![]() |
|
![]() |
|
Meslektaşların Soruları Hukukçu meslektaşların hukuki nitelikte sorularını birbirlerine yöneltecekleri mesleki yardımlaşma forumu. SADECE hukuk fakültesi mezunları ile hukuk profesyonellerinin (bilirkişi, icra müdürü vb.) yazışmasına açıktır. [Yeni Soru Sorun] |
![]() |
![]() |
#1 |
|
![]() Meslektaşlarım herkese kolay gelsin, müvekkilin elinde bir bono var fakat işbu bono kanuni geçerlilik şartlarını taşımıyor. Düzenleme tarihi yazılmamış, keşidecinin TC kimlik numarası yanlış yazılmış vs. Bononun arka yüzünde ise teslim edilen her ürünün bonoda yazılı bakiye bedelden düşeceği; toplamda 10 adet ürünün teslimi neticesinde borcun sona ereceği yazılmış. Meslekte yeni olduğum için ne şekilde hareket etmem gerektiğine ve elimizdeki bu belgenin alacağı ispat noktasında işe yarayıp yaramayacağına karar veremedim. Kambiyo senedinin geçerlilik koşullarını taşımadığı için kambiyo senetlerine bağlı haciz yoluna başvuramayacağımı düşünüyorum. Fakat bu belgeye teminat senedi diyebilir miyiz ya da elimizdeki yazılı belgeye dayanarak alacak davası yahut ilamsız icra takibi başlatmamız mümkün müdür? Kaş yapayım derken göz çıkartıp müvekkili mali yükümlülük altına da sokmak istemiyorum. Yardımcı olabilirseniz sevinirim, iyi çalışmalar.
|
![]() |
#2 |
|
![]() Merhaba meslektaşım;
Anlatımınıza göre elinizdeki belge "kayıtsız şartsız bir borç ikrarını" içermiyor, bu nedenle kambiyo senedi vasfına haiz değil diye düşünüyorum. Ancak en nihayetinde bu yazılı bir belgedir, aradaki borç ilişkisini ortaya koymaktadır. Bununla her zaman ilamsız icra takibi yapabilirsiniz. Bu kertede; elinizde bu belgeyi destekleyecek başkaca bir delil var ise (örneğin; mail, mesaj, sözleşme, tacir ise defterler vs) itiraz halinde itirazın iptalinde de eliniz güçlü olacaktır. Diye düşünüyorum. Türk Hukuk Sitesi içerisinde arama yapar iseniz; benzer konuların ve özellikle kambiyo senedine haiz olmayan yada yitiren bono ile alacak davası şeklinde birçok hususun tartışıldığını göreceksiniz. Aşağıya bir örnek bırakıyorum https://www.turkhukuksitesi.com/showthread.php?t=44627 |
![]() |
#3 | |||||||||||||||||||||||
|
![]()
Meslektaşım çok teşekkür ediyorum kıymetli cevabınız için. İyi çalışmalar dilerim. |
![]() |
#4 | |||||||||||||||||||||||
|
![]()
Rica ederim meslektaşım. Diğer meslektaşların da faydalanması için sonucu buradan da paylaşmanızı rica ediyorum. İyi çalışmalar |
![]() |
Şu anda Bu Konuyu Okuyan Ziyaretçiler : 1 (0 Site Üyesi ve 1 konuk) | |
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıt | Son Mesaj |
Teminat senedinin bono vasfı yoksa teminat senedi ne işe yarar? | artemis87 | Meslektaşların Soruları | 4 | 09-08-2017 14:28 |
Teminat Senedinin Cirosu | Koray Ö. | Meslektaşların Soruları | 0 | 24-03-2015 12:16 |
teminat senedinin tahsili | avukathavva | Meslektaşların Soruları | 7 | 03-03-2014 15:57 |
teminat senedinin icraya konulması | av.hdirsek | Meslektaşların Soruları | 2 | 04-12-2012 13:07 |
Teminat Senedinin İspatı | Avsibel | Meslektaşların Soruları | 2 | 16-12-2010 16:45 |
Türk Hukuk Sitesi (1997 - 2016) © Sitenin Tüm Hakları Saklıdır. Kurallar, yararlanma şartları, site sözleşmesi ve çekinceler için buraya tıklayınız. Site içeriği izinsiz başka site ya da medyalarda yayınlanamaz. Türk Hukuk Sitesi, ağır çalışma şartları içinde büyük bir mesleki mücadele veren ve en zor koşullar altında dahi "Adalet" savaşından yılmayan Türk Hukukçuları ile Hukukun üstünlüğü ilkesine inanan tüm Hukukseverlere adanmıştır. Sitemiz ticari kaygılardan uzak, ücretsiz bir sitedir ve her meslekten hukukçular tarafından hazırlanmakta ve yönetilmektedir. |