![]() |
|
![]() |
|
Meslektaşların Soruları Hukukçu meslektaşların hukuki nitelikte sorularını birbirlerine yöneltecekleri mesleki yardımlaşma forumu. SADECE hukuk fakültesi mezunları ile hukuk profesyonellerinin (bilirkişi, icra müdürü vb.) yazışmasına açıktır. [Yeni Soru Sorun] |
![]() |
![]() |
#1 |
|
![]() Merhaba meslektaşlarım, cinsel suçlarla alakalı bir hususu sormak istiyorum.
Ssç ve mağdur 16 yaşında. TCK 103/2 yani çocuğun nitelikli cinsel istismarından iddianame düzenlenmiş. 103. Maddenin ilk fıkrasının b bendinde cinsel istismar deyimi açıklanmıştır: "Diğer çocuklara karşı sadece cebir, tehdit, hile veya iradeyi etkileyen başka bir nedene dayalı olarak gerçekleştirilen cinsel davranışlar" şeklinde. Olayımızdaki iddia oral seks. Ssç böyle bir olayın kesinlikle olmadığını savunuyor. Mağdur ise rızam olmadan böyle bir olay gerçekleşti diye şikayetçi. Ancak mağdurun beyanını okuduğumda olayda 103/1-b'de sayılan cebir, tehdit, hile veya iradeyi etkileyen başka bir neden yok. E durum böyle olunca 103/1-b de açıklanan tanıma uymuyor. Tanıma uymayınca da 103/2den cezalandırılamaz diye düşünüyorum. Böyle olunca aklıma TCK 104 geliyor "reşit olmayanla cinsel ilişki". Bu madde için ise oral seks cinsel ilişki sayılmıyor. Bu durumda ssç beraat mi etmeli? Fikirlerinizi çok merak ediyorum. |
![]() |
#2 |
|
![]() Merhabalar meslektaşım;
Oral ilişki; hem cebir tehdit hile olmadan hem de rızası dışında nasıl gerçekleşmiş ? Mağdurun beyanı ne yönde ? Sizin tanımlamalarınız doğru; ancak atladığınız husus mağdurun rızası var ise yapılan yorumlar bunlar. Zaten en nihayetinde; oral ilişkinin mağdurun rızası yada irade fesadı halleri dışında gerçekleşme ihtimali yok. |
![]() |
#3 | |||||||||||||||||||||||
|
![]()
Mağdur olayı anlatmış ve beyanının sonunda da "rızam ve isteğim yoktu" demiş. Ancak beyanında olay anında "rıza göstermediğine, direndiğine, kaçmaya çalıştığına veya karşı koyduğuna dair bir durum" anlatmamış. Ssç'nin bunu kendisine zorla, tehditle veya cebirle yaptırdığına dair bir anlatımı yok...(Zaten ssç de beyanında böyle bir olayın gerçekleşmediğini, kendisine bir sebepten dolayı iftira atıldığını belirtiyor.) Dosyanın içeriği ile ilgili çok açıklayıcı yazmadım kusura bakmayın. |
![]() |
#4 | |||||||||||||||||||||||
|
![]()
Meslektaşım bu bilgilerle yorum yapabilmek mümkün değil maalesef. |
![]() |
Şu anda Bu Konuyu Okuyan Ziyaretçiler : 1 (0 Site Üyesi ve 1 konuk) | |
|
Türk Hukuk Sitesi (1997 - 2016) © Sitenin Tüm Hakları Saklıdır. Kurallar, yararlanma şartları, site sözleşmesi ve çekinceler için buraya tıklayınız. Site içeriği izinsiz başka site ya da medyalarda yayınlanamaz. Türk Hukuk Sitesi, ağır çalışma şartları içinde büyük bir mesleki mücadele veren ve en zor koşullar altında dahi "Adalet" savaşından yılmayan Türk Hukukçuları ile Hukukun üstünlüğü ilkesine inanan tüm Hukukseverlere adanmıştır. Sitemiz ticari kaygılardan uzak, ücretsiz bir sitedir ve her meslekten hukukçular tarafından hazırlanmakta ve yönetilmektedir. |