![]() |
|
![]() |
|
Meslektaşların Soruları Hukukçu meslektaşların hukuki nitelikte sorularını birbirlerine yöneltecekleri mesleki yardımlaşma forumu. SADECE hukuk fakültesi mezunları ile hukuk profesyonellerinin (bilirkişi, icra müdürü vb.) yazışmasına açıktır. [Yeni Soru Sorun] |
![]() |
![]() |
#1 |
|
![]() Merhabalar,
İcra Hukuk Mahkemesinin kısa kararına karşı süre tutum verilir mi?Yoksa temyiz gerekçeleriyle birlikte mi temyiz etmeli? Soracağım diğer bir husus da; İhale alacaklısı olarak araç ihalesinin feshini şu nedenlerle talep ettik:İcra müdürünün aynı zamanda tellallık görevi yapmış olması ve şartnamede hasarsız denilmiş olmasına rağmen TRAMER kayıtlarında ve yetkili servisin şifahi olarak araca hasarlı ve kazalı demesi. Mahkeme davayı reddetti.Bilirkişi incelemesi yaptırmadan. Ne derece yerinde bir karar? |
![]() |
#2 | |||||||||||||||||||
|
![]() İİK'mun 363'e göre icra hukuk mahkemesinin temyize tabi kararları tefhim (veya yoklukta verilmişse) tebliğinden 10 gün içerisinde temyiz edilebilir.Ayrıca, ihalede tellalın bulunmaması ve/veya bu görevi icra memur/müdürünün yapması ihaleyi geçersiz kılar.
|
![]() |
#3 |
|
![]() İcra Mahkemelerinde huzurda tefhimle gıyapta tebliğle 10 günlük temyiz süresi başlar. Krarın gerekçesi ise bazen 1 ayda yazılabiliyor. Dolayısıyla, ceza hukuku ve iş hukuku davalarında olduğu gibi temyiz süresi tefhimle başlayan davalarda (ki icra mah. kararları tefhimle başlar) süre tutum dilekçesi verilmek suretiyle, ayrıntılı temyiz nedenlerinizi gerekçeli kararın tebliğinde bildirebilirsiniz. Böylece, temyiz süresini de kaçırmış olmazsınız.
Kolaylıklar Dilerim |
![]() |
#4 |
|
![]() Sayın Av.Hükümdar H. ve Av. Bülent Sabri Akpunar teşekkür ederim.
|
![]() |
Şu anda Bu Konuyu Okuyan Ziyaretçiler : 1 (0 Site Üyesi ve 1 konuk) | |
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıt | Son Mesaj |
SÜre Tutum | soylu | Meslektaşların Soruları | 4 | 06-12-2018 10:37 |
Temyiz Harcı ve Süre Tutum | Av.Mine Alagaç | Meslektaşların Soruları | 19 | 26-11-2010 13:51 |
işe iade,süre tutum ve tehiri icra | eyinusruk | Meslektaşların Soruları | 3 | 29-12-2009 00:29 |
süre tutum dilekçesi | Av.(E) | Meslektaşların Soruları | 9 | 07-05-2009 14:59 |
Süre Tutum Dilekçesi, Ek Temyiz | Av.Levent | Meslektaşların Soruları | 21 | 24-08-2006 15:30 |
Türk Hukuk Sitesi (1997 - 2016) © Sitenin Tüm Hakları Saklıdır. Kurallar, yararlanma şartları, site sözleşmesi ve çekinceler için buraya tıklayınız. Site içeriği izinsiz başka site ya da medyalarda yayınlanamaz. Türk Hukuk Sitesi, ağır çalışma şartları içinde büyük bir mesleki mücadele veren ve en zor koşullar altında dahi "Adalet" savaşından yılmayan Türk Hukukçuları ile Hukukun üstünlüğü ilkesine inanan tüm Hukukseverlere adanmıştır. Sitemiz ticari kaygılardan uzak, ücretsiz bir sitedir ve her meslekten hukukçular tarafından hazırlanmakta ve yönetilmektedir. |