![]() |
|
![]() |
|
Meslektaşların Soruları Hukukçu meslektaşların hukuki nitelikte sorularını birbirlerine yöneltecekleri mesleki yardımlaşma forumu. SADECE hukuk fakültesi mezunları ile hukuk profesyonellerinin (bilirkişi, icra müdürü vb.) yazışmasına açıktır. [Yeni Soru Sorun] |
![]() |
![]() |
#1 |
|
![]() maaş haczini kesip göndermeyen şirket yetkili hakkındaki şikayet Cumhuriyet Savcılığına mı yapılıyor? uygulamada son durum nedir? kabahatler kanununa girmesi sebebiyle görevsizlik kararı verilen örnekler olmuştu. cevaplarınız için şimdiden teşekkürler
|
![]() |
#2 |
|
![]() görevi ihmal suçunu oluşturmakta.cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunup kesilmeye başlanması gereken ay ile kesilmeyen ay var ise.suç sübuta ermiş olur..bu arada kabahatler kanuna girdiğine dair ilk defa sizden duyuyorum
|
![]() |
#3 | |||||||||||||||||||||||
|
![]() görevi ihmal özgü bir suçtur, eğer bir özel şirket söz konusu ise suç görevi ihmal değil
|
![]() |
#4 | |||||||||||||||||||||||
|
![]()
Sayın ozlm, Şikayetinizi Cumhuriyet Savcılığı'na yapabilirsiniz. Biz, bu şekilde netice aldık. İstanbul 18. SCM ceza kararı verdi. ![]() |
![]() |
#5 |
|
![]() yasemin hanım;
hangi maddeden karar verdiğini paylaşabilir misiniz? saygılarımla... |
![]() |
#6 |
|
![]() Gerekçeli kararı paylaşırmısınız
|
![]() |
#7 | |||||||||||||||||||||||
|
![]()
Yasemin Hanım Kararı Paylaşmanız mümkün mü acaba ? |
![]() |
#8 | |||||||||||||||||||||||
|
![]()
Özel - kamu görüşünüze katılıyorum. Ancak karar bu ![]() ![]() |
![]() |
#9 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
|
![]() İşveren (özel sektör) Savcılığa başvuracagım ıhtarıyla tekid göndermeme rağmen maaş haczini uygulamadığı için icra müdürü bir de 89/1 deneyin yoksa hiçbir sonuç elde edemezsiniz diye ısrar ettiğinden 89/1 gönderdim. 89/2 ve 89/3 prosedürü var daha.. gidip doğrudan şikayet etse miydim? Boşuna mı bekliyorum?
|
![]() |
#11 |
|
![]() YASEMİN HANIM;
İlginize çok teşekkür ederim. Gönderdiğiniz evrakı okumakta çok güçlük çekiyorum. Bunu tarayıcıdan taratıp ekleme şansınız var mı ? Teşekkürler... |
![]() |
#12 | |||||||||||||||||||||||
|
![]()
Yolladığınız maaş haczinde iik 356 ihtarı varsa, tebligat ile göndermişseniz, tebligatta usulüne uygun tebliğ alınmışsa, cevap için pul da eklemişseniz her ay kesinti yapmadığı miktardan şirket sorumludur. Bu saydığım hususları yerine getirmişseniz doğrudan şirkete hacze gidebilirsiniz. Ben gittim ama müvekkilin can güvenliği için haciz tatbik etmedim. |
![]() |
#13 | |||||||||||||||||||||||
|
![]()
cevap için pul ekleyip eklemediğimi hatırlayamadım, ama ihtarı içeriyor ve hepsini de tebliğ zarfıyla gönderdim hepsi de tebliğ oldu. hacze gitmek istedim ancak talimat gönderecek olan müdür sağ olsun olmaz öyle 89/1 gönder dediğinden en baştan başladık. hayır yani bu gidişle biriken maaş hacizlerini toptan ödediğinde (başarabilirsek tabi ) borç zaten kapanacak ![]() |
![]() |
#14 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
![]()
Haciz İhbarnamesi prosedürü ile uzun süreç gerektirir, bir kere şirkete hacze giderseniz diğer aylar derhal ödeyeceklerini düşünüyorum (eğer aklı başında bir işverense ![]()
|
![]() |
#15 | |||||||||||||||||||||||
|
![]()
Sayın meslektaşımızın değindiği şartlar tamamlandığında, hem hacze gitme hakkınız hem de Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunma hakkınız mevcuttur. Herhangi bir seçimlik hak söz konusu değildir, her iki prosedürü de aynı anda işletebilirsiniz. Aynı durumu ben stajyer avukatken yaşamıştım. Tekide rağmen uzun süre ödeme olmadı, iş yeri evime yakın sokaktaki bir marketti, kaç kere bizzat gittim uyardım, ödemediler. En sonunda hacze gittim,hacizde dosya infaz oldu.Suç duyurusuna gerek kalmadı. Hacze gideceğimi söylediğimde çok tereddüt yaşamıştı yanında çalıştığım avukat.Müdüre de detaylıca bahsettim. Kanunda açıkça yer alan bir hükmü uygulamak yerine neden 89/1 ile süreç uzasın?Zaten ödese en başta öderdi, bütün haciz ihbarnamelerine itiraz edecektir.İşinizde kolaylıklar dilerim. |
![]() |
#16 |
|
![]() Yasemin hnm neden tarafınıza vekalet ücreti hükmedilmedi
|
![]() |
Şu anda Bu Konuyu Okuyan Ziyaretçiler : 1 (0 Site Üyesi ve 1 konuk) | |
|
Türk Hukuk Sitesi (1997 - 2016) © Sitenin Tüm Hakları Saklıdır. Kurallar, yararlanma şartları, site sözleşmesi ve çekinceler için buraya tıklayınız. Site içeriği izinsiz başka site ya da medyalarda yayınlanamaz. Türk Hukuk Sitesi, ağır çalışma şartları içinde büyük bir mesleki mücadele veren ve en zor koşullar altında dahi "Adalet" savaşından yılmayan Türk Hukukçuları ile Hukukun üstünlüğü ilkesine inanan tüm Hukukseverlere adanmıştır. Sitemiz ticari kaygılardan uzak, ücretsiz bir sitedir ve her meslekten hukukçular tarafından hazırlanmakta ve yönetilmektedir. |