![]() |
|
![]() |
|
Meslektaşların Soruları Hukukçu meslektaşların hukuki nitelikte sorularını birbirlerine yöneltecekleri mesleki yardımlaşma forumu. SADECE hukuk fakültesi mezunları ile hukuk profesyonellerinin (bilirkişi, icra müdürü vb.) yazışmasına açıktır. [Yeni Soru Sorun] |
![]() |
![]() |
#1 |
|
![]() Değerli meslektaşlarım ve meslek büyüklerim öncelikle merhaba.
Müvekkil, bir nakliye şirketi ile çeyiz olarak almış olduğu tabak, kase, yemek, salata, fincan, tatlı takımı gibi eşyaların şehirlerarası nakliyesi için 25.000-TL bedel üzerinden anlaşıyor ve ödemeyi yapıyor. Ancak ilerleyen süreçte nakliye için anlaşılan şirketin tüm ürünleri bir kargo şirketine ilgili adrese teslimi için verildiğini ve bu ürünlerinin tamamının kırılmak suretiyle hasarlandığını veya kaybolduğunu öğreniyor. Hasara uğrayan ve kaybolan ürün bedelleri ile 25.000-TL olarak ödenen nakliye bedelinin sözleşmeye aykırılık hususu da göz önüne alınarak tüketici hakem heyetine başvuru yapacağım. Ancak yapacağım başvuruda ürün bedellerine ilişkin emin olamıyorum. Zira müvekkil bu çeyiz eşyalarını 3-4 yıllık zaman dilimi içerisinde parça parça almış olup aldığın ürünlerin bir çoğunun faturaları elinde bulunmuyor, elinde bulunan faturaların bedeli ise oldukça düşük kalıyor ancak tahmini zararın nakliye bedeli hariç 50.000-TL olduğu düşünülüyor. Bu hususta hakem heyetine yapacağım başvuruda zarar miktarı yönünden nasıl bir yön izlemem gerekiyor yardımlarınızı rica ediyorum. Aklıma gelen bir diğer husus ise tüketici hakem heyeti başvurumda ilgili nakliye anlaşması yapılan şirkete ürün bedellerini belirleyemiyor olmam sebebiyle ürünlerin ve ödenen nakliye bedelinin aynen iadesi talebinde bulunabilir miyim ? Yardımlarınız için teşekkür ederim. İyi çalışmalar dilerim. |
![]() |
#2 |
|
![]() Meslektaşım merhabalar;
Aynen iade hususu icra aşamasında da sıkıntı oluşturuyor. Tüketici hakem heyetleri de fatura konusunda takıntılı, illa fatura yada belge istiyorlar Delil tespiti yaptırmayı düşündünüz mü ? Hem zarar gören eşyalar hem de bedelleri tespit edilmiş olur. Üstelik Tüketici hakem heyetinin belge konusundaki ısrarında da kurtulmuş olursunuz. Diye düşünüyorum |
![]() |
#3 | |||||||||||||||||||||||
|
![]()
Mevcut durumda delil tespitinde bulunma şansım yok maalesef meslektaşım. Belirleyeceğim tahmini değer üzerinden ilamsız icra takibi yapıp takibe gelecek itirazın iptali için dava yoluna gidip durumu tanık beyanları ve sair deliller ile ortaya koyup bilirkişi raporu ile zararın tespitini talep etmeyi düşünüyorum. Bu konuda fikriniz nedir ? |
![]() |
#4 |
|
![]() İtirazın iptalini kısmi dava olarak açmanızı öneriyorum meslektaşım. İleride ispatlayamayıp, vazgeçme durumu olabilir, vekalet ücreti canınızı yakmasın
|
![]() |
Şu anda Bu Konuyu Okuyan Ziyaretçiler : 1 (0 Site Üyesi ve 1 konuk) | |
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıt | Son Mesaj |
Tüketici hakem heyeti bedel iadesi | Hüdanur | Meslektaşların Soruları | 1 | 28-12-2021 09:57 |
Tüketici Hakem Heyeti Kararının İcrasında Husumet Sorunu | av.kessaf | Meslektaşların Soruları | 1 | 15-06-2020 08:56 |
Tüketici hakem heyeti başvurusu hakkinda | Av.İlkim | Meslektaşların Soruları | 6 | 17-02-2015 01:16 |
tüketici hakem heyeti kararlarının icrası ve yetki sorunu | Yasemin Bozkurt | Meslektaşların Soruları | 6 | 08-11-2010 17:16 |
Türk Hukuk Sitesi (1997 - 2016) © Sitenin Tüm Hakları Saklıdır. Kurallar, yararlanma şartları, site sözleşmesi ve çekinceler için buraya tıklayınız. Site içeriği izinsiz başka site ya da medyalarda yayınlanamaz. Türk Hukuk Sitesi, ağır çalışma şartları içinde büyük bir mesleki mücadele veren ve en zor koşullar altında dahi "Adalet" savaşından yılmayan Türk Hukukçuları ile Hukukun üstünlüğü ilkesine inanan tüm Hukukseverlere adanmıştır. Sitemiz ticari kaygılardan uzak, ücretsiz bir sitedir ve her meslekten hukukçular tarafından hazırlanmakta ve yönetilmektedir. |