelinin tahsili için giriştiği takibi faturaya dayandırmıştır. Davalı/borçlu gerek icra takibine itiraz, gerekse eldeki davaya cevap dilekçesinde fatura münderecatına yasal sürede itiraz ettikleri yönünde bir savunma getirmediği gibi; faturanın davacının yaptığı işin karşılığı olmadığına ...
(Şerh No: 15491 - Ekleyen: Av.Ufuk BOZOĞLU - Tarih : 17-04-2014)

Taraflar arasında akdedilen sözleşmede hizmet bedeli, kişi başı 95 Euro olarak kararlaştırılmış ise de; davalı taraf, verilen hizmet bedeline ilişkin, kişi(müşteri) başına 25 Euro'dan fatura düzenlemiş ve bu fatura itiraza konu olmaksızın her iki tarafın defterlerine kaydedilmiştir. Taraf defterlerine kaydedilen bu faturada, fatura edilmeyen başkaca borç olduğuna ya da bunun kısmi borcu içerdiğine ilişkin açık bir kayıt bulunmadığı gibi davalı, fazla hizmete yönelik bu fatura dışında ayrı bir fa...
(Şerh No: 14954 - Ekleyen: Mehmet KARAUSTA - Tarih : 18-08-2013)

Bu Maddeye Not Girin

TK. MADDE 21 Şerhler, Notlar, Yorumlar

Gerekçesi
Bu hüküm, 6762 sayılı Kanunun 23 üncü maddesinden aynen alınmıştır. Sadece 6762 sayılı Kanunun 23 üncü maddesinin ikinci cümlesindeki "veya" yerine, hükme daha uygun olduğu için "ve" kullanılmıştır. Adalet Komisyonu Raporu'ndan: Alt Komisyonca, Tasarının 21 inci maddesinin üçüncü fıkrası herhangi bir iletişim veya bilişim aracıyla yapılan sözleşmelerin teyidini kapsayacak şekilde genişletilerek, günün ihtiyaçlarına uygun hâle getirilmiş; bu değişiklik Komisyonumuzca da benimsenmiştir.
(Şerh No: 10977 - Ekleyen: Av.Nevra ÖKSÜZ - Tarih : 18-03-2011)

Bu Maddeye Değişiklik Önerisi Girin

TK. MADDE 21 Değişiklik Önerileri

Bu Maddeye Çeviri Girin

TK. MADDE 21 Yabancı Dil Çevirileri

Bu Maddeye Türkçeleştirme Önerisi Girin

TK. MADDE 21 Türkçeleştirme Önerileri

[Bu Maddeye Yeni Şerh Ekleyin]
THS Sunucusu bu sayfayı 0,03888106 saniyede 10 sorgu ile oluşturdu.

Türk Hukuk Sitesi (1997 - 2016) © Sitenin Tüm Hakları Saklıdır. Kurallar, yararlanma şartları, site sözleşmesi ve çekinceler için buraya tıklayınız. Site içeriği izinsiz başka site ya da medyalarda yayınlanamaz. Türk Hukuk Sitesi, ağır çalışma şartları içinde büyük bir mesleki mücadele veren ve en zor koşullar altında dahi "Adalet" savaşından yılmayan Türk Hukukçuları ile Hukukun üstünlüğü ilkesine inanan tüm Hukukseverlere adanmıştır. Sitemiz ticari kaygılardan uzak, ücretsiz bir sitedir ve her meslekten hukukçular tarafından hazırlanmakta ve yönetilmektedir.