![]() |
|
![]() |
|
Meslektaşların Soruları Hukukçu meslektaşların hukuki nitelikte sorularını birbirlerine yöneltecekleri mesleki yardımlaşma forumu. SADECE hukuk fakültesi mezunları ile hukuk profesyonellerinin (bilirkişi, icra müdürü vb.) yazışmasına açıktır. [Yeni Soru Sorun] |
![]() |
![]() |
#1 |
|
![]() Merhabalar meslektaşlarım. Henüz böyle bir senaryo ile karşılaşmadım fakat sizlere danışmak istedim. Trafik kazasından doğan zararların tazmini için araç sahibine ve sürücüye tazminat davası açılması durumunda, önceden de zarar gören tarafından sigortaya başvuru yapılmamışsa dava sürecinde sigorta şirketine davalı tarafından ihbar yapılmaz ise davalı ödediği tazminatı ileride benzer prosedüre uyarak mı talep etmeli, yani önce sigorta şirketine başvuru yaparak ardından da olumsuz sonuç alınması durumunda dava mı açmalı. İhbar yapılmaması hak kaybına sebep olur mu ?
|
![]() |
#2 |
|
![]() Merhabalar meslektaşım;
1- Rücu da olsa; sigorta şirketine karşı açılacak tüm tazmin taleplerinde başvuru zorunlu. 2- İhbar yapılmaması bir hak kaybına neden olmaz. |
![]() |
#3 |
|
![]() Çok teşekkür ederim üstadım
|
![]() |
#4 |
|
![]() Üstadım ayrı bir konu açarak forumu meşgul etmek istemedim çok kısa bir sorum vardı. Şayet araç sahibi şirket kendi aracını kaskosunu bozmamak maksadıyla cebinden karşılarsa işçiye yapacağı rücu başvurusunda kasko mevcutken başvurmamak herhangi bir problem arz eder mi ? Mahkemece kaskodan ödeme alınıp alınmadığı, sebepsiz zenginleşmenin bulunup bulunmadığı da araştırılır sanırım ? Araştırdım fakat bir türlü net bir bilgi edinemedim
|
![]() |
#5 |
|
![]() Kaskoya başvurmak zorunda değilsiniz. Alacaklı; müştereken ve müteselsilen sorumlu olan kişilerden, istediğine davayı yöneltebilir veyahut hepsine birlikte yöneltebilir.
|
![]() |
#6 |
|
![]() Çok teşekkür ederim üstadım, işlerinizin rast gitmesi dileğiyle...
|
![]() |
Şu anda Bu Konuyu Okuyan Ziyaretçiler : 1 (0 Site Üyesi ve 1 konuk) | |
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıt | Son Mesaj |
Sigorta Şirketine Rücu Davası | efgan | Meslektaşların Soruları | 1 | 08-02-2019 06:45 |
Sigorta Şirketine Rücu | özt | Meslektaşların Soruları | 2 | 02-09-2018 12:31 |
sigorta şirketine rücu | av.serapgamze | Meslektaşların Soruları | 18 | 25-03-2015 23:37 |
Sigorta Şirketine Rücu Hakkında. | Serdar Bülbül | Meslektaşların Soruları | 3 | 08-02-2015 16:41 |
Türk Hukuk Sitesi (1997 - 2016) © Sitenin Tüm Hakları Saklıdır. Kurallar, yararlanma şartları, site sözleşmesi ve çekinceler için buraya tıklayınız. Site içeriği izinsiz başka site ya da medyalarda yayınlanamaz. Türk Hukuk Sitesi, ağır çalışma şartları içinde büyük bir mesleki mücadele veren ve en zor koşullar altında dahi "Adalet" savaşından yılmayan Türk Hukukçuları ile Hukukun üstünlüğü ilkesine inanan tüm Hukukseverlere adanmıştır. Sitemiz ticari kaygılardan uzak, ücretsiz bir sitedir ve her meslekten hukukçular tarafından hazırlanmakta ve yönetilmektedir. |