![]() |
|
![]() |
|
Meslektaşların Soruları Hukukçu meslektaşların hukuki nitelikte sorularını birbirlerine yöneltecekleri mesleki yardımlaşma forumu. SADECE hukuk fakültesi mezunları ile hukuk profesyonellerinin (bilirkişi, icra müdürü vb.) yazışmasına açıktır. [Yeni Soru Sorun] |
![]() |
![]() |
#1 |
|
![]() Ödünç veren, iade talebinde bulunup altı hafta bekledikten sonra takibe geçebileceğinden, bu süreye uyulmadan başlatılan takip usul ve yasaya uygun olmayacak, bu nedenle açılan itirazın iptali davası da reddedilecektir. Hal böyle iken, süreye uyulmadan başlatılan takip itiraz üzerine durunca nasıl bir yol izlenmeli? İtirazın iptali davası açılması halinde reddedileceğine göre; ödeme emrinin tebliğinden itibaren 6 hafta bekledikten sonra yeni bir takip mi yapılmalı? Bu halde mükerrerlik söz konusu olmaz mı? Mükerrerlik söz konusu olur ise ilk takip üzerinden nasıl bir yol izlenmeli? Bu tür bir dosya ile karşılaşan veya konu hakkında bilgi sahibi olan meslektaşlarımın görüşlerini rica ediyorum.
|
![]() |
#2 |
|
![]() Meslektaşım; "Asıl alacak haklarımız baki kalmak kaydıyla; takipten vazgeçiyoruz" şeklinde bir beyan, vazgeçme harcının ödenmesi ve takibin kapatılması. Akabinde bildirim, 6 hafta bekleme, icra takibi ve itiraz edilir ise itirazın iptali.
Bu halde; ne mükerrer takip ne 6 haftalık süre düşünmez, kafanız rahat bir şekilde davanızın özüne odaklanırsınız |
![]() |
#3 |
|
![]() Meslektaşım; ilk takip talebini iade talebine ilişkin süreye uymadan başlatmıştım, borca itiraz üzerine takip durmuştu. Bu şekilde ilk takip usulsüz olduğundan dolayı itirazın iptali davası açamayacağımdan, ilk takibin ödeme emrinin tebliği tarihinden itibaren (Yargıtay kararlarına göre usulsüz takipteki ödeme emri tebliği iade ihtarı olarak kabul edildiğinden) 6 hafta geçtikten sonra ikinci takibi yaptım. Bu seferde borca itiraz ile birlikte mükerrerlik itirazı yapıldı ve takip durdu. Bu aşamada ilk takipten vazgeçtim ve harcını yatırarak ilk dosyayı kapattırdım. Şimdi bu aşamada ikinci takipten dolayı itirazın iptali davası açar isem mükerrerlik itirazı sorun olur mu?
|
![]() |
#4 |
|
![]() Meslektaşım; vazgeçtiğiniz için artık o takip yok, dolayısıyla mükerrerlik itirazı da yok, mükerrerlik konusunda itirazın iptali davasında da sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyorum
|
![]() |
#5 |
|
![]() Ödeme emri tebliği ile 6 haftalık süre başlayacak süre dolduktan sonra ( borç miktarınca)alacak davası açılabilir. itirazın iptali açılamaz kanaatindeyim.
|
![]() |
Şu anda Bu Konuyu Okuyan Ziyaretçiler : 1 (0 Site Üyesi ve 1 konuk) | |
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıt | Son Mesaj |
Ecrimisil Talebine ilişkin İlamsız İcra Takibi | Av.İrayGKoray | Meslektaşların Soruları | 2 | 17-08-2020 09:41 |
Ara karar gereği yapılan nafaka borcuna ilişkin takibe itiraz,takibi durduru mu? | Av.Hatice Sarıbardak | Meslektaşların Soruları | 12 | 27-01-2012 12:52 |
Müdahalenin Meni-Ecrimisil talebine ilişkin problem. | guyar | Meslektaşların Soruları | 1 | 13-08-2011 12:58 |
İşe iade çağrısına uymayan işçi - boşta geçen süreye ilişkin tazminat | d012uk | Meslektaşların Soruları | 3 | 02-06-2011 09:03 |
Site aidatına ilişkin takibe itiraz | lethe | Meslektaşların Soruları | 6 | 31-08-2010 14:58 |
Türk Hukuk Sitesi (1997 - 2016) © Sitenin Tüm Hakları Saklıdır. Kurallar, yararlanma şartları, site sözleşmesi ve çekinceler için buraya tıklayınız. Site içeriği izinsiz başka site ya da medyalarda yayınlanamaz. Türk Hukuk Sitesi, ağır çalışma şartları içinde büyük bir mesleki mücadele veren ve en zor koşullar altında dahi "Adalet" savaşından yılmayan Türk Hukukçuları ile Hukukun üstünlüğü ilkesine inanan tüm Hukukseverlere adanmıştır. Sitemiz ticari kaygılardan uzak, ücretsiz bir sitedir ve her meslekten hukukçular tarafından hazırlanmakta ve yönetilmektedir. |