![]() |
|
![]() |
|
Meslektaşların Soruları Hukukçu meslektaşların hukuki nitelikte sorularını birbirlerine yöneltecekleri mesleki yardımlaşma forumu. SADECE hukuk fakültesi mezunları ile hukuk profesyonellerinin (bilirkişi, icra müdürü vb.) yazışmasına açıktır. [Yeni Soru Sorun] |
![]() |
![]() |
#1 |
|
![]() arkadaşlar tanıdık vasıtasıyla durumu iyi olmayan işsiz birinin işçi alacaklarından dolayı vekaletini almıştım.tek kuruş masraf yada ücret almadım.iş mahkemesinde yaklaşık 6 duruşma sonrası şehir değiştirdi.iş buldu.sonra ben ahireti bıraktım dedi takip etmeyelim dedi. aradan 1 yıldan sonra bugün savcılıktan kağıt geldi.şikayte etmiş beni. Ne yapcam ben.. çok üzgünüm... avukat takip etmedi diye.. nasıl savunabilirim...
|
![]() |
#2 |
|
![]() geçmiş olsun sayın meslektaşım
|
![]() |
#3 |
|
![]() Hoş geldiniz aramıza
![]() 1) ZARAR doğmuş mu?5237 sayılı yasada bu suç ZARAR suçu olarak düzenlenmiştir çünkü ZARAR yoksa suç ta yoktur. 2)İŞÇİ ALACAKLARINI yeniden dava etme hakkı var mı müvekkilinizin zaman aşımı geçmiş mi? 3)Her türlü durumda yine de davaya masraf yaptım,açılmamış sayılmasına karar verildi zararım var diyecektir.Ama en kötü ceza alsanız bile HAGB kararı verilecektir. AVUKAT MASRAFLARI KENDİ KARŞILAYAMAZ ÜCRETSİZ DAVA ALAMAZ ALIRSA BAROYA BİLDİRİR DAVA AÇILMIŞ İSE MASRAF AVANSININ İŞİN BAŞINDA AVUKATA VERİLDİĞİ KARİNEDİR.ÜZGÜNÜM HER ŞEY BİZİM ALEYHİMİZE. ![]() |
![]() |
#4 |
|
![]() Gerçekten çok üzücü bir durum. Müvekkiller, vekillerini kazanç kapısı olarak görmeye başladılar. 'İşi vereyim, karşı taraftan alamazsam, avukat bir hata yapar ondan alırım' fikri de ayrıca çok yaygınlaştı. Müvekkillerle görüşürken tutanak tutmak, imzasını almak, vekalet sözleşmesi yapmak şart gerçekten. Yazılan dilekçeyi inkar eden müvekkiller bile var. Ben öyle şey demedim, avukat yazmış diyenlere de rastlanıyor. Aman dikkat herşeye!
|
![]() |
#5 |
|
![]() hem fakültelim hem de meslektaşım gerçekten büyük geçmiş olsun.dikkat etmekte fayda vardır.bir avukatın en büyük dostu müvekkili iken en büyük düşmanı da müvekkilidir.bizi vezir de rezil de eden onlardır.yukarıda furugferruhzad adlı üyemiz gerekeni anlatmış bende katılıyorum söylediklerine ve umarım kazasız belasız ayrılırsınız bu işten.gerçekten de bu sıkıntılar meslekte çok fazlaca var.tekrardan geçmiş olsun.
|
![]() |
#6 |
|
![]() |
![]() |
Şu anda Bu Konuyu Okuyan Ziyaretçiler : 1 (0 Site Üyesi ve 1 konuk) | |
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıt | Son Mesaj |
İstanbul' da Avukat Olmak ??? | ferahnaz | Konumuz : Hukukçular | 47 | 09-10-2014 10:13 |
Avukat Bey! Biz de Bu İşleri En Az Sizin Kadar Biliriz! | Av.İlker DOLGUN | Hukuk Sohbetleri | 3 | 04-11-2011 15:49 |
tarım kredi kooperatifinde avukat olmak | asyadan | Konumuz : Hukukçular | 3 | 23-12-2010 16:16 |
Avukat yazar olmak.... | ilhan13 | Hukuk Sohbetleri | 1 | 22-11-2008 19:55 |
Ailede Tek Avukat Olmak Zor İş:) | buketoz | Site Lokali | 1 | 17-04-2004 22:58 |
Türk Hukuk Sitesi (1997 - 2016) © Sitenin Tüm Hakları Saklıdır. Kurallar, yararlanma şartları, site sözleşmesi ve çekinceler için buraya tıklayınız. Site içeriği izinsiz başka site ya da medyalarda yayınlanamaz. Türk Hukuk Sitesi, ağır çalışma şartları içinde büyük bir mesleki mücadele veren ve en zor koşullar altında dahi "Adalet" savaşından yılmayan Türk Hukukçuları ile Hukukun üstünlüğü ilkesine inanan tüm Hukukseverlere adanmıştır. Sitemiz ticari kaygılardan uzak, ücretsiz bir sitedir ve her meslekten hukukçular tarafından hazırlanmakta ve yönetilmektedir. |