![]() |
|
![]() |
|
Meslektaşların Soruları Hukukçu meslektaşların hukuki nitelikte sorularını birbirlerine yöneltecekleri mesleki yardımlaşma forumu. SADECE hukuk fakültesi mezunları ile hukuk profesyonellerinin (bilirkişi, icra müdürü vb.) yazışmasına açıktır. [Yeni Soru Sorun] |
![]() |
![]() |
#1 |
|
![]() 12.05.2014 tarihinde boşanma davası açıldı. 12.12.2014 tarihinde ilk celsede davalı taraf dava tarihinden itibaren tedbir nafakasına hükmedildi.Bu ara karara istinaden icra takibi başlattık ancak borçlu son üç aylık borcunu yatırarak bu nafaka borcundan kurtarmaya çalışıyor.Bu aşamada nafakanın ihlali için şikayette bulunsak nasıl bir sonuç alabiliriz.Değerli fikirlerinizi bekliyorum .Saygılarımla
|
![]() |
#2 |
|
![]() Nafaka yükümlüğünü yerine getiren bir kişi hakkında nasıl nafaka ödememeyle ilgili şikayette bulunmak istiyorsunuz ?
|
![]() |
#3 |
|
![]() Borçlu nafaka yükümlülüğünü geç de olsa yerine getirmiştir.Nafaka borçlarında,gecikmeden dolayı şikayette bulunmanız herhangi bir sonuç doğurmaz.
|
![]() |
#4 |
|
![]() İlamda dava tarihinden itibaren hükmedildi ancak borçlu son 3 ayı yatırdı.Geri kalan 7 ayı yatırmadı.
Bu aşamada nafakanın ihlali davası açmam sonuç doğurur mu ? |
![]() |
#5 | |||||||||||||||||||||||
|
![]()
Şanslısınız, borçlu 3 aylık nafakayı yatırmış. Neden şanslı olduğunuzu aşağıdaki linkten okuyabilirsiniz. ![]() http://www.turkhukuksitesi.com/showthread.php?t=83975 |
![]() |
#6 |
|
![]() Üç aylık zamanaşımını dikkate alarak zamanaşımına uğramamış ve ödenmemiş ay için şikayette bulunmalısınız. Bence bu tarihten sonra ödemediği ay olursa şikayette bulunun.şikayet edilen ayı ödesede birikmiş nafakayı ödemediğinden dolayı ceza alacaktır meslektaşım.
|
![]() |
#7 | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
![]()
Sayın avukat48 "Birikmiş nafakadan" dolayı nasıl ceza alacak ?
|
![]() |
#8 |
|
![]() Kıymetli birikimlerinizi benimle paylaştığınız için teşekkür ederim lakin yanlış isem sevgili meslektaşlarım beni düzeltsin lütfen ;
Örnek veriyorum 9aylık birikmiş tedbir nafakasına dayalı takip açılıyor.Ben (bu ayı baz alarak belirteyim ) Şubat ,Mart ,Nisan ayını icra dairesinden hesaplatayım,hemen yatırayım.Benim nafaka ihlalim olmuyor mu? |
![]() |
#9 | |||||||||||||||||||||||
|
![]()
Sevgili üstadım linke baktım dikkat etmem gereken ana cümleniz bu herhalde . Umarım doğru anladım? Rastladığım Yargıtay kararlarında icra/ödeme emrinin kesinleşmesinden sonra değil; tebliğinden şikayet tarihine kadar işlemiş en az 1 aylık nafaka ödenmemiş olması ceza için yeterlidir." Saygılarımla |
![]() |
#10 | |||||||||||||||||||||||
|
![]()
Mart ayında olduğumuzu baz alarak cevaplamak gerekirse (mart 1 de nafakanın ödenmesi gerekiyor şeklinde düşünülürse- hükümde belirtilen tarihi baz almanız gerekir) ocak, şubat, mart ayına ait nafakaların ödenmesi gerekmektedir. Belirtilen aylara ilişkin nafaka ödenmesi durumunda cezai sorumluluğu olmayacaktır. |
![]() |
#11 |
|
![]() şikayet söz konusu olduğu takdirde birçok hakim borcun tamamının ödenip ödenmediğini dikkate alıyor.zira en son Denizli de görülmekte olan davada müvekkil son üç ayı ödediği halde borcun tamamını ödemediğinden dolayı ceza aldı.
|
![]() |
#12 | |||||||||||||||||||||||
|
![]()
![]() |
![]() |
Şu anda Bu Konuyu Okuyan Ziyaretçiler : 1 (0 Site Üyesi ve 1 konuk) | |
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıt | Son Mesaj |
Tedbir Nafakası, kesinleşmiş katılım nafakası, hapis | Meral83 | Meslektaşların Soruları | 1 | 17-09-2014 09:43 |
boşanma davası açılmadan tedbir nafakası mı-yoksulluk nafakası????? | sciceks | Meslektaşların Soruları | 1 | 05-04-2014 13:21 |
Tedbir Nafakası devamı İştirak Nafakası açılan ayrı takipler... | av.cevat | Meslektaşların Soruları | 0 | 25-02-2014 16:02 |
tedbir nafakasında müşterek küçüğe tedbir nafakası? | ada26 | Meslektaşların Soruları | 1 | 16-08-2009 23:02 |
Yardım Nafakası Davasında, Sondan Bir Önceki Duruşmada Davacı Lehine Tedbir Nafakası | üye15184 | Meslektaşların Soruları | 3 | 03-07-2008 23:41 |
Türk Hukuk Sitesi (1997 - 2016) © Sitenin Tüm Hakları Saklıdır. Kurallar, yararlanma şartları, site sözleşmesi ve çekinceler için buraya tıklayınız. Site içeriği izinsiz başka site ya da medyalarda yayınlanamaz. Türk Hukuk Sitesi, ağır çalışma şartları içinde büyük bir mesleki mücadele veren ve en zor koşullar altında dahi "Adalet" savaşından yılmayan Türk Hukukçuları ile Hukukun üstünlüğü ilkesine inanan tüm Hukukseverlere adanmıştır. Sitemiz ticari kaygılardan uzak, ücretsiz bir sitedir ve her meslekten hukukçular tarafından hazırlanmakta ve yönetilmektedir. |