17-03-2011, 11:16
|
|
|
Tam Metin
|
|
|
|
İcra da yapılacak olan bazı ihalelere katılabilmek için kısıtlamalar olabileceği ile ilgili yargıtay kararları arıyorum. ( örneğin organize sanayi bölgelerindeki araziler ; silah - tabanca ; ticari taksi plakası ile ilgili ) 12 H.D. nin 03.03.2003 gün 1785 E. 4001 K. sayılı kararının silah ile ilgili olduğuna dair bir dip nota rastladım ama tam metnini bulamadım . Yardımcı olursanız memnun olurum. Saygılarımla
|
|
 |
|
 |
|
T.C.YARGITAY
12. Hukuk Dairesi
ESAS: 2003/1785
KARAR:2003/4011
KARAR TARİHİ:03.03.2003
YARGITAY İLAMI
Yukarıda tarih ve numarası yazılı merci kararının müddeti içinde temyizen tetkiki Alacaklı tarafından istenmesi üzerine bu işle ilgili dosya mahalinden daireye gönderilmiş olmakla okundu ve gereği görüşülüp düşünüldü :
Hakiki şahıslara yasal koşulların oluşması halinde silah bulundurmaları yada taşıyabilmeleri için yetkili kurumca ruhsat verilmesi halinde alınacak silah, adı geçenin kişisel malıdır. Devlet tarafından kolluk kuvveti sıfatını taşıyanlara, yada uygun görülenlere verilip onların kullanımına tahsis edilen silahlar dışında ve yukarıda açıklanan nitelikte olanların haciz ve satışı olanaklıdır. Sadece, icradaki ihaleye katılacakların taşıma yada bulundurma koşullarına sahip olmaları gerekir. Mercice yapılacak iş, yukarıda açıklanan araştırmanın yapılmasından sonra sonucuna göre karar vermekten ibarettir. Eksik incelemeyle yazılı şekilde hüküm tesisi isabetsizdir.
SONUÇ : Alacaklının temyiz itirazlarının kabulü ile merci kararının yukarıda yazılı nedenlerle İİK.366. ve HUMK.428. maddeleri uyarınca (BOZULMASINA), 03.03.2003 gününde oybirliği ile karar verildi.
Faydalı Olması Dileğiyle...
|