Ana Sayfa
Kavram Arama : THS Google   |   Forum İçi Arama  

Üye İsmi
Şifre

Meslektaşların Soruları Hukukçu meslektaşların hukuki nitelikte sorularını birbirlerine yöneltecekleri mesleki yardımlaşma forumu. SADECE hukuk fakültesi mezunları ile hukuk profesyonellerinin (bilirkişi, icra müdürü vb.) yazışmasına açıktır. [Yeni Soru Sorun]

71 yaşındaki hükümlünün 3yıl 1ay 15 günlük cezasının infazı

Yanıt
Konuyu Değerlendirin Konu İçinde Arama Konu Araçları  
Old 16-12-2024, 11:57   #1
Av.saahin

 
Varsayılan 71 yaşındaki hükümlünün 3yıl 1ay 15 günlük cezasının infazı

Meslektaşlarım merhabalar, 71 yaşında olan müvekkil suç tarihi 2021 olmak üzere imar kirliliğine neden olmak suçundan 3 yıl 1 ay 15 gün ceza alıyor ve cezası kesinleşiyor. Şu aşamada müvekkil hakkında yakalama kararı çıkartılmış, 84 yaşında bakıma muhtaç kocası var. Yakalama çıktıktan sonra infaz ertelemesi kararı verilebilir mi veya konutta infaz mümkün olur mu ?
Old 16-12-2024, 12:39   #2
Av. Musa TAÇYILDIZ

 
Varsayılan

Merhabalar meslektaşım.

1- 71 Yaş dikkate alınmadan hesaplama: Suç tarihine göre; 1/2 koşullu salıverme ve 1 yıl denetimli serbestlikten faydalanır ve neticeten 6 ay 25 gün hapis cezasını ceza infaz kurumunda çektikten sonra denetimli serbestlikten yararlandırılarak serbest bırakılır.


2- 71 yaş dikkate alındığında; 5275 sayılı Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun’un 105/A maddesine göre, açık cezaevinde veya çocuk eğitimevinde bulunan ve koşullu salıverilmesine 1 yıl kalan hükümlüler denetimli serbestlik tedbiri uygulanarak tahliye edilebilirler. Yani, denetimli serbestlik süresi kural olarak 1 yıldır.

Denetimli serbestlik tedbiri süresi bazı durumlarda 1 yıldan fazla olarak uygulanır:

a) Sıfır-altı yaş grubunda çocuğu bulunan ve koşullu salıverilmesine 2 yıl veya daha az süre kalan kadın hükümlüler denetimli serbestlikten yararlanabilirler. Yani, bu hükümlüler hakkında denetimli serbestlik süresi 2 yıla kadar çıkmaktadır.

b) Maruz kaldıkları ağır bir hastalık, engellilik veya kocama nedeniyle hayatlarını yalnız idame ettiremeyen ve koşullu salıverilmesine üç yıl veya daha az süre kalan hükümlüler, diğer şartları da taşımaları hâlinde denetimli serbestlikten yararlanabilirler. Yani, bu hükümlüler hakkında denetimli serbestlik süresi 3 yıla kadar çıkmaktadır.

Ağır hastalık, engellilik veya kocama hâli, Adlî Tıp Kurumundan alınan veya Adalet Bakanlığınca belirlenen tam teşekküllü hastanelerin sağlık kurullarınca düzenlenip Adlî Tıp Kurumunca onaylanan bir raporla belgelendirilmelidir.

Yalnız burada bahsedilen hükümlünün hastalık ve yaşlanma halidir, eşinin yada yakınlarının hastalığı değildir. İnfaz ertlemeye başvurun ancak kolay kolay infaz ertelemesi yapılmıyor, bence YAŞLILIK (kocama) ve hastalık (müvekkiliniz yaşı sebebiyle hastalıkları vardır diye düşünüyorum) nedeniyle başvuru yapmak daha mantıklı gibi duruyor
Yanıt


Şu anda Bu Konuyu Okuyan Ziyaretçiler : 1 (0 Site Üyesi ve 1 konuk)
 

 
Forum Listesi

Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıt Son Mesaj
Cezasının infazı tamamlanmasına rağmen verilen cezanın kesinleşmemesi hk. yusuf_MV Meslektaşların Soruları 1 13-03-2020 18:40
Nafaka hükmüne uymamak cezasının infazı ve yeniden şikayet me_as Meslektaşların Soruları 2 18-11-2016 23:28
Askeri Mahkemeden verilen kısa süreli hapis cezasının infazı kemalanilalkilic Meslektaşların Soruları 6 29-03-2010 11:31
engellinin cezasının infazı avtiyatro Meslektaşların Soruları 2 03-10-2007 10:53


THS Sunucusu bu sayfayı 0,03177595 saniyede 13 sorgu ile oluşturdu.

Türk Hukuk Sitesi (1997 - 2016) © Sitenin Tüm Hakları Saklıdır. Kurallar, yararlanma şartları, site sözleşmesi ve çekinceler için buraya tıklayınız. Site içeriği izinsiz başka site ya da medyalarda yayınlanamaz. Türk Hukuk Sitesi, ağır çalışma şartları içinde büyük bir mesleki mücadele veren ve en zor koşullar altında dahi "Adalet" savaşından yılmayan Türk Hukukçuları ile Hukukun üstünlüğü ilkesine inanan tüm Hukukseverlere adanmıştır. Sitemiz ticari kaygılardan uzak, ücretsiz bir sitedir ve her meslekten hukukçular tarafından hazırlanmakta ve yönetilmektedir.