Merhabalar... Forumdaki ilk sorum.

Umarım verilecek cevaplar benzer sorunları olan meslektaşlara da yol gösterici olur.
Müvekkil 2004 yılında Almanya da kalabilmek için anlaşmalı olarak alman vatandaşı bir bayanla evleniyor. Evlendikten sonra, bu bayan anlaşmalarının hilafına isteklerde bulunduğu gibi fazladan para talebinde de bulunuyor. Müvekkil bunları karşılamayınca da "isteğim hilafına benimle ilişkiye girdi" diyerek savcılığa suç duyurusunda bulunuyor. Kızı da onun ifadelerini doğrulayacak şeyler söyleyince ırza tasaddi suçundan mahkemeden 3 sene 2 ay hapis cezası çıkıyor.
Müvekkil şu an Türkiye'de ve memur olmak istiyor. Ancak bu ceza Adli Sicil Arşiv Kaydında görünüyor.
İddia edilen suç 2005 yılından önce gerçekleştiği için TCK 102/2 kapsamında değil ve bu tarihten önceki Yargıtay kararlarında evlilik içinde, zorla, normal yoldan gerçekleşen ilişkiler cezalandırılmıyor.
Müvekkil Adli Sicil Genel Müdürlüğüne başvurmuş ancak başvurusu reddedilmiş.
"3682 sayılı mülga Adli Sicil Kanunu md. 4 C) Yabancı ülke mahkemelerince verilip, kesinleşen ve Türk Hükümetine bildirilen;
a) Türk kanunlarına göre suç sayılan fiillerden dolayı, Türk vatandaşları hakkında tesis olunan, mahkumiyet kararları" adli sicil kayıtlarına geçirilir diyor.
"5352 Sayılı Adli Sicil Kanunu md. 4 (1) f) Türk vatandaşı hakkında yabancı mahkemeden verilmiş ve
kesinleşmiş olan mahkûmiyet kararının Türk hukuku bakımından doğurduğu hak yoksunluklarına ilişkin olarak Cumhuriyet savcısının istemi üzerine mahkemece verilen karar," adli sicil kayıtlarına geçirilir diyor.
Bu konuda yardımcı olacak fikir ve öneriler için şimdiden teşekkürler.
Soruyu daha da netleştireyim

Yurtdışından gelen bilgi fişlerinin adli sicile kayıt prosedürü nasıl işliyor? Gelen fişlerdeki bilgilerin adli sicil kaydına geçirilmesi noktasında kararı hangi merci veriyor? İtiraz nereye yapılabilir? Bu şekilde kayda geçirilen mahkumiyet kararları memuriyete engel olur mu?