![]() |
|
![]() |
|
Meslektaşların Soruları Hukukçu meslektaşların hukuki nitelikte sorularını birbirlerine yöneltecekleri mesleki yardımlaşma forumu. SADECE hukuk fakültesi mezunları ile hukuk profesyonellerinin (bilirkişi, icra müdürü vb.) yazışmasına açıktır. [Yeni Soru Sorun] |
![]() |
![]() |
#1 |
|
![]() Meslektaşlarım merhabalar, adli yardım talepli olarak açmış olduğumuz mal rejiminin tasfiyesi davasında ziynet eşyaları ve ev eşyalarına ilişkin taleplerimizi de dilekçemizde belirtmiştik.
Mahkemece kurulan ara kararla öncelikle adli yardım talebimizin reddine karar verildi. İtirazımız da yine aynı şekilde rededdildi. Düzenlenen tensip zaptında ise; 1.230,80-TL harcı, 2.132,50-TL masrafı, altınlar için yatırılmayan eksik harcı ve ev eşyaları için yatırılmayan eksik harcı yatırmamız gerektiği ifade olunmuş. Bu durumda harç ve masraf için toplamda 3.363,30-TL yatıracağız fakat altınlar ve ev eşyaları için ne yapmamız gerekiyor nasıl hesap edip yatıracağız bilmiyorum. Yardımcı olabilen olursa çok sevinirim. İyi çalışmalar dilerim. |
![]() |
#2 |
|
![]() Meslektaşım merhabalar;
Öncelikle ev eşyaları mal rejimi alacağı içerisinde talep ediliyor diye biliyorum. Neden onun için ayrı bir dava, talep ve harç istendi? Altınlar için ise; ayrı bir harç yatırmanız gerekiyor. Bu da dava değerine göre değişir. Genelde belirsiz alacak olarak düşük miktarda açtığımızdan; maktu harç yatırıyoruz. Tüm bunları mahkeme kalemi ile görüşebilirsiniz. Hatta harçları falan uyap'a tanımlamalarını rica ederseniz, onun üzerinden yatırırsınız, böylelikle içiniz de rahat eder. |
![]() |
#3 | |||||||||||||||||||||||
|
![]()
Musa Bey merhabalar öncelikle çok teşekkür eder, iyi çalışmalar dilerim. Ev eşyaları konusunda inanın benim de bir fikrim yok. Kaleme sordum onlar da bilmiyor ne yatıracağımı ne yapacağımı ![]() Altınlar için de biz dava dilekçemizde harca esas değeri 500,00-TL olarak gösterdik fakat şu an mahkeme talebi doğrultusunda kalem kalem altınların ayar ve gramını belirteceğiz. Bu şekilde bir belirlemeden sonra davayı hala belirsiz alacak olarak açıp yine 500,00-TL üzerinden harç yatırabilir miyim acaba? Tüm bunları mahkeme kalemiyle de görüştüm fakat maalesef onlar da hiçbir şey bilmiyorlar. |
![]() |
#4 |
|
![]() Meslektaşım biraz karışmış;
1- Ben sizin yerinizde olsam; ev eşyalarının da mal rejimi alacağı talebinin içinde olduğunu belirtip, bu nedenle ayrıca harç yatırılmayacağını beyan eden bir dilekçe yazarım. 2- Ziynet alacağı davanız hale belirsiz alacak davasıdır. Mahkemenin kalem kalem ayar, cins ve gramını belirtmenizi istemesi standart ve doğru bir işlemdir. Bunu bildirseniz dahi; davanın türünün belirsiz alacak davası olması değişmez. Neticeten; 500 TL'lik değer için maktu harç yatıracaksınız |
![]() |
#5 | |||||||||||||||||||||||
|
![]()
Teşekkür ederim tekrardan Musa Bey, meslekte yeni olunca uygulamada bilmediğimiz şeyler olabiliyor. Beyan dilekçesi gönderip altın için de harcı yatıracağım dediğiniz şekilde. İyi çalışmalar dilerim sizlere de. |
![]() |
Şu anda Bu Konuyu Okuyan Ziyaretçiler : 1 (0 Site Üyesi ve 1 konuk) | |
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıt | Son Mesaj |
Altın alacağı ve dolar alacağı için icra takibi | avukatınbiri | Meslektaşların Soruları | 0 | 06-07-2023 11:20 |
Altın alacağı takas savunması. | drako | Meslektaşların Soruları | 0 | 07-06-2022 09:52 |
Altın borcunda faiz hesabı, icra inkar tazminatı hesaplama sorunu | juristbtl | Meslektaşların Soruları | 0 | 03-01-2012 22:06 |
mal paylaşımından kaynaklanan altın alacağı | avukathavva | Meslektaşların Soruları | 3 | 28-03-2011 13:18 |
altın davası- harç miktarı | miss_lawyer | Meslektaşların Soruları | 2 | 11-06-2008 10:01 |
Türk Hukuk Sitesi (1997 - 2016) © Sitenin Tüm Hakları Saklıdır. Kurallar, yararlanma şartları, site sözleşmesi ve çekinceler için buraya tıklayınız. Site içeriği izinsiz başka site ya da medyalarda yayınlanamaz. Türk Hukuk Sitesi, ağır çalışma şartları içinde büyük bir mesleki mücadele veren ve en zor koşullar altında dahi "Adalet" savaşından yılmayan Türk Hukukçuları ile Hukukun üstünlüğü ilkesine inanan tüm Hukukseverlere adanmıştır. Sitemiz ticari kaygılardan uzak, ücretsiz bir sitedir ve her meslekten hukukçular tarafından hazırlanmakta ve yönetilmektedir. |