![]() |
|
![]() |
|
Meslektaşların Soruları Hukukçu meslektaşların hukuki nitelikte sorularını birbirlerine yöneltecekleri mesleki yardımlaşma forumu. SADECE hukuk fakültesi mezunları ile hukuk profesyonellerinin (bilirkişi, icra müdürü vb.) yazışmasına açıktır. [Yeni Soru Sorun] |
![]() |
![]() |
#1 |
|
![]() Merhabalar
10 yıl önce almış olduğum bir cmk dosyası ancak Yargıtay'dan geri döndü. Lakin bu süre zarfında ben serbest avukatlığı bıraktım, bir şirkette çalışmaktayım. Bozma ile geri dönen dosya yeniden görülmüş. 10 yıl öncesinde mağdur sıfatında olan küçüğün vekili halen ben görülmekteyim. Suçun konusu çocuğun kaçırılması ve cinsel istismarı. O dönem küçük olan mağdur şu an 26 yaşında ve duruşmada sanıktan şikayeçi olmadığını, o dönemdeki beyanının yalan olduğunu duruşmada söylemiştir. sanık beraat etmiş. davaya katılan kurum vekilinin de dosyayı temyiz etmediğini görüyorum. Sorum şu ki, ben kararı sizce temyiz etmeli miyim? Dosyadaki mağdur şu an reşit çok net bir beyanı var konu ile ilgili ama bir yandan da vekil olarak sorumluluğum halen devam ediyor. Dosyayı temyiz edeceğim lakin yine bir 10 yıl sürerse mağdur şikayetçi olmamasına rağmen belki de gerçekten masum bir insanı sürüncemede bırakacağım. Gerçekten kafam çok karıştı. Kıymetli yardımlarınıza talibim. şimdiden teşekkürler |
![]() |
#2 |
|
![]() Böyle durumlarda ulaşabiliyorsanız mağdurun kanun yoluna başvurmak istemediğine ilişkin yazılı imzalı beyanını almanız iyi olur. Ulaşamıyorsanız veya beyan vermekten kaçınıyorsa sorumluluğunuz gereği kanun yolu başvurusunda bulunduğunuzu belirterek kanun yolu başvurusunda bulunabilirsiniz.
Bu arada mesajınızın başı sonradan dikkatimi çekti. Eğer şirkette bordrolu olarak yani işverene bağlı çalışıyorsanız bunu belirterek CMK görevinizden çekilmeniz mümkündür. Böyle bir durumda gerekirse yeni bir avukat atanacaktır. |
![]() |
Şu anda Bu Konuyu Okuyan Ziyaretçiler : 1 (0 Site Üyesi ve 1 konuk) | |
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıt | Son Mesaj |
Mağdurun Şikayetten Vazgeçmesi durumunda Baro tarafından görevlendirilen CMK vekilinin durumu | justicewarior | Meslektaşların Soruları | 21 | 16-09-2016 16:12 |
yaşı küçük mağdurun şikayetçi olması ama velisinin şikayetten vazgeçmesi halinde cmk tarafından atanan vekil ne yapmalıdır? | SARIKAHYA | Meslektaşların Soruları | 6 | 25-04-2014 12:17 |
trafik kazasında ölen küçüğün asli kusurlu olması ve tazminat hakkı | irem | Meslektaşların Soruları | 2 | 05-07-2013 10:54 |
Tedbir nafakasının iadesi , küçüğün rüşt olması | Av. İlhan SALBAŞ | Meslektaşların Soruları | 0 | 01-12-2009 17:24 |
Eşin şikayetten vazgeçmesi ,ceza davasının devam etmesi | Av.Habibe YILMAZ KAYAR | Kadınlara Hukuki Destek Merkezi (KAHDEM) | 2 | 21-11-2009 00:06 |
Türk Hukuk Sitesi (1997 - 2016) © Sitenin Tüm Hakları Saklıdır. Kurallar, yararlanma şartları, site sözleşmesi ve çekinceler için buraya tıklayınız. Site içeriği izinsiz başka site ya da medyalarda yayınlanamaz. Türk Hukuk Sitesi, ağır çalışma şartları içinde büyük bir mesleki mücadele veren ve en zor koşullar altında dahi "Adalet" savaşından yılmayan Türk Hukukçuları ile Hukukun üstünlüğü ilkesine inanan tüm Hukukseverlere adanmıştır. Sitemiz ticari kaygılardan uzak, ücretsiz bir sitedir ve her meslekten hukukçular tarafından hazırlanmakta ve yönetilmektedir. |