Ana Sayfa
Kavram Arama : THS Google   |   Forum İçi Arama  

Üye İsmi
Şifre

Meslektaşların Soruları Hukukçu meslektaşların hukuki nitelikte sorularını birbirlerine yöneltecekleri mesleki yardımlaşma forumu. SADECE hukuk fakültesi mezunları ile hukuk profesyonellerinin (bilirkişi, icra müdürü vb.) yazışmasına açıktır. [Yeni Soru Sorun]

Açık ceza evinden firar eden kişi teslim olursa tekrar açık ceza evine alınır mı?

Yanıt
Konuyu Değerlendirin Konu İçinde Arama Konu Araçları  
Old 26-02-2025, 09:39   #1
avrkarahan

Varsayılan Açık ceza evinden firar eden kişi teslim olursa tekrar açık ceza evine alınır mı?

Müvekkil 2 ay önce açık ceza evinden firar etti. İşlediği suçların bir çoğunun suç tarihi 31/07/2023'ten önce adalet bakanlığının açıklaması sonrası infaz indiriminden yararlanmak için teslim olmayı düşünüyor bu noktada teslim olursa infaz indiriminden faydalanabilir mi yoksa direkt kalan cezasını kapalı ceza evinde mi geçirir ? teşekkürler
Old 26-02-2025, 10:09   #2
Av. Musa TAÇYILDIZ

Meslektaşım merhabalar;

Yasa daha çıkmadı biliyorsunuz, çıkmadan bir şey diyebilmek mümkün değil. Meclise 5 yıl denetimli serbestlik teklifi sunulup, ertesi gün mecliste 3 yıl denetimli serbestlik ve 1/2 koşullu salıverme çıkmıştı. Yani yasanın nasıl geçeceği de önemli.

Konuşmalara bakar isek; adalet bakanı eşitlik ve suç tarihi vurgusu yapıyor, ancak adalet bakanlığı sitesinde yayınlanan açıklamada; 31/07/2023 tarihi itibariyle hükümlü olma gibi bir anlam da çıkıyor.

Adalet bakanlığı 4/4 denilen yani ikinci tekerrür için de; infazın 3/4 olacağına ve denetimli serbestlikten faydalanacağına dair 2 yıl kadar önce açıklama yayınlamış, konu meclise taşınmış ve fakat bir türlü yasalaşmamış, sonra bir kısım haberler ve toplumsal olaylar nedeniyle konu sümen altı edilmişti. Bu nedenle; Adalet Bakanı biraz da çekingen bir tavırla sürekli " konu meclisimizin takdirinde, meclisten geçerse, milletvekillerimiz uygun görürse" vb ifadeler kullanıyor. Bu yüzden çok güvenemiyorum ve fakat ok yaydan çıktığı için ilgili düzenlemenin meclisten geçeceğini düşünüyorum. Kusura bakmayın içimi dökmüş oldum biraz.

Neticeten sorunuza dönecek olur isek; Adalet Bakanının bahsetmiş olduğu gibi 31/07/2023 tarihinden önce işlenen suçlar için denetimli serbestlik kararı çıkarılır ise, müvekkiliniz firar olsa dahi bundan faydalanacaktır ve faydalanmalıdır diye düşünüyorum. Zira; daha önce bu yönde yapılmış bir ayrım hiçbir zaman olmadı, önceki denetimli serbestlik düzenlemelerinde de firar eden birçok şahıs teslim oldu ve düzenlemeden faydalandı.
Yanıt

Şu anda Bu Konuyu Okuyan Ziyaretçiler : 1 (0 Site Üyesi ve 1 konuk)

Forum Listesi