![]() |
|
![]() |
|
Meslektaşların Soruları Hukukçu meslektaşların hukuki nitelikte sorularını birbirlerine yöneltecekleri mesleki yardımlaşma forumu. SADECE hukuk fakültesi mezunları ile hukuk profesyonellerinin (bilirkişi, icra müdürü vb.) yazışmasına açıktır. [Yeni Soru Sorun] |
![]() |
![]() |
#1 |
|
![]() Merhaba arkadaşlar ,
kambiyo senedi olan çek için haciz yolu ile takibi,2011 yılında başlattım ve takip kesinleşti,çek asılları da icra kasasında .Bu kez 2013 yılında iflas yolu ile takibe dönmek istiyorum,benim sorum şu ; Borçlu itirazlarında çeklerin ibraz sürelerinin geçtiğini ileri sürebilir mi ? Kambiyo takibine mahsus haciz yolu ile takibe sokmakla çekler için zaman aşımı süresini kestim,bu güne kadar da dosyamda devamlı olarak mal ve para arayışı yaptım.Ticaret sicilinde borçlunun şirket sermayesini yükselttiğini ve şirket merkezini taşıdığını gördüm.Bu sebeple sıkıştırmak için iflas yoluna (kanunun tanıdığı,bir defa için harçsız olarak iflas yoluna başvuru hakkını kullanacağım)ama endişem; borçlu ,çekler için zaman aşımına girmiştir diyebilir mi ? yoksa düşündüğüm gibi ilk takibim zamanaşımını kesmişmidir ? Bu tereddüde girmemin sebebi ,ilk yolda ,haciz yolu ile takipte yaptığım tüm işlemler yok sayılacak olduğuna göre iflas yolu ile takibe döndüğümde çeklerin vasfı için de böyle bir risk var mı ?Borçlu itirazında çekler süresinde ibraz edilmemiştir diyebilir mi ya da dese tutar mı ? |
![]() |
#2 |
|
![]() Takip yolunu değiştirmek, çeklerin ibraz edilmiş olduğunu ortadan kaldıracak bir işlem değildir. Çekler hakkında icraya başvurmuş olmak zamanaşımını kesen sebeplerden biridir. Bu nedenle bahsettiğiniz iddialar dinlenilmeyecektir.
|
![]() |
#3 |
|
![]() Çekler hakkında takip 2011 de başlattığınıza göre zaman aşımının 6 ay olduğunu, dosyada herhangi bir işlem değil, 6 aydar bir haciz istemeniz gerektiğini unutmayın.
Eğer 6 ayda bir haciz talep etmeydiyseniz borçlunun şikayeti üzerine takip hakkında geri bırakılmasına karar verilecektir. |
![]() |
Şu anda Bu Konuyu Okuyan Ziyaretçiler : 1 (0 Site Üyesi ve 1 konuk) | |
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıt | Son Mesaj |
Oto Kiralama Sözleşmelerinde İlamsız İcra Vs. Kambiyo Senetlerine Mahsus Haciz Yolu | multipack | Meslektaşların Soruları | 5 | 09-10-2011 12:34 |
Kambiyo Senetlerine Özgü Haciz Yolu İle Takipte İtiraz | ElifŞimşek | Meslektaşların Soruları | 5 | 03-08-2011 15:23 |
Vesayet altına alınmış şahıs hakkında kambiyo senetlerine mahsus haciz yolu ile takip | denizkayilioglu | Meslektaşların Soruları | 1 | 15-10-2010 14:09 |
Kambiyo senetlerine özgü haciz yolu ile takipte itirazın iptali davası | tulu telisik | Meslektaşların Soruları | 6 | 09-12-2009 22:28 |
ilamlı takibin iflas yolu ile takibe çevrilmesi mümkün müdür? | gujankaracay | Meslektaşların Soruları | 1 | 04-12-2009 00:10 |
Türk Hukuk Sitesi (1997 - 2016) © Sitenin Tüm Hakları Saklıdır. Kurallar, yararlanma şartları, site sözleşmesi ve çekinceler için buraya tıklayınız. Site içeriği izinsiz başka site ya da medyalarda yayınlanamaz. Türk Hukuk Sitesi, ağır çalışma şartları içinde büyük bir mesleki mücadele veren ve en zor koşullar altında dahi "Adalet" savaşından yılmayan Türk Hukukçuları ile Hukukun üstünlüğü ilkesine inanan tüm Hukukseverlere adanmıştır. Sitemiz ticari kaygılardan uzak, ücretsiz bir sitedir ve her meslekten hukukçular tarafından hazırlanmakta ve yönetilmektedir. |