![]() |
|
![]() |
|
Meslektaşların Soruları Hukukçu meslektaşların hukuki nitelikte sorularını birbirlerine yöneltecekleri mesleki yardımlaşma forumu. SADECE hukuk fakültesi mezunları ile hukuk profesyonellerinin (bilirkişi, icra müdürü vb.) yazışmasına açıktır. [Yeni Soru Sorun] |
![]() |
![]() |
#1 |
|
![]() Sayın meslektaşlar, vekili olduğum kurumun bila bedel, 10 yıl süreli kiracı olarak yer aldığı bir kira sözleşmesi mevcut. Kurum ilgili yeri ( henüz 9 aydır kiracı olarak bulunuyoruz) tahliye etmek ve kira sözleşmesini sonlandırmak istiyor. Kiraya veren ile de fesih konusunda sözlü olarak anlaşıldı. Hatta ilgili yerde şu an başka bir kiracı ile anlaşıldığını biliyoruz. Kiraya veren kişi şehir dışında. Benim kurum adına nasıl bir bildirimde bulunmam gerek acaba ileride bir sorumluluk doğmaması için? iyi çalışmalar dilerim.
|
![]() |
#2 |
|
![]() Meslektaşım; bu konu bir davaya taşınsa, örneğin " kiraya veren kendisinden habersiz mecurun tahliye edildiğini, kira bedelini ve zararlarının tazminini" talep etse, ispat yükü sözleşmenin feshedildiğini ileri sürecek olan kurumunuzda olacaktır. Bu yüzden mutlaka kiraya verenin elinde bir yazılı evrak alınması gerektiği kanaatindeyim
|
![]() |
#3 |
|
![]() O zaman meslektaşım ben bir tahliye tutanağı metni yazsam ve bunu kiraya verene postalasam o da imzalayıp bana tekrar gönderse en iyi yolun bu mu olacağını düşünürsünüz? veyahutta ne önerirsiniz? teşekkür ederim
|
![]() |
#4 |
|
![]() Bu sefer de imza inkarı gündeme gelebilir. Bence en mantıklısı noter. Ancak kurumunuz bu masrafı kabul etmezse; kiralayan imzalayıp hem pdf olarak mail atar hem de kargo ile gönderir.
|
![]() |
#5 |
|
![]() üstadım, yeni bir kira sözleşmesi yapmış olması ve fiilen orayı bizden başka birinin kullanıyor olmasının nasıl bir etkisi olur acaba?
|
![]() |
#6 |
|
![]() Kullanımınız bila bedelse kiracılık ilişkisi yoktur. Kira sözleşmesinin unsurlarından biri kiracının bir bedel ödemesidir. (BK 299). Bu bedel her zaman para olmak zorunda değildir, taşınmazın bakımlarının yapılması, karşı tarafa bir hizmet sözleşmesiyle hizmet edilmesi gibi durumlarda da kira ilişkisi vardır ama yararlanma karşılığı hiçbir bedel ödenmiyorsa, ilişki zaten baştan kira değildir. Bu durumda ilişkinin Ödünç sözleşmesi olduğu değerlendirilebilir (BK. 379)
Ancak sırf fikir jimnastiği için hukuki ilişkiyi "kira" olarak nitelendirecek olursak, o zaman da ben iki tarafın kendi arasında bir tutanak tutmasını öneririm. "Sözleşme X tarihinde fesh edilmiş, anahtar kiralayana verilmiş, her iki tarafın da birbirinden alacağı kalmamıştır, taraflar birbirlerini ibra eder" gibi bir tutanak sorunu çözer bence. Anahtar teslim sırasında zaten bir araya gelmek durumundasınız, o zaman imzalayabilirsiniz. |
![]() |
Şu anda Bu Konuyu Okuyan Ziyaretçiler : 1 (0 Site Üyesi ve 1 konuk) | |
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıt | Son Mesaj |
10 yıldan uzun Kira Sözleşmesi Fesih Bildirimi Sonrası Yenileme | avpek | Meslektaşların Soruları | 4 | 05-12-2023 20:17 |
Belirsiz süreli kira sözleşmesinde fesih bildirimi | syavuz | Meslektaşların Soruları | 2 | 27-11-2015 17:36 |
Fesih Bildirimi | Av.Güler Şahin | Meslektaşların Soruları | 0 | 26-12-2011 11:02 |
Fesih bildirimi | Av. Hulusi Metin | Yazdıklarımız - Yazdıklarınız. | 1 | 21-01-2010 07:08 |
Fesih Bildirimi Şart Mı? | nicelik | Hukuk Soruları Arşivi | 3 | 02-03-2002 23:48 |
Türk Hukuk Sitesi (1997 - 2016) © Sitenin Tüm Hakları Saklıdır. Kurallar, yararlanma şartları, site sözleşmesi ve çekinceler için buraya tıklayınız. Site içeriği izinsiz başka site ya da medyalarda yayınlanamaz. Türk Hukuk Sitesi, ağır çalışma şartları içinde büyük bir mesleki mücadele veren ve en zor koşullar altında dahi "Adalet" savaşından yılmayan Türk Hukukçuları ile Hukukun üstünlüğü ilkesine inanan tüm Hukukseverlere adanmıştır. Sitemiz ticari kaygılardan uzak, ücretsiz bir sitedir ve her meslekten hukukçular tarafından hazırlanmakta ve yönetilmektedir. |