![]() |
|
![]() |
|
Meslektaşların Soruları Hukukçu meslektaşların hukuki nitelikte sorularını birbirlerine yöneltecekleri mesleki yardımlaşma forumu. SADECE hukuk fakültesi mezunları ile hukuk profesyonellerinin (bilirkişi, icra müdürü vb.) yazışmasına açıktır. [Yeni Soru Sorun] |
![]() |
![]() |
#1 |
|
![]() Herkese selamlar,
Bilindiği üzere AYM manevi tazminat davalarında davalı lehine karşı vekalet ücretine hükmedilmesini Anayasa'ya aykırı buldu ve ilgili kanun hükmünü iptal etti. Fakat kararında iptalin aralık ayından itibaren geçerli olacağını da belirtti. Bu karar şimdiden etki göstermeye mi başlayacak yoksa hüküm iptal olup meclis yeni kanun yapınca mı? Eğer birincisi ise iptal için zaman belirtmenin anlamı nedir, eğer ikincisi ise vatandaşlara Anayasa'ya aykırılığı açıkça tespit edilmiş bir kanun hükmüne göre muamele edilmesi hukuka aykırı olmaz mı, zira kanunlar anayasaya aykırı olamaz, aykırı ise uygulanmaz. Bu durumda tazminat hakkı doğar diye düşünüyorum. Bir manevi tazminat davası açacağım ve şimdi mi açmalıyım yoksa beklemeli miyim diye kararsızlık içerisindeyim. Usule ilişkin kanunlar anında uygulanacağından davam yeni hükme kadar sürerse yeni hükümden faydalanma imkanım da olabilir. Bir ikinci sorum manevi tazminat davalarında miktarı nasıl belirlemeliyiz? BTM yaralama ve hürriyetten yoksun kılma için dava açacağım fakat miktar konusunda tahminde bulunamıyorum, karar da bu yüzden mutlu etti zaten. Şimdiden teşekkürler. |
![]() |
#2 |
|
![]() Merhabalar meslektaşım;
1- Karar maalesef belirtildiği üzere aralık ayından itibaren geçerli olacak. 2- Hukuki serzenişlerinizin hepsinde haklısınız. Ancak eldeki durum bu 3- Şimdi dava açsanız, aralık ayına kadar dava bitmez ve bu durumunda faydalanırsınız diye düşünüyorum ama bir de olmaz deriz olur ve erken de bitebilir. Ben olsam biraz daha beklerim. 4- Maalesef ülkemizde tazminat hukuku gelişmedi, gelişemedi. Olayın içeriğini tam bilmeden yorum yapmak doğru olmaz ancak 50.000 TL civarı tazminat verilir diye düşünüyorum |
![]() |
Şu anda Bu Konuyu Okuyan Ziyaretçiler : 1 (0 Site Üyesi ve 1 konuk) | |
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıt | Son Mesaj |
Baronun verdiği disiplin para cezası manevi tazminat davasında delil olur mu? | Av. Abdullah DENİZ | Meslektaşların Soruları | 1 | 14-01-2014 18:55 |
Manevi Tazminat Davasının Olay Tarihinden Uzunca Bir Zaman Sonra Açılmış Olması | Oğuz Saka | Meslektaşların Soruları | 1 | 11-11-2013 11:51 |
cenazenin aileden saklanması-suç olur mu-manevi tazminat | ilteriş | Meslektaşların Soruları | 3 | 30-04-2013 20:32 |
Türk Hukuk Sitesi (1997 - 2016) © Sitenin Tüm Hakları Saklıdır. Kurallar, yararlanma şartları, site sözleşmesi ve çekinceler için buraya tıklayınız. Site içeriği izinsiz başka site ya da medyalarda yayınlanamaz. Türk Hukuk Sitesi, ağır çalışma şartları içinde büyük bir mesleki mücadele veren ve en zor koşullar altında dahi "Adalet" savaşından yılmayan Türk Hukukçuları ile Hukukun üstünlüğü ilkesine inanan tüm Hukukseverlere adanmıştır. Sitemiz ticari kaygılardan uzak, ücretsiz bir sitedir ve her meslekten hukukçular tarafından hazırlanmakta ve yönetilmektedir. |