![]() |
|
![]() |
|
Meslektaşların Soruları Hukukçu meslektaşların hukuki nitelikte sorularını birbirlerine yöneltecekleri mesleki yardımlaşma forumu. SADECE hukuk fakültesi mezunları ile hukuk profesyonellerinin (bilirkişi, icra müdürü vb.) yazışmasına açıktır. [Yeni Soru Sorun] |
![]() |
![]() |
#1 |
|
![]() dava konusu olayda müvekkiller, müteveffanın anne ve babasıdır. müteveffa ölmeden iki ay önce ev sahibi tarafından ihtiyaç sebebi ile tahliye davası açılmıştır. müteveffa kasım ayında vefat etmiş, akabinde müvekkiller tarafından veraset ilamı alınarak mirasın gerçek reddi yapılmıştır. reddi miras dosyası kesinleşmiştir. tahliye isteyen davacı, reddi miras kararının kesinleşmesinden 4 ay sonra müvekkilleri davaya dahil etmiştir. dosyada mirasçı olmadığımızı dolayısı ile taraf sıfatımızın da bulunmadığını beyan ettik fakat konuya ilişkin herhangi bir emsal karar da bulamadım. aynı zamanda kiracı vefat ettiği için davanın konusuz kaldığını da düşünmekteyim. davanın akıbeti hakkında fikri olan ya da emsal karar bilen meslektaşlarım yardım ederse çok sevinirim.
|
![]() |
#2 |
|
![]() Meslektaşım merhabalar;
Müvekkilleriniz halen taşınmazda oturmakta mıdır ? Ben olsam meslektaş ile konup, anlaşmalı olarak tahliyeyi sağlar, bunlarla hiç uğraşmazdım. |
![]() |
#3 |
|
![]() Karşı tarafa zilyetlik teslim edilmediyse dava konusuz kalmaz.
Neticede kiracının ölmüş olması, kiralayanın eve girmesi için haklı bir sebep değil. İçeride kiracının eşyaları vs.olacaktır, dolayısıyla anahtarı teslim eden resmi bir muhatap bulamıyorsa, kiralayan mahkemeden tahliye kararı çıkartmak zorunda. Siz mirası redderseniz, sizin açınızdan konu çözülebilir ama kiralayan açısından çözülmüyor. |
![]() |
Şu anda Bu Konuyu Okuyan Ziyaretçiler : 1 (0 Site Üyesi ve 1 konuk) | |
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıt | Son Mesaj |
İlk Derece Mahkemesi Kararının Kaldırılması Sonucunda Derdest İstihkak Davasının Akıbeti | Av. İbrahim Cem GÖKDUMAN | Meslektaşların Soruları | 3 | 24-04-2025 13:45 |
Kiracının vefatı halinde itirazın iptali ve tahliye davasının akıbeti | gbahsi | Meslektaşların Soruları | 2 | 15-01-2025 14:26 |
Hizmet tespiti davasının reddi halinde işçi alacağı davasının akıbeti | Avukat-07 | Meslektaşların Soruları | 0 | 20-04-2023 21:18 |
Usulsüz Tebligat Nedeniyle Tahliye Davasının Reddi Durumunda Temyiz | AV. MİNE UZUN | Meslektaşların Soruları | 12 | 28-10-2013 16:26 |
Boşanma Dosyası Derdest iken Açılan Nafakanın Kaldırılması Davasının Akıbeti? | advokat34 | Meslektaşların Soruları | 2 | 02-11-2012 18:52 |
Türk Hukuk Sitesi (1997 - 2016) © Sitenin Tüm Hakları Saklıdır. Kurallar, yararlanma şartları, site sözleşmesi ve çekinceler için buraya tıklayınız. Site içeriği izinsiz başka site ya da medyalarda yayınlanamaz. Türk Hukuk Sitesi, ağır çalışma şartları içinde büyük bir mesleki mücadele veren ve en zor koşullar altında dahi "Adalet" savaşından yılmayan Türk Hukukçuları ile Hukukun üstünlüğü ilkesine inanan tüm Hukukseverlere adanmıştır. Sitemiz ticari kaygılardan uzak, ücretsiz bir sitedir ve her meslekten hukukçular tarafından hazırlanmakta ve yönetilmektedir. |