![]() |
|
![]() |
|
Meslektaşların Soruları Hukukçu meslektaşların hukuki nitelikte sorularını birbirlerine yöneltecekleri mesleki yardımlaşma forumu. SADECE hukuk fakültesi mezunları ile hukuk profesyonellerinin (bilirkişi, icra müdürü vb.) yazışmasına açıktır. [Yeni Soru Sorun] |
![]() |
![]() |
#1 |
|
![]() Herkese merhabalar.A şahsına ait kredi kartı ikamet ettiği şehirden farklı bir yerde B mağazasında, bir telefon alımında, bedel 10 taksite bölünmek sureti ile yapılan bir alışverişte kullanılıyor.Fakat kart çalınmış ya da kayıp değildir.Sanıyorum ki alışveriş, kart numaraları kullanarak yapılıyor.Çünkü kart sürekli A'nın yanındadır.A bu alışverişi farkettiğinde 4.taksidi de ödemiş oluyor.Bankaya bedelin iadesi talebi ile başvuruyor fakat banka BKKKK'da belirtilen 10 günlük sürenin geçirildiği gerekçesi ile talebi reddediyor.Bu durumda açılacak bir tazminat davasında nasıl bir yol izlenmelidir?T.T.K.-B.K.-4077sy.kanun hükümlerine göre mi hareket etmeliyiz?İlgilenen ve bilgisini paylaşan herkese şimdiden teşekkür ediyorum.
|
![]() |
#2 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
![]() Sayin Meslektasim,
TÜKETİCİNİN KORUNMASI HAKKINDA KANUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN Kanun Numarası : 4822 Kabul Tarihi : 06/03/2003 Yayımlandığı R. Gazete : Tarih : 14/03/2003 Sayı : 25048 Tavsiye ve bilgilerimi saygiyla sunarim. |
![]() |
#3 |
|
![]() Sayın meslektaşım verdiğinz bilgiler için çok teşekkür ederim.Biliyorum insanın yapılan harcamayı taa 5.taksitte farketmesi biraz mantıksız ve hayatın olağan akışına da ters ancak harcamanın tamamı 130 YTL civarında olunca ve bu da taksit halinde yapılınca gözden kaçması biraz daha anlaşılır hale gelmiş gibi geldi bana.Haksız mıyım?
|
![]() |
#4 | |||||||||||||||||||||||
|
![]()
Sayin Ulker, Almanya ve Amerikadaki mahkemelere gitmeden once ozellikle soyle bir aliskanligimiz vardir toplanarak yargiclarin sorabilecek tum sorulari kendimizden sorar birde onlarin cevabini kendimizce veririz. Ben bu aliskanligim geregi yukarida size oyle bir mantik yuruttum. Nitekim dediginiz dogru 130 YTL lik bir alisverisin anlasilmamasi mumkun olabilir ancak Bankalarda uygulanan, Sifre cihazlariyla sifre belirleme, telefon bankaciligi, sms va email yoluyla bilgilendirme ve yine kart kullaniminda sifre sorulmasi hakkindaki guvenlik asama ve gerecleri bir nevi sorumlulugu bankalardan alip musterinin uzerine birakmistir diye dusunmekteyim cunku tum bu islemler icin mesela bir sifre cihazi tesliminde bile ayri bir sozlesme imzalamaniz gerekir. Arz etmek istedigim sudur ki banka mutlaka mahkemede efendim karti kullanan sahsin bu kadar olanagi variken hic birini kullanmadi ve nasil olurda suresinde anlamadi diye bir savunmada bulunabilir. (sadece bir fikir dir) Dolayisiyla benim kanaatimce ilk once imza konusunu arastirin, alis verisin sifre ile mi yoksa islak imza ile mi yapildigini gorun burada aslinda olayin hukuki noksanligini yakalamis olursunuz diye dusunuyorum cunku benim basimada oyle bir olay gelmistir kredi kartimi kullanmislardi nitekim sifre yerine imza ile islem yapmislardi bende yargitayin bir ictihadina gore is yeri sahibinin kimlik gorme zorunlulugu oldugunu beyan ile parami bankadan harcamaya sikayet yoluyla geri talep ettim is yeride davaya girmek istemedigi icin o alis verisin parasini kendi cebinden odedi ve konuyu kapatti. Tavsiye mahiyetindeki bilgilerimi sunarim. Saygilarimla |
![]() |
Şu anda Bu Konuyu Okuyan Ziyaretçiler : 1 (0 Site Üyesi ve 1 konuk) | |
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıt | Son Mesaj |
Beraat Halİnde MÜŞtekİye KarŞi Manevİ Tazmİnat | damista | Meslektaşların Soruları | 9 | 05-03-2025 15:10 |
Tapulu TaŞinmaza KarŞi TaŞocaĞi İŞletmesİ Tarafindan Yapilan MÜdahele | AV.FİLİZ AY | Meslektaşların Soruları | 2 | 17-04-2008 13:05 |
Adalet BakanliĞina KarŞi Tazmİnat Davasi | Av.Furkan Mutlu | Meslektaşların Soruları | 16 | 11-09-2007 20:22 |
Türk Hukuk Sitesi (1997 - 2016) © Sitenin Tüm Hakları Saklıdır. Kurallar, yararlanma şartları, site sözleşmesi ve çekinceler için buraya tıklayınız. Site içeriği izinsiz başka site ya da medyalarda yayınlanamaz. Türk Hukuk Sitesi, ağır çalışma şartları içinde büyük bir mesleki mücadele veren ve en zor koşullar altında dahi "Adalet" savaşından yılmayan Türk Hukukçuları ile Hukukun üstünlüğü ilkesine inanan tüm Hukukseverlere adanmıştır. Sitemiz ticari kaygılardan uzak, ücretsiz bir sitedir ve her meslekten hukukçular tarafından hazırlanmakta ve yönetilmektedir. |