Ana Sayfa
Kavram Arama : THS Google   |   Forum İçi Arama  

Üye İsmi
Şifre

Meslektaşların Soruları Hukukçu meslektaşların hukuki nitelikte sorularını birbirlerine yöneltecekleri mesleki yardımlaşma forumu. SADECE hukuk fakültesi mezunları ile hukuk profesyonellerinin (bilirkişi, icra müdürü vb.) yazışmasına açıktır. [Yeni Soru Sorun]

Tahliye Davası Teslim Tutanağı ve Sulh Protokolü Sunumu

Yanıt
Konuyu Değerlendirin Konu İçinde Arama Konu Araçları  
Old 15-04-2025, 13:57   #1
avukato0206

Varsayılan Tahliye Davası Teslim Tutanağı ve Sulh Protokolü Sunumu

sayın meslektaşlar merhaba
kiracı müvekkilimiz evden çıkmak istediğini söyledi, bu doğrultuda davacı kiraya verenle anahtar teslim tutanağı imzalandı buna ek olarak çeşitli feragat (vek ücreti) gibi hükümlerin yer aldığı şarta bağlı bir sulh protokolü akdedildi. adi yazılı biçimde. şimdi mahkemenin şarta bağlı sulhü hüküm altına almayacağını biliyorum ancak mahkemeye bu durumu bildirirken her iki belgeyi de sunmak gerekir diye düşünüyorum. mahkeme siz bunu şarta bağlamışsınız ben hüküm kurmuyorum deme şansına sahip midir nasıl sunmak gerekir?
Old 15-04-2025, 15:18   #2
Av. Musa TAÇYILDIZ

Meslektaşım merhabalar;

Anlatımınızdan çıkardığım kadarıyla; şart tahliye ise, şart yerine getirilmiş. Neden tereddüt ediyorsunuz onu anlayamadım.
Old 15-04-2025, 16:02   #3
avukato0206

Alıntı:
Yazan Av. Musa TAÇYILDIZ
Meslektaşım merhabalar;

Anlatımınızdan çıkardığım kadarıyla; şart tahliye ise, şart yerine getirilmiş. Neden tereddüt ediyorsunuz onu anlayamadım.
meslektaşım şöyle ki protokole göre kiracı vekalet ücreti yargılama gideri ve kira bedeli farkına ilişkin toplu bir ödeme (kira arttırım davası var taraflar arasında ve usulen bir eksiklik yok bilirkişi bir tutar tespitinde bulundu bu tespite göre) yapacak. kiralayan da her iki davasından vazgeçecek ve vekalet üc. giderler konusunda da böylece anlaşmış olduklarından bunları da istemeyecek. ödeme yapıldı. (biraz aleyhe göründüğünün farkında olmakla beraber müvekkil isteği bu şekilde oldu) protokole para ödemesi şartı da girince acaba bunu sunarken ne yapılması gerekir kafam karıştı bir hayli.
Old 15-04-2025, 16:19   #4
Av. Musa TAÇYILDIZ

Şart yerine getirilmiş meslektaşım, taraflar feragat ederse, hakim de arkasına bakmaz, kapatır dosyayı. Defalarca yaptık, hiçbir sorun yaşamadık
Old 17-04-2025, 09:31   #5
Admin

HMK 313/4 gereğince sulh şarta bağlı da yapılabilir bu arada.

Tam olarak amacınızın ne olduğunu anlayamadım ama sanırım tahliye gerçekleşmişse olsa dahi, sulhe bağlı ödemeleri almak için sulh protokolünün hakimin kararının içine girmesini istiyorsunuz gibi algıladım.

Zira böyle bir durum yoksa, ödemeleri de aldıysanız, zaten hakimin kararının da bir önemi kalmıyor bu durumda: HMK 315'in ilk cümlesinin ikinci bölümüne göre "karar verilmesine yer olmadığına dair" bir karar verilmesini de isteyebilirsiniz. Ama ödemeleri daha almadıysanız ve verilen karar sonrası alacaksanız o zaman aynı cümlenin ilk bölümüne göre "Mahkeme, taraflar sulhe göre karar verilmesini isterlerse, sulh sözleşmesine göre; ...... karar verir." talebinde bulunacaksınız mecburen.
Yanıt

Şu anda Bu Konuyu Okuyan Ziyaretçiler : 1 (0 Site Üyesi ve 1 konuk)

Forum Listesi