![]() |
|
![]() |
|
Meslektaşların Soruları Hukukçu meslektaşların hukuki nitelikte sorularını birbirlerine yöneltecekleri mesleki yardımlaşma forumu. SADECE hukuk fakültesi mezunları ile hukuk profesyonellerinin (bilirkişi, icra müdürü vb.) yazışmasına açıktır. [Yeni Soru Sorun] |
![]() |
![]() |
#1 |
|
![]() Meslek büyüklerim merhaba bir konuda yardımınıza ihtiyacım var özetle ; Müvekkil ekspertiz yaptırarak araç alıyor, ekspertiz sahta rapor düzenlemiş aynı gün farkedip 2. kez eksper yaptırıyor ve hakem heyetine başvuruyor, müvekkil lehine 80bin tl karar cıkıyor. ilamlı icraya veriyor ekspertiz şirketi tüketici mahkemesinde dava açıyor. Müvekkilde heyet kararının eksik olduğundan şikayetçi.
Şimdi sorum şu ekspertiz firmasının açmış olduğu dava da mahkeme ekspertiz firmasının müvekkile ödemesi gereken bedeli belirler iken hakem heyetinin vermiş olduğu 80bin tl ile sınırlı mıdır (sonuçta müvekkil lehine verilen 80bin tl kararına karşı dava açmadı) yoksa müvekkil kendisine karşı açılan davada zararının 80bin tl den çok daha fazla olduğunu ispat ederek daha yüksek bir bedel kazanabilir mi? Kendi düşünceme göre hayır, heyet kararına karşı oda belirsiz alacak davası açmalıydı ama yinede tecrübe etmiş meslek büyüğüm varsa usulünü öğrenmek isterim. iyi bayramlar saygılar. |
![]() |
#2 |
|
![]() Merhabalar meslektaşım;
Yorumunuz doğru. Usulüne göre açılmış bir dava yada karşı dava olmadan, müvekkiliniz lehine alacak hükmü kurulamaz. Süreler geçmediyse dava yada karşı dava açmanız gerekir. |
![]() |
#3 |
|
![]() üstadım merhaba bilgilendirmeniz için tesekkür ederim. Yönlendirmeniz neticesinde bizde karara karşı dava açtık. dava değeri maktu olarak hesaplandı sanıyorum ki mahkemenin müvekkil lehine verebileceği maksimum karar, müvekkilin hakem heyetine başvuru esnasında belirtmiş olduğu miktarla sınırlı diye düşünüyorum.
müvekkil hakem heyetine başvuruda zararım 96bin demiş. bugün mahkeme yapacağı inceleme ile zararın 120bin olduğunu tespit etse bile taleple bağlılık ilkesi gereği 96bine hükmedecektir diye düşünüyorum. Bu düşüncem doğru mudur? |
![]() |
#4 |
|
![]() Meslektaşım; hiç karşılaşmadım ancak bende sizinle aynı fikirdeyim. Bir kere 96 bin demiş, esaslı bir hataya düştüğünü ispatlamadıkça fazlasını isteyemez diye düşünüyorum
|
![]() |
Şu anda Bu Konuyu Okuyan Ziyaretçiler : 1 (0 Site Üyesi ve 1 konuk) | |
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıt | Son Mesaj |
Tüketici hakem heyeti kararına itiraz hk. | av.b.enes | Meslektaşların Soruları | 0 | 16-01-2023 13:17 |
Tüketici Hakem Heyeti red kararına karşı tazminat davası | Av. Melike Gümüş | Meslektaşların Soruları | 2 | 18-03-2020 20:59 |
Tüketici Hakem Heyeti kararına itiraz davasında Tüketici Mahkemesi'nin hükmedeceği vekalet ücreti nispi mi olmalı, maktu mu? | Av. Tuba ÜNLÜ | Meslektaşların Soruları | 9 | 17-09-2014 19:26 |
tüketici hakem heyeti kararına itiraz | mahmut altın | Meslektaşların Soruları | 4 | 29-03-2011 11:12 |
tüketici hakem heyeti kararına karşı nasıl bir yol izlemeliyim? süre geçmişmidir? | kurthukuk41 | Meslektaşların Soruları | 2 | 22-11-2010 12:48 |
Türk Hukuk Sitesi (1997 - 2016) © Sitenin Tüm Hakları Saklıdır. Kurallar, yararlanma şartları, site sözleşmesi ve çekinceler için buraya tıklayınız. Site içeriği izinsiz başka site ya da medyalarda yayınlanamaz. Türk Hukuk Sitesi, ağır çalışma şartları içinde büyük bir mesleki mücadele veren ve en zor koşullar altında dahi "Adalet" savaşından yılmayan Türk Hukukçuları ile Hukukun üstünlüğü ilkesine inanan tüm Hukukseverlere adanmıştır. Sitemiz ticari kaygılardan uzak, ücretsiz bir sitedir ve her meslekten hukukçular tarafından hazırlanmakta ve yönetilmektedir. |