Ana Sayfa
Kavram Arama : THS Google   |   Forum İçi Arama  

Üye İsmi
Şifre

Meslektaşların Soruları Hukukçu meslektaşların hukuki nitelikte sorularını birbirlerine yöneltecekleri mesleki yardımlaşma forumu. SADECE hukuk fakültesi mezunları ile hukuk profesyonellerinin (bilirkişi, icra müdürü vb.) yazışmasına açıktır. [Yeni Soru Sorun]

Boşanma ve müvekkile gönderilen mesajlar

Yanıt
Konuyu Değerlendirin Konu İçinde Arama Konu Araçları  
Old 10-02-2011, 11:22   #1
kadirkumbasar

 
Varsayılan Boşanma ve müvekkile gönderilen mesajlar

Herkese merhabalar;
Boşanma davasında, karşı yanın aldattığını tespiti amacıyla, karşı yanın, inkar ettiğinin aksine,aldattığını kabul eder nitelikte müvekkile atmış olduğu sms ler mevcuttur. Müvekkil bunları silmemiş. Biz de bunları delil olarak mahkemeye sunduk. Müvekkilin bizzat kendi telefonunda kayıtlı olan bu mesajları mahkemeye delil olarak sunmak, haberleşme gizliliğinin ihlali olarak değerlendirilmeyeceğini düşünüyorum. Sonuçta bunlar; kendi telefonunda kayıtlı ve bizzat kendisine hitaben yazılmış mesajlar. Sizin de bu konuda ki fikirlerinizi öğrenebilir miyim? konuyla ilgili emsal karar bulamadım, yardımcı olursanız sevinirim. Saygıyla.
Old 11-02-2011, 11:37   #2
üye32062

 
Varsayılan

T.C. YARGITAY
Hukuk Genel Kurulu

Esas: 2006/2-252
Karar: 2006/294
Karar Tarihi: 10.05.2006

ÖZET: Taraflar arasında geçtiği belirtilen telefon mesajlarının bütünü gözönüne alındığında, davacı (karşı davalı) eşin evlilik birliğinin devamını sağlamaya yönelik çabalarının sergilenmekte olduğu, bozma kararına esas alınan bir kısım ifadelerin ise davalı (karşı davacı) kocanın evlilik birliğini sona erdirmeye yönelik olumsuz mesajlarına tepki niteliğinde bulunduğunun anlaşılmış olması karşısında, dosyadaki tutanak ve kanıtlara, mahkeme kararında açıklanan gerektirici nedenlere ve özellikle delillerin değerlendirilmesinde bir isabetsizlik bulunmamasına göre yerel mahkemenin bu yöne ilişkin direnme kararı usul ve yasaya uygundur.


(4721 S. K. m. 166)

Dava: Taraflar arasındaki <boşanma, maddi, manevi tazminat ve nafaka> davasından dolayı yapılan yargılama sonunda; Gaziosmanpaşa 1.Aile Mahkemesi'nce davanın kabulüne karşı davanın reddine dair verilen 14.12.2004 gün ve 2004/159-870 sayılı kararın incelenmesi taraf vekilleri tarafından istenilmesi üzerine, Yargıtay 2.Hukuk Dairesi'nin 2.5.2005 gün ve 5067-7077 sayılı ilamıyla;

(... Yapılan soruşturma, toplanan delillerle kadının eşine ‘şerefsiz, adi, pislik’ şeklinde birçok mesajlar çektiği anlaşılmaktadır. Bu halde taraflar arasında ortak hayatı temelinden sarsacak derecede ve birliğin devamına imkan vermeyecek nitelikte bir geçimsizlik mevcut ve sabittir. Olayların akışı karşısında davalı-davacı koca dava açmakta haklıdır. Bu şartlar altında eşleri birlikte yaşamaya zorlamanın artık kanunen mümkün görülmemesine göre, davalı-davacı kocanın da davasının kabulüne (TMK. md. 166/1) karar verilecek yerde, yetersiz gerekçe ile davanın reddi doğru bulunmamıştır...)

Gerekçesiyle bozularak dosya yerine geri çevrilmekle, yeniden yapılan yargılama sonunda; mahkemece önceki kararda direnilmiştir.

Hukuk Genel Kurulu'nca incelenerek direnme kararının süresinde temyiz edildiği anlaşıldıktan ve dosyadaki kağıtlar okunduktan sonra gereği görüşüldü:

Karar: Taraflar arasında geçtiği belirtilen telefon mesajlarının bütünü gözönüne alındığında, davacı (karşı davalı) eşin evlilik birliğinin devamını sağlamaya yönelik çabalarının sergilenmekte olduğu, bozma kararına esas alınan bir kısım ifadelerin ise davalı (karşı davacı) kocanın evlilik birliğini sona erdirmeye yönelik olumsuz mesajlarına tepki niteliğinde bulunduğunun anlaşılmış olması karşısında, dosyadaki tutanak ve kanıtlara, mahkeme kararında açıklanan gerektirici nedenlere ve özellikle delillerin değerlendirilmesinde bir isabetsizlik bulunmamasına göre yerel mahkemenin bu yöne ilişkin direnme kararı usul ve yasaya uygundur.

Ne var ki, Özel Dairece sair hususlara yönelik temyiz itirazları bozma sebebine göre incelenmemiş olup, dosyanın bu yönlere ilişkin temyiz itirazlarının incelenebilmesi için Özel Daireye gönderilmesi gerekir.

Sonuç: Yukarıda açıklanan nedenlerle, direnme uygun bulunduğundan dosyanın işin esasına yönelik temyiz itirazlarının incelenmesi için 2. Hukuk Dairesine gönderilmesine, 10.05.2006 gününde oyçokluğu ile karar verildi. (¤¤)


Sinerji Mevzuat ve İçtihat Programları
Yanıt


Şu anda Bu Konuyu Okuyan Ziyaretçiler : 1 (0 Site Üyesi ve 1 konuk)
 

 
Forum Listesi

Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıt Son Mesaj
Paranın müvekkile iadesi me_as Meslektaşların Soruları 1 24-05-2010 12:18
adli yardımdan gelen müvekkile ulaşamıyorum hakkaniyet_ Meslektaşların Soruları 1 03-05-2010 10:03
Askeri birliğin müvekkile borcu KOÇ Meslektaşların Soruları 3 03-02-2010 11:11
Duruşma gününü müvekkile bildirmek hakkaniyet_ Hukuk Sohbetleri 7 24-09-2009 17:02
Yardım- Müvekkile Karşı Bana Av.Gazi Meslektaşların Soruları 0 15-04-2005 16:08


THS Sunucusu bu sayfayı 0,04359293 saniyede 13 sorgu ile oluşturdu.

Türk Hukuk Sitesi (1997 - 2016) © Sitenin Tüm Hakları Saklıdır. Kurallar, yararlanma şartları, site sözleşmesi ve çekinceler için buraya tıklayınız. Site içeriği izinsiz başka site ya da medyalarda yayınlanamaz. Türk Hukuk Sitesi, ağır çalışma şartları içinde büyük bir mesleki mücadele veren ve en zor koşullar altında dahi "Adalet" savaşından yılmayan Türk Hukukçuları ile Hukukun üstünlüğü ilkesine inanan tüm Hukukseverlere adanmıştır. Sitemiz ticari kaygılardan uzak, ücretsiz bir sitedir ve her meslekten hukukçular tarafından hazırlanmakta ve yönetilmektedir.