![]() |
|
![]() |
|
Meslektaşların Soruları Hukukçu meslektaşların hukuki nitelikte sorularını birbirlerine yöneltecekleri mesleki yardımlaşma forumu. SADECE hukuk fakültesi mezunları ile hukuk profesyonellerinin (bilirkişi, icra müdürü vb.) yazışmasına açıktır. [Yeni Soru Sorun] |
![]() |
![]() |
#1 |
|
![]() Sayın Meslektaşlarım Merhaba,
konumuz şöyle, davacı apt yönetimi bakiye borcunuz var diyerek birden fazla farklı dosyalardan müvekkile ilamsız takip başlatıyor. müvekkilin itirazıyla duran dosyalara aynı dava üstünden itirazın iptali davası ikame ediliyor. ancak esasa girmeden burdaki mesele: bu takiplerden birinde atıyorum 5 aya ilişkin ayrı alacak kalemi var bunlardan biri de ocak ayı aidatı. diğer takipte bu ocak ayı aidatı yine istenmiş ve + başkaca talepler. şimdi açılan davada biz bunu sehven yaptık aynı ayı istemişiz siz şuna göre hesaplayın niteliğinde bir açıklama var konuya ilişkin… oldukça kafam karıştı süresiz şikayet yoluna gitsem sadece o alacak kalemi açısından mı bir karar çıkacak direkt ilamlardan sonraki tamamen mi iptal olacak. bilgisi olan üstatlarımı bekliyorum henüz tecrübem çok az |
![]() |
#2 |
|
![]() Meslektaşım merhabalar;
"İcra takibinde hata yapıldı, davada da mı hata yapıldı" derdim sizin yerinizde olsam. İtirazın iptali davası açılırken; kısmi açılmamış ve bedel tam istenmişse, ıslahla talep daraltılamayacağından, fazla kısım yönünden itiraz kabul edilir ve lehinize vekalet ücreti çıkar. Diye düşünüyorum. Şikayet yoluna gitmek sizin tercihiniz ancak ekonomik olarak bir faydası olmayacağından ben tercih etmezdim. Zira; zaten takip durmuş. |
![]() |
Şu anda Bu Konuyu Okuyan Ziyaretçiler : 1 (0 Site Üyesi ve 1 konuk) | |
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıt | Son Mesaj |
İlamsız Takip-Borca İtiraz-İtirazın İptali | akrd61 | Meslektaşların Soruları | 2 | 06-09-2018 15:18 |
Banka Dekontu İle İlamsız İcra Takibi ve İtirazın İptali | av.ugurozdemir | Meslektaşların Soruları | 10 | 30-05-2014 15:31 |
İlamsız takip -İtirazın İptali-Takibin devamı | akrd61 | Meslektaşların Soruları | 9 | 13-12-2013 13:20 |
İtirazla Duran İlamsız İcra Takibi ve Açılacak İtirazın İptali Davası | princepss | Meslektaşların Soruları | 10 | 24-06-2013 22:24 |
İlamsız Takipte İtirazın İptali Deniz İhtisas Mahkemelerinde Açılabilir Mi? | av. glcnn | Meslektaşların Soruları | 1 | 30-06-2010 12:47 |
Türk Hukuk Sitesi (1997 - 2016) © Sitenin Tüm Hakları Saklıdır. Kurallar, yararlanma şartları, site sözleşmesi ve çekinceler için buraya tıklayınız. Site içeriği izinsiz başka site ya da medyalarda yayınlanamaz. Türk Hukuk Sitesi, ağır çalışma şartları içinde büyük bir mesleki mücadele veren ve en zor koşullar altında dahi "Adalet" savaşından yılmayan Türk Hukukçuları ile Hukukun üstünlüğü ilkesine inanan tüm Hukukseverlere adanmıştır. Sitemiz ticari kaygılardan uzak, ücretsiz bir sitedir ve her meslekten hukukçular tarafından hazırlanmakta ve yönetilmektedir. |