![]() |
|
![]() |
|
Meslektaşların Soruları Hukukçu meslektaşların hukuki nitelikte sorularını birbirlerine yöneltecekleri mesleki yardımlaşma forumu. SADECE hukuk fakültesi mezunları ile hukuk profesyonellerinin (bilirkişi, icra müdürü vb.) yazışmasına açıktır. [Yeni Soru Sorun] |
![]() |
![]() |
#1 |
|
![]() Merhaba
siz değerli meslektaşlarıma sorum şu: İzaleyi Şuyu sonucu ortaklığın giderilmesine karar veriliyor. Benim müvekkilim de örneğin 10 hissedar var ve 1 i kendi diğer 9 hissedarın hissesini değil de 7 sinin hissesini almak istiyor, bu duruma hissesinin alınmadığı diğer ortak da izin veriyor. Bana danışınca böyle bir durumun olamayacağını taşınmazın bir bütün olarak satışa çıkarılacağını söyledim. Ancak kendisi yaklaşık 5-6 yıl önce böyle bir alımı gerçekleştirdiğini söyledi. Açıkçası ben böyle bir şeyin olamayacağı hususunda ısrarcıyım ama müvekkilim de yaptığı konusunda ısrarcı ![]() Bu konuda benimle paylaşabileceğiniz, görüş, karar veya mevzuat mıdır? şimdiden teşekkür ederim. Kolay gelsin |
![]() |
#2 | |||||||||||||||||||||||
|
![]()
Madem müvekkiliniz böyle bir ihale yaşadığını iddia etmiş, en kolay yol onun kanıtlamasıdır. Belgeleri size sunsun, siz de bizimle paylaşın. ![]() |
![]() |
#3 | |||||||||||||||||||||||
|
![]()
sayın Ergin; müvekkilim yaptığına eminmiş ama nasıl yaptığını hatırlamıyor. ikna olması için bir mevzuat yada bir karar arıyorum açıkçası. zor biri ![]() |
![]() |
#4 | |||||||||||||||||||
|
![]()
müvekkiliniz icradaki hisse satışı ile izale-i şüyu davasını karıştırıyor olmasın ![]() |
![]() |
#5 | |||||||||||||||||||||||
|
![]()
satın aldığı gayrimenkulün tapu kayıtlarından edinme şeklinde satışın gerçekleştiği dosya numarası yazar, orada dosyaya ulaşıp incelenebilir. |
![]() |
#6 | |||||||||||||||||||||||
|
![]()
Böyle bir mevzuat ve karar olması mümkün değil. ![]() ![]() |
![]() |
#7 |
|
![]() “-…taşınmazdaki bir kısım “payın” Ortaklığının Giderilmesi Mümkün Değildir. Gerek MK. Gerekse Usul Hükümlerine Göre Bir Malın Ancak, “bütününde” Ortaklığın Giderilmesi İstenebilir”. (HGK 05.06.1996 T., E: 1996/6-350, K: 1996/450)
“-…müşterek mülkiyette, Belirli “payların” Ortaklığının Giderilmesi İçin Karar Verilemez”. (HGK 08.11.1985 T., E: 1985/6-371, K: 1985/892) |
![]() |
#8 |
|
![]() Öncelikle cevap veren herkese çok teşekkür ederim.
gerek Fatih Beyin gönderdiği karar, gerekse Olgu Bey'in gösterdiği yol çerçevesinde neticede müvekkil yanlış hatırladığını söyledi ![]() Not: Bu arada tapudan dosya numarasını alıp kaleme gittiğimde izaleyi şuyu davasının takipsizlik sonucu işlemden kaldırıldığını öğrendim ![]() |
![]() |
#9 | |||||||||||||||||||||||
|
![]()
BEY ![]() ![]() |
![]() |
#10 | |||||||||||||||||||||||
|
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#11 | |||||||||||||||||||||||
|
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
|
![]() upsss! kusura bakmayın benim hatam :S
|
![]() |
#13 |
|
![]() Muhtemelen müvekkiliniz satın almak istemediği kişi ile birlikte ihaleye birmiştir satış memurluğuna bunun için dilekçe vermiştir ... kişi ile .... hisseler ile müştereken ihaleye katılmak istiyoruz şeklinde müracat üzerine yapılabilir ancak taşınmazın bir kısmının satın alınıp bir kısmının alınmaması gibi bi durum söz konusu olmaz
|
![]() |
#14 |
|
![]() " İhale tecezzi etmez "
|
![]() |
Şu anda Bu Konuyu Okuyan Ziyaretçiler : 1 (0 Site Üyesi ve 1 konuk) | |
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıt | Son Mesaj |
İzaleyi Şuyu ve Özgüleme Davası | hakan_er82 | Meslektaşların Soruları | 1 | 20-02-2014 10:25 |
İzaleyi Şuyu | av.adil | Meslektaşların Soruları | 2 | 01-05-2012 14:11 |
İzaleyi şuyu davası sonunda satış talebi | Av. Gnc | Meslektaşların Soruları | 1 | 01-02-2010 11:36 |
İzale-i Şuyu/ İzaleyi Şuyuu | muratsadioğlu | Hukuk ve Türkçe Çalışma Grubu | 16 | 10-06-2008 12:56 |
İzaleyi Şuyu | ggüven | Hukuk Soruları | 1 | 21-11-2007 16:41 |
Türk Hukuk Sitesi (1997 - 2016) © Sitenin Tüm Hakları Saklıdır. Kurallar, yararlanma şartları, site sözleşmesi ve çekinceler için buraya tıklayınız. Site içeriği izinsiz başka site ya da medyalarda yayınlanamaz. Türk Hukuk Sitesi, ağır çalışma şartları içinde büyük bir mesleki mücadele veren ve en zor koşullar altında dahi "Adalet" savaşından yılmayan Türk Hukukçuları ile Hukukun üstünlüğü ilkesine inanan tüm Hukukseverlere adanmıştır. Sitemiz ticari kaygılardan uzak, ücretsiz bir sitedir ve her meslekten hukukçular tarafından hazırlanmakta ve yönetilmektedir. |