![]() |
|
![]() |
|
Meslektaşların Soruları Hukukçu meslektaşların hukuki nitelikte sorularını birbirlerine yöneltecekleri mesleki yardımlaşma forumu. SADECE hukuk fakültesi mezunları ile hukuk profesyonellerinin (bilirkişi, icra müdürü vb.) yazışmasına açıktır. [Yeni Soru Sorun] |
![]() |
![]() |
#1 |
|
![]() merhaba sayın meslektaşlarım. Mesleğe yeni başlayan biri olarak elimin altında , genel bir kaynak olarak kullanabileceğim hukuk rehberi almak istiyorum. Kafamdaki birkaç kitap hakkında önerilerinizi bekiliyorum. Teşekkür ederim.
1)Yekta Güngör Özden 2007-Seçkin 2)Ahmet Cemal Ruhi 2008-Seçkin 3)Ejder Yılmaz 2006-Yetkin |
![]() |
#2 | |||||||||||||||||||||||
|
![]()
4- Türk Hukuk Sitesi-Admin ![]() |
![]() |
#3 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
![]()
Sayın Av.Suat Ergin'e hak veriyorum. Hukuk mantığını ve hukukçuların birbirilerine nasıl hitap ettiklerini THS dışındaki bir yerden öğrenmeniz olanaksızdır. THS'de iğneleme var, ironi var, bir olayı masaya (THS forumuna)yatırıp tüm yönleri ile inceleme var...ve sonunda olayı mahkemenin takdirine bırakma var. Buna rağman tarafların mahkeme kararını bekleyecekleri konusunda fazla beklentiniz olmasın. Birileri çıkıp ortaya yeni bir fikir attığı andan itibaren, taraflar arasındaki tartışmanın yeniden alevleceğinden hiç şipheniz olmasın. Örnek olarak 'Kiralayanla Malikin Ayrı Olması durumunda ortaya çıkan hukuki problemler' alanındaki tartışmayı gösterebilirim. Not: Alıntıları birbirinden ayırabilmek için bazılarını kalın yazı ile belirtmeye çalıştım. Buna rağmen, alıntılar arasında bir karışıklık olabilir. Şimdiden özür dilerim, ortaya çıkabilecek herhangi bir klarıştırma için. Sayın hukukcu_35, THS'deki mesajları okuyup bir mantık süzgecinden geçirdikten sonra bir fikir sahibi olduğunuz andan itibaren herhangi bir 'Hukuk Rehberine' ihtiyacınız yoktur. http://www.turkhukuksitesi.com/showt...t=35791&page=6
Saygılarımla |
![]() |
#4 |
|
![]() Ejder Yılmaz'ın hukuk rehberi iyi bir kitap, kitap gerekli gerçekten, ama tek başına da yeterli değil. Türk Hukuk Sitesi gerçekten çok faydalı bir site, uygulamaya yönelik neredeyse her konuda farklı fikirler ve bakış açıları bulmak mümkün. Ben neredeyse her konuda önce bir, THS'ye bakıyorum, farklı fikirler ediniyor, uygulamada nelerle karşılaşabileceğim hakkında en azından bir ön araştırma yapıyorum. Faydasını göreceğinizden emin olabilirsiniz.
|
![]() |
#5 |
|
![]() Yazılı bir kaynak olması adına bu konuyu açmıştım. THS gercekten cok faydalı bu anlamda size katılıyorum. Degerli görüşleriniz için teşekkür ederim.
|
![]() |
#6 | |||||||||||||||||||||||
|
![]()
Ben 24 yıl önce bir "Hukuk Rehberi" kitabı almıştım. Sanırım Y.G.Özden'indi. Hukuk Rehberi kitaplarının yetersiz olduğunu; uygulamayla alakası olmadığını yıllar sonra öğrendim. O zamanlar internet ve hele de THS yoktu, alma ihtiyacı hissetmiştim. Ama şimdi, THS var (THS yazılı bir kaynak değil mi. ![]() ![]() |
![]() |
#7 |
|
![]() Sayın hukukcu_35,
Meslekte henüz sadece beş yılını tamamlamış bir avukat olarak size tavsiyem hukuk rehberi almamanız olacaktır.Amaç dilekçe şablonu edinmek ise staj sırasında ve sonrasında çevrenizden bunları fazlasıyla edineceksiniz.Emin olun bir süre sonra onlara da ihtiyaç duymayacaksınız. Amaç gerçek bilgiye;uygulamaya;çeşitli fikirlere;yargı kararlarına;tecrübe ve zeka kaynaklı tavsiyelere;beyin fırtınalarına ulaşmaksa THS sizin en güvenilir kaynağınız olacaktır.Okuduğunuz ve okuyacak olduğunuz tüm hukuk kitaplarının,kaynaklarının birleştirildiğini düşünün.İşte THS tam da böyle bir şeydir.Kendi adıma şunu söyleyebilirim;bu site benim için ikinci bir üniversite gibidir.Üstelik de ilginçtir sorularınıza aldığınız cevaplar değil,başkasının sorularına cevap vermek için hevesle yaptığınız araştırma size daha çok şey öğretir. Hani şu kanun koyucu denen ak saçlı,gözlüklü,göbekli adam var ya (en azından ben ilk duyduğumda böyle hayal etmiştim ![]() ![]() Saygılar |
![]() |
#8 |
|
![]() Ben elinizin altında bir kaç tane hukuk rehberinin bulunmasının faydalı olacağını düşünüyorum.Ben öyle yapıyorum.Ayhan Yalçın'ın ve Ahmet Cemal Ruhi'nin hukuk rehberini kullanıyorum.En azından örnek şablon oluyor elinizin altında yol gösteriyor.Fakat eksikleri çok tabii.
|
![]() |
#9 |
|
![]() En iyi hukuk rehberi THS ile birlikte kanunlar ve diğer mevzuattır.
Zira, Örnek dilekçe ve şablonlar hukukçuluğumuzu hiçbir faydası yok. |
![]() |
Şu anda Bu Konuyu Okuyan Ziyaretçiler : 1 (0 Site Üyesi ve 1 konuk) | |
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıt | Son Mesaj |
THS Mesleki Hukuk Rehberi / (Elimizin Altında Olması Gereken Faydalı Hukuk Bilgileri) | Admin | Meslektaşların Soruları | 168 | 03-10-2024 20:57 |
adliye telefonları rehberi | Armağan Konyalı | Hukuk Haberleri | 29 | 28-05-2012 22:39 |
Çocuk İstismarıyla Mücadele Rehberi | Av.Habibe YILMAZ KAYAR | Çocuk Hakları Çalışma Grubu | 1 | 24-08-2009 14:44 |
Toplumsal Cinsiyet Rehberi | Av.Habibe YILMAZ KAYAR | Kadın Hakları Çalışma Grubu | 0 | 09-05-2008 20:41 |
Türk Hukuk Sitesi (1997 - 2016) © Sitenin Tüm Hakları Saklıdır. Kurallar, yararlanma şartları, site sözleşmesi ve çekinceler için buraya tıklayınız. Site içeriği izinsiz başka site ya da medyalarda yayınlanamaz. Türk Hukuk Sitesi, ağır çalışma şartları içinde büyük bir mesleki mücadele veren ve en zor koşullar altında dahi "Adalet" savaşından yılmayan Türk Hukukçuları ile Hukukun üstünlüğü ilkesine inanan tüm Hukukseverlere adanmıştır. Sitemiz ticari kaygılardan uzak, ücretsiz bir sitedir ve her meslekten hukukçular tarafından hazırlanmakta ve yönetilmektedir. |