Ana Sayfa
Kavram Arama : THS Google   |   Forum İçi Arama  

Üye İsmi
Şifre

Meslektaşların Soruları Hukukçu meslektaşların hukuki nitelikte sorularını birbirlerine yöneltecekleri mesleki yardımlaşma forumu. SADECE hukuk fakültesi mezunları ile hukuk profesyonellerinin (bilirkişi, icra müdürü vb.) yazışmasına açıktır. [Yeni Soru Sorun]

Vasinin Vesayet Altındaki Kişiye Boşanma Davası Açması

Yanıt
Konuyu Değerlendirin Konu İçinde Arama Konu Araçları  
Old 05-12-2024, 15:10   #1
Av. Meltem K.

 
Varsayılan Vasinin Vesayet Altındaki Kişiye Boşanma Davası Açması

Merhabalar,
Müvekkilim eşinden boşanmak istiyor ancak eşi cezaevinde hükümlü ve vasi olarak müvekkilim atanmış.

Boşanma davası açmadan önce, vasi değişikliği talebinde mi bulunulmalıdır? Yoksa boşanma davası devam ederken yetki ile bu dava açılabilir mi?
Old 12-12-2024, 11:37   #2
Av. Musa TAÇYILDIZ

 
Varsayılan

Meslektaşım merhabalar;

Öncelikle; boşanmak istediğini ve vasilik görevinden çekilmek istediğini belirtir dilekçe ile mahkemeye başvursun. Ondan sonra boşanma davası açarsınız. Yetki almasına gerek yok.

Hükümlünün ceza süresine göre vasi atanmasına gerek bile kalmamış olabilir.
Old 12-12-2024, 12:16   #3
Av. Meltem K.

 
Varsayılan

Cevabınız için çok teşekkür ederim.

Belki konuyu araştıran meslektaşlar vardır diye yazıyorum. Boşanma davasını açtık fakat müvekkilin 2013 yılında vasi atanmış olduğunu ve karşı tarafın hala cezaevinde olduğunu dilekçede belirttim. Müvekkilin görevi hala devam ediyor ise vasi değişikliği için süre de talep ettim zira vasi atama dosyasında UYAP ortamında herhangi bir vasilik görevini uzatma kararı yoktu.
Aile mahkemesi, doğrudan müvekkilin vasi olarak atandığı esas numarası üzerinden sulh hukuk mahkemesine müzekkere yazarak müvekkil hala vasi ise başka bir vasi atanmasını istedi. Vasiliğin iptali, değiştirilmesi için vs. ayrı bir dava açmamış olduk.
Old 12-12-2024, 12:20   #4
Av. Musa TAÇYILDIZ

 
Varsayılan

Meslektaşım; diğer meslektaşların faydalanması açısından geri bildiriminiz için teşekkür ederim. Ancak ufak bir ekleme yapmak isterim; vasiliğin iptali yada değiştirilmesi için ayrıca bir dava açmaya gerek yok, vasiliğe karar veren mahkemeye bir dilekçe ile başvurmak yeterlidir.

İyi çalışmalar
Yanıt


Şu anda Bu Konuyu Okuyan Ziyaretçiler : 1 (0 Site Üyesi ve 1 konuk)
 

 
Forum Listesi

Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıt Son Mesaj
Vasinin Şiddetli Geçimsizliğe Dayalı Boşanma Davası Açması Nuh Bey Meslektaşların Soruları 2 12-05-2022 13:15
Vesayet Altındaki Kişinin Borcuna Vasinin Kendi Adına İtiraz Etmesi txyz Meslektaşların Soruları 0 02-02-2015 11:44
Vesayet altındaki çocuk vasinin sosyal güvencesinden faydalanabilirmi? Av. Haydar ERDEM Meslektaşların Soruları 0 05-09-2012 17:07


THS Sunucusu bu sayfayı 0,04807401 saniyede 13 sorgu ile oluşturdu.

Türk Hukuk Sitesi (1997 - 2016) © Sitenin Tüm Hakları Saklıdır. Kurallar, yararlanma şartları, site sözleşmesi ve çekinceler için buraya tıklayınız. Site içeriği izinsiz başka site ya da medyalarda yayınlanamaz. Türk Hukuk Sitesi, ağır çalışma şartları içinde büyük bir mesleki mücadele veren ve en zor koşullar altında dahi "Adalet" savaşından yılmayan Türk Hukukçuları ile Hukukun üstünlüğü ilkesine inanan tüm Hukukseverlere adanmıştır. Sitemiz ticari kaygılardan uzak, ücretsiz bir sitedir ve her meslekten hukukçular tarafından hazırlanmakta ve yönetilmektedir.