![]() |
|
![]() |
|
Meslektaşların Soruları Hukukçu meslektaşların hukuki nitelikte sorularını birbirlerine yöneltecekleri mesleki yardımlaşma forumu. SADECE hukuk fakültesi mezunları ile hukuk profesyonellerinin (bilirkişi, icra müdürü vb.) yazışmasına açıktır. [Yeni Soru Sorun] |
![]() |
![]() |
#1 |
|
![]() Merhabalar, bir müvekkilimiz maddi hasarlı ve yaralanmalı trafik kazası geçiriyor karşı taraf kusurlu. bedensel zarardan dolayı sigortaya başvuru yapmak istiyoruz müvekkilde birçok kırık vardı hastanede tedavi gördü şu an tedavisi bitti. sigortaya başvuru yapıp sonrasında gerekir de dava yoluna gidersek maluliyetin sürekli olup olmadığının tespiti için 1 yıl bekleyerek mi dava açmam gerekiyor yoksa beklemem gerekmiyor mu? bilgisi olan meslektaşların yardımını rica ediyorum.
|
![]() |
#2 |
|
![]() Meslektaşım merhabalar;
Tahkime başvuru yapacaksınız, 1 yıl bekleyip raporu aldıktan sonra başvuru yapacaksınız. Dava açacak iseniz de; beklemenizde fayda var, zira davayı açarsınız ancak sürekli maluliyet çıkmazsa boşuna masraf yapmış olursunuz. Bana kalırsa 1 yılın dolmasına birkaç ay kala, müvekkilinizle durumunu da görüşerek ondan sonra dava açmakta fayda var |
![]() |
#3 |
|
![]() anladım meslektaşım çok teşekkür ediyorum.
|
![]() |
#4 |
|
![]() Rica ederim. Bizlerin ve diğer meslektaşların da faydalanması adına sonucu buradan paylaşmanızı rica ediyorum. Türk Hukuk Sitesine katkılarınızın devam etmesi dileğiyle, iyi çalışmalar
|
![]() |
#5 |
|
![]() MEslektaşım teşekkür ediyorum .
Ancak aklıma takılan bir hususu daha sormak istiyorum: müvekkilin aracı perte çıkmıştı ve şirket tarafından ödenecek bedeli kabul edeceğiz ancak pert için gönderilen belgeler içinde "sigorta şirketinden başka talepte bulunmayacağımızı" kabul edeceğimiz bir ibraname de yer alıyor. bunu imzaladığımız takdirde sigorta şirketinden bedensel hasara ilişkin talepte bulunma imkanımız da kalmıyor sanırım. şirket bu belgelere ekleme çıkarma yapamayacağını söyledi. bu durumda ne yapmamızı önerirsiniz. |
![]() |
#6 | |||||||||||||||||||||||
|
![]()
Ben bu tip durumlarda; " fazlaya ilişkin haklarımız saklıdır" yazıp öyle imzalatıyorum, mutlaka bir örneğini de elimde tutuyorum. Ardından var ise pert farkını da talep ediyorum sigortadan. |
![]() |
Şu anda Bu Konuyu Okuyan Ziyaretçiler : 1 (0 Site Üyesi ve 1 konuk) | |
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıt | Son Mesaj |
Bedensel zararlı trafik kazasında tahkime mi gitmeli yoksa dava yoluna mı başvurmalı ? | Yasemin9999 | Meslektaşların Soruları | 2 | 29-04-2025 16:33 |
Trafik kazasinda dava acma suresi | Av.terazi | Meslektaşların Soruları | 4 | 16-03-2019 21:03 |
Trafik Kazasinda Uzlaşmadan Vazgeçme | Av.meric | Meslektaşların Soruları | 1 | 24-01-2015 22:53 |
Trafik kazasında bedensel özür oranının değişmesi,tazminat zamanaşımı | uyumsuz | Meslektaşların Soruları | 6 | 28-01-2012 01:18 |
Türk Hukuk Sitesi (1997 - 2016) © Sitenin Tüm Hakları Saklıdır. Kurallar, yararlanma şartları, site sözleşmesi ve çekinceler için buraya tıklayınız. Site içeriği izinsiz başka site ya da medyalarda yayınlanamaz. Türk Hukuk Sitesi, ağır çalışma şartları içinde büyük bir mesleki mücadele veren ve en zor koşullar altında dahi "Adalet" savaşından yılmayan Türk Hukukçuları ile Hukukun üstünlüğü ilkesine inanan tüm Hukukseverlere adanmıştır. Sitemiz ticari kaygılardan uzak, ücretsiz bir sitedir ve her meslekten hukukçular tarafından hazırlanmakta ve yönetilmektedir. |