![]() |
|
![]() |
|
Meslektaşların Soruları Hukukçu meslektaşların hukuki nitelikte sorularını birbirlerine yöneltecekleri mesleki yardımlaşma forumu. SADECE hukuk fakültesi mezunları ile hukuk profesyonellerinin (bilirkişi, icra müdürü vb.) yazışmasına açıktır. [Yeni Soru Sorun] |
![]() |
![]() |
#1 |
|
![]() kişi hakkında kısıtlama kararı verilerek annesi vasi tayin ediliyor. ilerleyen süreçte kısıtlanan kişi hakkında bir kısım ceza davaları açılıyor. anne vasi, konuyla ilgili kısıtlıyı temsilen bir avukatla anlaşıp vekalet çıkartıyor ve dosyalara sunuluyor. sonrasında ise avukat, ücret süresinde ödenmediği nedeniyle dosyadan çekilecek.
bu durumda vekillikten çekilme dilekçesi kime tebliğ edilmeli ? kısıtlıya mı, vasiye mi ? benim yorumum vasiye tebliğ edilmesi gerektiği yönünde. bu yönde 2 karar buldum, künyelerini bırakıyorum. sizlerin de yorumunu merak ettim. - Ankara Batı Asliye Ticaret Mahkemesi, E. 2021/748 K. 2021/943, T. 26.11.2021 - Yargıtay Kararı - 4. HD., E. 2013/10340 K. 2014/8250 T. 21.5.2014 |
![]() |
#2 |
|
![]() Meslektaşım cevabı bulmuşsunuz aslında. Şöyle düşünelim; başka bir davada vasi yerine kısıtlıya tebligat yapılsa; kısıtlıya yapılacak tebligat zaten geçersiz olacak. Ancak tereddütünüz varsa siz garanti olması için her ikisine de tebliğ yaptırın
|
![]() |
Şu anda Bu Konuyu Okuyan Ziyaretçiler : 1 (0 Site Üyesi ve 1 konuk) | |
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıt | Son Mesaj |
Vekillikten Çekilme Dilekçesi Tebliğ Edilmeden Mahkemeler Karar Verebilir Mi? | Av. Buğra YILDIZ | Meslektaşların Soruları | 0 | 20-06-2023 20:43 |
Temyiz dilekçesi kime tebliğ edilir? | Av. Hüseyin Başköy | Meslektaşların Soruları | 1 | 15-03-2015 20:05 |
Vekillikten çekilme halinde hükmedilen vekalet ücreti yerinde midir? Müvekkil tahsil edebilir mi? | SUCCEED | Meslektaşların Soruları | 3 | 26-08-2013 15:35 |
Vekillikten çekilme | kerimo | Meslektaşların Soruları | 5 | 20-03-2012 09:39 |
vekilden alınan vekaletnameden çekilme dilekçesi kime tebliğ edilecek | hüsnü gökulu | Meslektaşların Soruları | 6 | 28-12-2011 10:20 |
Türk Hukuk Sitesi (1997 - 2016) © Sitenin Tüm Hakları Saklıdır. Kurallar, yararlanma şartları, site sözleşmesi ve çekinceler için buraya tıklayınız. Site içeriği izinsiz başka site ya da medyalarda yayınlanamaz. Türk Hukuk Sitesi, ağır çalışma şartları içinde büyük bir mesleki mücadele veren ve en zor koşullar altında dahi "Adalet" savaşından yılmayan Türk Hukukçuları ile Hukukun üstünlüğü ilkesine inanan tüm Hukukseverlere adanmıştır. Sitemiz ticari kaygılardan uzak, ücretsiz bir sitedir ve her meslekten hukukçular tarafından hazırlanmakta ve yönetilmektedir. |