![]() |
|
![]() |
|
Meslektaşların Soruları Hukukçu meslektaşların hukuki nitelikte sorularını birbirlerine yöneltecekleri mesleki yardımlaşma forumu. SADECE hukuk fakültesi mezunları ile hukuk profesyonellerinin (bilirkişi, icra müdürü vb.) yazışmasına açıktır. [Yeni Soru Sorun] |
![]() |
![]() |
#1 |
|
![]() Merhabalar meslektaşlarım,
2018 düzenleme ve vade tarihli tahrif edilmiş bir senet 2021 yılında icrada haciz yoluyla tahsil ediliyor. Borçlu suç duyurusunda bulunuyor ve yapılan yargılama sonucunda senette 5 rakamının önüne 1 eklenerek senedin tutarın 10.000 tl artırılması şeklinde tahrifat yapıldığı tespit ediliyor. Ve senedi icraya koyan ve tahsil eden alacaklı evrakta sahtecilik suçundan mahkum ediliyor. Müvekkilin haksız fiil -aynı zamanda suç- olan fiili nedeniyle uğradığı maddi-manevi zararın tazmini için açılacak dava asliye hukukta açılır diye düşündüm. Zira hem ticari iş değil hem de senedin senet vasfı artık zamanaşımı itibari ile kalmadı diye düşündüm. ancak bundan da emin değilim. Asliye hukukta açılacak olduğunda UYAP üzerinden dava açarken arabuluculuk zorunlu diyor ama şahsa karşı olduğu için zorunlu değil diye düşünüyorum. Bu şekilde zorunlu arabuluculuk yapmadan asliye hukukta dava açsam sıkıntı yaşar mıyım ? |
![]() |
#2 |
|
![]() Meslektaşım;
Bence sizin davanız artık haksız fiilden kaynaklı bir alacak davası, bu nedenle de Asliye Hukuk Mahkemesi görevli diye düşünüyorum. Ancak; görevsizlik kararı verilse dahi; arabuluculuk sürecini görevsizlik kararından sonra işletseniz ve tamamlasanız dahi mahkemeler kabul ediyor. Bu nedenle tereddüt yaşamayın bence |
![]() |
#3 |
|
![]() Meslektaşım;
Bence sizin davanız artık haksız fiilden kaynaklı bir alacak davası, bu nedenle de Asliye Hukuk Mahkemesi görevli diye düşünüyorum. Ancak; görevsizlik kararı verilse dahi; arabuluculuk sürecini görevsizlik kararından sonra işletseniz ve tamamlasanız dahi mahkemeler kabul ediyor. Bu nedenle tereddüt yaşamayın bence |
![]() |
#4 |
|
![]() Çok teşekkür ederim meslektaşım, peki belirsiz alacak olarak açsam sıkıntı yaşar mıyım ? Zira senet 5 bin tl olarak geçerli olacak, icra takibi 5.000,00 tl ve ferileri şeklinde tahsil edilmeliydi. Aradaki farkı maddi zarar olarak hükmedecek diye düşünüyorum. Belirsiz açabilir miyim bunda da kararsızım. Belirsiz açmak istiyorum çünkü olay 2021 olduğundan faizi kaybetmek istemiyorum. Şimdiden teşekkürler.
|
![]() |
Şu anda Bu Konuyu Okuyan Ziyaretçiler : 1 (0 Site Üyesi ve 1 konuk) | |
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıt | Son Mesaj |
Trafik kazasından kaynaklı maddi manevi tazminat arabuluculuk şartı | Monete | Meslektaşların Soruları | 6 | 01-02-2023 14:40 |
Komşuluk Hukukundan Kaynaklanan Tazminat Davası ve Haksız İhtiyati Tedbir Nedeniyle Açılacak Tazminat Davasında Arabuluculuk Şartı Değerlendirmesi | Av. Gamze USTA | Meslektaşların Soruları | 5 | 15-10-2019 18:23 |
Haksız fiilden kaynaklanan tazminat davası | Av. İbrahim Şen | Meslektaşların Soruları | 2 | 21-04-2016 15:07 |
Haksız fiilden kaynaklanan maddi-manevi tazminat | over | Meslektaşların Soruları | 0 | 25-11-2014 20:47 |
haksız fiilden kaynaklanan maddi ve manevi tazminat | yeditepelişehir | Meslektaşların Soruları | 3 | 14-01-2011 16:14 |
Türk Hukuk Sitesi (1997 - 2016) © Sitenin Tüm Hakları Saklıdır. Kurallar, yararlanma şartları, site sözleşmesi ve çekinceler için buraya tıklayınız. Site içeriği izinsiz başka site ya da medyalarda yayınlanamaz. Türk Hukuk Sitesi, ağır çalışma şartları içinde büyük bir mesleki mücadele veren ve en zor koşullar altında dahi "Adalet" savaşından yılmayan Türk Hukukçuları ile Hukukun üstünlüğü ilkesine inanan tüm Hukukseverlere adanmıştır. Sitemiz ticari kaygılardan uzak, ücretsiz bir sitedir ve her meslekten hukukçular tarafından hazırlanmakta ve yönetilmektedir. |