![]() |
|
![]() |
|
Meslektaşların Soruları Hukukçu meslektaşların hukuki nitelikte sorularını birbirlerine yöneltecekleri mesleki yardımlaşma forumu. SADECE hukuk fakültesi mezunları ile hukuk profesyonellerinin (bilirkişi, icra müdürü vb.) yazışmasına açıktır. [Yeni Soru Sorun] |
![]() |
![]() |
#1 |
|
![]() avukat olarak hakkımda başlatılan icra takibini yapan avukatın çalıştığı ofisteki başka bir avukat ile ortak dosyamda müvekkilimin ad ve soyadı bilgisi hakkımda icra takibi yapan avukatla paylaşılmış ve icra dosyasında o kişiye 89/1 gönderilmiştir bu noktada ortak dosyamda bulunan avukatın kişisel verileri hukuka aykırı olarak yaydığından söz edebilir miyiz?
|
![]() |
#2 |
|
![]() Meslektaşım; veriyi o avukattan aldığını nasıl ispatlayacaksınız? Ben inceleyerek buldum dosyayı derse.
|
![]() |
#3 |
|
![]() benim takip ettiğim dosyaları sorgulaması için bir ekran yok tek tek tüm dosyaları kontrol etmesi gerekecek. benimle dosyayı ortak olarak takip eden avukat aynı zamanda benim hakkımda icra takibine başlayan avukat ile ortak vekalet kullanıyor ve aynı ofisi kullanıyorlar . takip ettiğim 150 ye yakın aktif dosya içerisinden sadece bu dosyanın çekilip alınması şüphe sayılmaz mı ?
|
![]() |
#4 | |||||||||||||||||||||||
|
![]()
benim takip ettiğim dosyaları sorgulaması için bir ekran yok tek tek tüm dosyaları kontrol etmesi gerekecek. benimle dosyayı ortak olarak takip eden avukat aynı zamanda benim hakkımda icra takibine başlayan avukat ile ortak vekalet kullanıyor ve aynı ofisi kullanıyorlar . takip ettiğim 150 ye yakın aktif dosya içerisinden sadece bu dosyanın çekilip alınması şüphe sayılmaz mı ? |
![]() |
#5 |
|
![]() Haklısınız meslektaşım; sosyal hayatta makul ve hatta kuvvetli şüphe var. Ancak kesin ve inandırıcı delil var mı ?
Bu arada şikayet hakkını kullanmanızda bir sorun yok; bu kadar şüphe şikayet etmek için yeterli bence |
![]() |
#6 | |||||||||||||||||||
|
![]() Meslektaşım,
Veriyi verene ulaşılamasa bile veriyi ele geçirenin kim olduğu belli. Hukuka uygun bir açıklama yapması gerekecektir. Şikayete tabi olmadığı için ihbarda bulunmanın sakıncası da yok. |
![]() |
Şu anda Bu Konuyu Okuyan Ziyaretçiler : 1 (0 Site Üyesi ve 1 konuk) | |
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıt | Son Mesaj |
Özel Hayatın Gizliliğini İhlal suçu mu yoksa Kişisel Verilerin Hukuka Aykırı Olarak Ele Geçirilmesi suçu mu ? | Metrdotel | Meslektaşların Soruları | 2 | 25-09-2022 08:53 |
Borçluların yakınlarını taciz eden sözde hukuk bürolarına karşı başvurulabilecek hukuki yollar ( kişisel verilerin hukuka aykırı ele geçirilmesi) | Adalet1903 | Meslektaşların Soruları | 1 | 14-10-2019 11:52 |
Kişisel verilerin hukuka aykırı ele geçirilmesi | av.mennan özdemir | Meslektaşların Soruları | 2 | 14-03-2013 11:06 |
MEDULA: Kişisel verilerin kaydedilmesi ve Sistemin Hukuka Aykırılığı | Av.Cengiz Aladağ | Hukuk Sohbetleri | 12 | 17-10-2010 19:15 |
kişisel bilgilerin hukuka aykırı olarak kaydı ve parmakizi | SMK38 | Hukuk Soruları | 17 | 30-03-2008 09:27 |
Türk Hukuk Sitesi (1997 - 2016) © Sitenin Tüm Hakları Saklıdır. Kurallar, yararlanma şartları, site sözleşmesi ve çekinceler için buraya tıklayınız. Site içeriği izinsiz başka site ya da medyalarda yayınlanamaz. Türk Hukuk Sitesi, ağır çalışma şartları içinde büyük bir mesleki mücadele veren ve en zor koşullar altında dahi "Adalet" savaşından yılmayan Türk Hukukçuları ile Hukukun üstünlüğü ilkesine inanan tüm Hukukseverlere adanmıştır. Sitemiz ticari kaygılardan uzak, ücretsiz bir sitedir ve her meslekten hukukçular tarafından hazırlanmakta ve yönetilmektedir. |