Ana Sayfa
Kavram Arama : THS Google   |   Forum İçi Arama  

Üye İsmi
Şifre

Meslektaşların Soruları Hukukçu meslektaşların hukuki nitelikte sorularını birbirlerine yöneltecekleri mesleki yardımlaşma forumu. SADECE hukuk fakültesi mezunları ile hukuk profesyonellerinin (bilirkişi, icra müdürü vb.) yazışmasına açıktır. [Yeni Soru Sorun]

İşsizlik ödeneği için 30 günlük başvuru şartı

Yanıt
Konuyu Değerlendirin Konu İçinde Arama Konu Araçları  
Old 28-04-2025, 16:54   #1
haldunkibar

 
Varsayılan İşsizlik ödeneği için 30 günlük başvuru şartı

Meslektaşlar herkese merhaba, işveren çıkış kodunu işsizlik ödeneği alamayacağımız şekilde girdiği için, işkura hiç başvurmadan dava açtık ve dava yoluyla çıkış kodunu değiştirdikten sonra 30 gün içinde işkura ilk defa başvuru yaptık.

İşkur bize “ işsizlik ödeneği alamayacağınız şekilde çıkarılmış olsanızda bize başvuru yapmanız gerekirdi. Başvuru yapmadığınız için dava süresini mahsup ederek ödeme yapacağız” diyor. İşszilik ödeneğinin tamamına hak kazanmamız için reddedileceğimiz bir başvuruyu zorunlu kılmak mümkün müdür. Bu konuda çalışan meslektaşlarımdan yardım talep ederim.
Old 29-04-2025, 09:59   #2
Av. Musa TAÇYILDIZ

 
Varsayılan

Meslektaşım merhabalar;

Maalesef kurum bu şekilde davranıyor. Bizde bu yüzden; müvekkil çıkış kodu itibariyle işsizlik maaşı alamayacak durumda olsa bile; işsizlik maaşı için başvurtuyoruz, dava sonunda toplu ödeme alıyorlar.
Old 29-04-2025, 10:11   #3
haldunkibar

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan Av. Musa TAÇYILDIZ
Meslektaşım merhabalar;

Maalesef kurum bu şekilde davranıyor. Bizde bu yüzden; müvekkil çıkış kodu itibariyle işsizlik maaşı alamayacak durumda olsa bile; işsizlik maaşı için başvurtuyoruz, dava sonunda toplu ödeme alıyorlar.

Üstat verilmeyen kısmı işverenden isteyebilir miyim peki.
Old 29-04-2025, 10:18   #4
Av. Musa TAÇYILDIZ

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan haldunkibar
Üstat verilmeyen kısmı işverenden isteyebilir miyim peki.

Hiç düşünmemiştim. Kötüniyetli olarak kodu bu şekilde girdiyse olabilir mi? Araştıralım meslektaşım.
Old 29-04-2025, 13:46   #5
Mustafa AKTAŞ

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan haldunkibar
Üstat verilmeyen kısmı işverenden isteyebilir miyim peki.

Bu hususta Yargıtay maalesef yine de Türkiye İş Kurumuna süresi içinde başvuru yapılmış olması şartını arıyor. Süresi içinde başvuru yapılmamış ise işsizlik ödeneğinden mahrumiyet, işverenin kusurundan kaynaklansa bile bu alacağın işverenden tahsil edilemeyeceği kabul ediliyor.

"İşsizlik ödeneğinin muhatabı davalı işveren değildir. Davalının iş sözleşmesini haksız feshetme durumu ise yargılama sonunda belirleneceğinden, bu yönde kesinleşen kararın Kuruma ibrazı halinde işsizlik ödeneği talebinin değerlendirilmesi mümkün olmakla mükerrer yararlanmaya yol açacak şekilde davalı işverenden tahsiline karar verilmesi hatalıdır.

Ayrıca; davacı, işverenin belge vermemesi nedeni ile mahrum kaldığı işsizlik ödeneği parasının davalıdan tahsilini talep etmiş olup, işsizlik ödeneği için işçinin Türkiye İş Kurumuna başvurusu şarttır. Davacının yasal bir aylık sürede Türkiye İş Kurumuna başvurduğunda kanıtlanamadığından, bu alacağın davalı işverenden tahsiline karar verilmesi hatalı olup, bozmayı gerektirmiştir."


YARGITAY 9. HUKUK DAİRESİ
Esas Numarası: 2010/45118
Karar Numarası: 2013/5406
Yanıt


Şu anda Bu Konuyu Okuyan Ziyaretçiler : 1 (0 Site Üyesi ve 1 konuk)
 

 
Forum Listesi

Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıt Son Mesaj
Geçersiz devremülk sözleşmesinden kaynaklı alacak davasında THH başvuru şartı - arabuluculuk şartı gbahsi Meslektaşların Soruları 0 11-03-2024 14:36
sözleşmedeki kira artış şartı - tahliye - 7 günlük/30 günlük icra takibi avesrademr Meslektaşların Soruları 5 12-05-2017 15:16
İşsizlik ödeneği davasında, kanunun zorunlu kıldığı 120 günlük süre şartı ahtoksoz Meslektaşların Soruları 3 15-11-2014 11:01
İşsizlik Ödeneği agumusay Meslektaşların Soruları 1 13-01-2012 11:19
işe iade kararı temyiz edilmezse başvuru için 10 iş günlük sürenin başlangıcı emrebatu Meslektaşların Soruları 1 23-09-2011 11:57


THS Sunucusu bu sayfayı 0,03985691 saniyede 13 sorgu ile oluşturdu.

Türk Hukuk Sitesi (1997 - 2016) © Sitenin Tüm Hakları Saklıdır. Kurallar, yararlanma şartları, site sözleşmesi ve çekinceler için buraya tıklayınız. Site içeriği izinsiz başka site ya da medyalarda yayınlanamaz. Türk Hukuk Sitesi, ağır çalışma şartları içinde büyük bir mesleki mücadele veren ve en zor koşullar altında dahi "Adalet" savaşından yılmayan Türk Hukukçuları ile Hukukun üstünlüğü ilkesine inanan tüm Hukukseverlere adanmıştır. Sitemiz ticari kaygılardan uzak, ücretsiz bir sitedir ve her meslekten hukukçular tarafından hazırlanmakta ve yönetilmektedir.