|
Alıntı: |
 |
|
|
 |
Yazan av.r.uğurlu |
 |
|
|
|
|
|
|
ilgilenen tüm arkadaşlara peşinen teşekkür ederim.
müvekkilem ve kocası almanyada yaşıyorlar. 2009 yılında kocası boşanma davası açmış fakat daha sonra feragat etmişler. boşanma davası sürerken de mal kaçırma amacıyla 1995 yılında aldıkları koca üzerine kayıtlı evi kocası kardeşine devretmiş. bu arada hem müvekkilem hem de kocası almanyada işçiler ve evi ortak biriktirdikleri parayla almışlar. 2011 yılında ise almanyada boşanmışlar. fakat henüz tanıma ve tenfizi gerçekleşmemiş türkiyede. şimdi biz satılan ev üzerindeki kadının katkı payının belirlenerek tazminini talep edeceğiz. sizce nasıl bir yol izlemem gerekli?
|
|
 |
|
 |
|
Sevgili Meslektaşım,
Aynı anlattığınız gibi bir dava aldım. HErşey birebir

Bİrbirimize bu davada destek olalım
Benim izleyeceğim yol şöyle;
Almanyada maaşlar hep bir banka hesabına yatırılıyor müvekkiliniz size banka deontlarını temin etsin (benimki öyle yapacak)
Sonrasında belirsiz alacak olarak davanızı açın (Tanıma yapmanız gerekiyor bunu mahkeme bekletici mesele yapacağını düşünüyorum) VE ev üzerine tedbir isteyin ki 3. iyiniyetli şahıslara ev devredilmesin.
Tanıma yapıldıktan sonra tanıma kararı ve dekontlar ile ve diğer delillerinizle davanızı devam ettirin. (ben böyle yapacağım)
ZAten bilirkişi evin değerini eşlerin aldıkları maaşları, ortak digerleri vs. çıkararak kadının katkı payının ne kadar olacağını hesaplıyor. Bİzim davalarımızdaki bir değir sorun ise o zaman aldıkları maaşın MARK olması. Malum artık öyle bir para birimi yok.
Bunu da bilirkişi uyarlayacak ve muhakkak değer artışını talep edin.
Şuan unuttuğum ya da aklınıza takılan birşey olursa sormakta çekinmeyin. Malum akıl akıldan üstündür siz de benim gözden kaçırdığım bir hususu ban hatırlatabilirsiniz.
İyi Çalışmalar dilerim.