![]() |
|
![]() |
|
Meslektaşların Soruları Hukukçu meslektaşların hukuki nitelikte sorularını birbirlerine yöneltecekleri mesleki yardımlaşma forumu. SADECE hukuk fakültesi mezunları ile hukuk profesyonellerinin (bilirkişi, icra müdürü vb.) yazışmasına açıktır. [Yeni Soru Sorun] |
![]() |
![]() |
#1 |
|
![]() Merhabalar. Değerli fikirlerinizi ve varsa deneyiminizi öğrenmek dileğiyle sorum şu;
Taraflar arasında bir anlaşmalı boşanma gerçekleşiyor ve hükme esas tutulan protokolde, davalı adına kayıtlı … plakalı aracın … tarihinde M… K… adına tescil edileceği yazılmış. Bu MK aslında ortak çocuk ancak boşanma hükmü esnasında zaten 20 yaşında. Dava hükmü kesinleşiyor ancak davalı baba kızı adına tescil işlemini tarihi geçtiği halde yapmıyor. Davacı anne de der ki, kızım zaten aracı kullandığı için bu durumu umursamıyor ama boşandığım eşim her an icralık olabilir ve dolayısıyla araca haciz gelebilir vs. Ben kızımın adına tescil edilsin istiyorum. Ancak burada kız babayla arayı bozmamak için tescili dava etmek istemiyor. Sorum, protokolün tarafı olan davacı, protokolden kaynaklı olarak davalı eski eşini kızı adına aracın tesciline zorlayabilir mi? Eğer tescile zorlayabilirse bunun için aracın mülkiyetinin tespiti ve tescil davası mı açmalı yoksa başka bir dava türü var mıdır? Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim. |
![]() |
#2 |
|
![]() Meslektaşım merhabalar;
Aşağıdaki linkte de tartışıldığı üzere; protokolün tarafı boşanan eş olduğundan; davacı da boşanan eş olmalıdır, çocuk değil. Linkte kararda da; davacı boşanan eş, müşterek çocuk adına tescil talep etmiş ve bu şekilde hüküm kurulmuştur. https://www.turkhukuksitesi.com/showthread.php?t=81040 Ancak sizin durumunuz biraz farklı. Aşağıda bu konuya ilişkin bir makaleyi paylaşıyorum. Makalede hem eşin hem de üçüncü kişinin açabileceği söyleniyor. Fakat şunu göz ardı etmeyin, siz anne adına davayı açsanız bile; müşterek çocuk ben istemiyorum diye mahkemeye beyanda bulunursa ne yapacaksınız? Bu durumda hak tamamen sona erecektir. Karar sizin. https://dergipark.org.tr/tr/download...e-file/1230923 |
![]() |
Şu anda Bu Konuyu Okuyan Ziyaretçiler : 1 (0 Site Üyesi ve 1 konuk) | |
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıt | Son Mesaj |
Anlaşmalı boşanma protokolünde taşınmazın devri ibaresi mi tapu iptali ve tescili talebi mi gerekir? | vla | Meslektaşların Soruları | 24 | 16-10-2019 14:38 |
İmzasız Anlaşmalı Boşanma Protokolü ile Anlaşmalı Boşanma Davası Açmak | abuj | Meslektaşların Soruları | 6 | 31-07-2016 19:41 |
'Anlaşmalı Boşanma, Evin paylaşımı, tescili' | Konuk | Kadınlara Hukuki Destek Merkezi (KAHDEM) | 1 | 23-06-2013 16:30 |
Anlaşmalı boşanma protokolünde üçüncü kişi yararına hükümler - Yargıtay kararı | Av.Cengiz Aladağ | Meslektaşların Soruları | 5 | 29-09-2011 21:14 |
Türk Hukuk Sitesi (1997 - 2016) © Sitenin Tüm Hakları Saklıdır. Kurallar, yararlanma şartları, site sözleşmesi ve çekinceler için buraya tıklayınız. Site içeriği izinsiz başka site ya da medyalarda yayınlanamaz. Türk Hukuk Sitesi, ağır çalışma şartları içinde büyük bir mesleki mücadele veren ve en zor koşullar altında dahi "Adalet" savaşından yılmayan Türk Hukukçuları ile Hukukun üstünlüğü ilkesine inanan tüm Hukukseverlere adanmıştır. Sitemiz ticari kaygılardan uzak, ücretsiz bir sitedir ve her meslekten hukukçular tarafından hazırlanmakta ve yönetilmektedir. |