Ana Sayfa
Kavram Arama : THS Google   |   Forum İçi Arama  

Üye İsmi
Şifre

Meslektaşların Soruları Hukukçu meslektaşların hukuki nitelikte sorularını birbirlerine yöneltecekleri mesleki yardımlaşma forumu. SADECE hukuk fakültesi mezunları ile hukuk profesyonellerinin (bilirkişi, icra müdürü vb.) yazışmasına açıktır. [Yeni Soru Sorun]

Boşanma Davası Islah

Yanıt
Konuyu Değerlendirin Konu İçinde Arama Konu Araçları  
Old 19-01-2025, 20:16   #1
Av. F.D.

Varsayılan Boşanma Davası Islah

Merhaba, müvekkil arzuhalciye dilekçe yazdırarak boşanma davası açmış, açıklamalar kısmında yalnızca birkaç cümle evlilikteki problemlere ilişkin vakıa anlatımı var, netice ve talep ise aynen “ çocuklarıma ve bana toplamda 30 bin nafaka çocukların velayetinin tarafıma verilmesi, davalı üzerine kayıtlı tapuların ve araçların yüzde ellisinin tarafıma verilmesine, 12 adet 22 ayar bileziğin tarafıma verilmesine “ şeklinde, ( hakim tensibi yalnızca boşanma davası olarak kurmuş, tefrik yok ve ön inceleme duruşma günü verilmiş, dava dilekçesini ıslah ettim boşanma ve ferilerine ilişkin talepte bulundum, mal paylaşım ve ziynet için ayrı dava açmayı düşünmüştüm ancak davalı vekili cevap dilekçesinde yaptığım bu ıslahla mal paylaşım ve ziynet taleplerimden feragat ettiği iddia ediyor, dava dilekçesini bahsettiğim şekilde ıslah etmem mal paylaşım ve ziynet açısından feragat niteliği taşır mı ?
Old 23-01-2025, 13:33   #2
Av. Erdem Akçay

Meslektaşım, mevcutta 3 ayrı dava var: boşanma, mal rejiminin tasfiyesi ve ziynet alacağı. Siz boşanma davasını ıslah etmişsiniz. Sorun yok.

Diğer 2 dava ayrılmalı ve ilk dilekçeye göre devam edilmelidir.

Eğer hakimin davayı aydınlatma ödevi ya da ıslah ile bu davalar kurtarılamayacak gibiyse, süre verildiğinde harç yatırılmaz(dava açılırken yatırılmamıştır büyük ihtimalle) ve davaların açılmamış sayılmasına karar verilmesi sağlanır. Sonra yeni davalar açılır.

Feragat şekle bağlanmış bir kurum. Zımni feragat olmaz.

Ziynet alacağı boşanmadan bağımsız bir davadır. Davanın ayrılması ile boşanma davası beklenmeden sonuçlanması sağlanabilir.

Aylık 30 bin TL nafakayı arzuhalcinin ödemesine karar verilse, adalet yerini bulur
Old 24-01-2025, 15:32   #3
Av. F.D.

Alıntı:
Yazan Av. Erdem Akçay
Meslektaşım, mevcutta 3 ayrı dava var: boşanma, mal rejiminin tasfiyesi ve ziynet alacağı. Siz boşanma davasını ıslah etmişsiniz. Sorun yok.

Diğer 2 dava ayrılmalı ve ilk dilekçeye göre devam edilmelidir.

Eğer hakimin davayı aydınlatma ödevi ya da ıslah ile bu davalar kurtarılamayacak gibiyse, süre verildiğinde harç yatırılmaz(dava açılırken yatırılmamıştır büyük ihtimalle) ve davaların açılmamış sayılmasına karar verilmesi sağlanır. Sonra yeni davalar açılır.

Feragat şekle bağlanmış bir kurum. Zımni feragat olmaz.

Ziynet alacağı boşanmadan bağımsız bir davadır. Davanın ayrılması ile boşanma davası beklenmeden sonuçlanması sağlanabilir.

Aylık 30 bin TL nafakayı arzuhalcinin ödemesine karar verilse, adalet yerini bulur
meslektaşım öncelikle çok teşekkür ederim, harç yatırılmamış, açıklamalar kısmında anlatım dahi yok, hakim de tefrik harçlandırma veya talebi açıklama için süre vermemiş tabiri caizce talepler yokmuşcasına tensip kurmuş ben de kendimce böyle bir çözüm buldum.
Yanıt

Şu anda Bu Konuyu Okuyan Ziyaretçiler : 1 (0 Site Üyesi ve 1 konuk)

Forum Listesi