|
|
|
|
Dağerli meslektaşlar...Ltd. şirketinde çalışan bir borçlunun bu şirketten aldığı maaş ve ücretleri üzerine haciz koymak istiyoruz... Ve maalesef 89/1 gönderdiğimiz şirket ile aynı adreste bulunan muhasebecisi ( telefon ile muhasebecisi olduğunu öğrendik) "bu şirket adresten ayrılmıştır, adresi bilinmemektedir" şerhi yazdırarak tebligatı bila tebliğ iade ettirmektedir.Oysa biz adresi SGK'dan resmi yazı ile aldık.Bu şirket başka bir ilde ( Ankara ) faaliyet göstermektedir.Dolayısıyla memur vasıtasıyla tebliğ ettirme şansımız yoktur.Nasıl tebliğ ettirebiliriz?Bu konuda forumlarda maalesef tatminkar bir sonuca ulaşamadım.Yardımcı olacağınızı umuyor, iyi çalışmalar diliyorum...
|
|
 |
|
 |
|
Öncelikle borçlunun maaş almakta olduğu şirkete 89 gönderemezsiniz. Maaş haczine yönelik İİK 355,356 ve 357. maddeleri ihtaratlı müzekkere yollayayın. Zira tebligat yapılması ve itiraz olunması halinde İİK 89/4 veya İİK 338 ile bir sonuca ulaşamasınız ama İİK 357 ile bir sonuca ulaşırsınız. Bu nedenle öncelikle maaş haczi müzekkeresi gönderin. Tebligatı Teb. Kan. 21. maddesine göre yapılması konusunda ihtaratlı olarak gönderirseniz posta memuru tebligatı muhasebeciye yapmasa dahi muhtara yapacaktır. Şirketin tebligat adresi sicil adresi ile aynı adres olduğundan usulsüz tebligat diye bir sıkıntınız da olmaz. Zira Tic. Sicil adresinde muhtara yapılan tebligat caizdir. Tabi bu noktada şimdi yazarken şu sorun da geldi aklıma. Tebligatı muhtara yaparsanız, 357 gereği şirket yetkilisini sorumlu tutamayabilirsiniz. Çünkü madde metninde cevap vermeyen tebligat alıcısının cezalandırılması diye hatırlıyorum. Muhtarı sanık gösteremeyeceğinize göre

Tebligat yapmanızın da hukuki bir faydası kalmayacaktır. Ama şu da var

Tebligatı usulüne uygun yaparsanız İİK 356 gereği işveren şirketin malvarlığına giderbilirsiniz. Siz en iyisi Tebligatı 21 e göre yapın ve İİK 356 ve 357'yi iyice bir inceleyin. Kolay gelsin.